My life in pictures #66 - Winkelen, barbecueën en naar de tandarts

Mei. Een maand waar ik van genoten heb. Het warme weer en de bijkomende barbecues hebben mij deugd gedaan. Dat ik tandpijn kreeg en naar de tandarts moest was wel wat minder aangenaam, maar oké. Er zijn ergere dingen in het leven. Lees hieronder wat ik afgelopen maand zoal gedaan heb. En mis zeker ook het nieuws over mijn nieuwsbrief niet!

Hoe mijn ochtenden er tegenwoordig altijd uitzien? Zo ongeveer. Ik moet 's morgens altijd eventjes tijd kunnen nemen voor mezelf om goed en wel wakker te kunnen worden. En dat doe ik graag met een kopje koffie, de krant, en een uitgebreide sessie stofzuigen. Zo'n Dyson snoerloze stofzuiger werkt, voor mij althans, echt verslavend. Ik moet en zal minstens één keer per dag mijn stofzuig-ronde gemaakt hebben. Bij voorkeur 's morgens, zodat ons huis er voor de rest van de dag weer proper uitziet!

Favoriete plekje in huis. Hmm.

Ook altijd leuk om pizza en taart te eten in de zetel natuurlijk. Genieten.

Dierennieuws van bij ons! Een koppel koolmeesjes had een nestje gemaakt in onze brievenbus, dus we voorzagen een nieuwe brievenbus en hingen bovenstaand papier op. Eén van onze postbodes vond dat echter niet duidelijk genoeg en heeft onze krant een drietal keer toch in de brievenbus gekegeld. Eén keertje helaas bovenop het meesje, dat toen op het nestje zat. Zo triest! We hebben dan maar een extra blad voorzien (wat er best onnozel uitzag, zo twee opzichtige papieren op de brievenbus), maar dat hielp gelukkig wel en sindsdien werd het nestje gerust gelaten. Ondertussen, na enkele weken broeden zonder eitjes, is het vogeltje helaas gaan vliegen. Onze brievenbus zal toch niet de ideale broedplek geweest zijn vrees ik (?).

Gelukkig weet ik wel hoe ik mijn schildpadden gelukkig kan maken. Die zijn, zeker met warm weer, altijd blij met frisse groentjes en wat fruit.

Moederdag vieren en 's avonds genieten van een mooie, koele avond.

Omdat de winkels afgelopen maand terug opengingen trok ik er graag opnieuw opuit. Helaas vond ik mijn uitstapje nogal tegenvallen. Op je gemakje winkelen zit er niet meer in. Dat mis ik wel. Gelukkig vond ik tijdens mijn uitje wel alles wat ik nodig had. Mijn vis zwemt bijvoorbeeld weer rond in een aquarium vol plantjes (die ik op de één of andere manier echt nooit lang in leven kan houden!).

Ik maakte Irene's muffins met banaan en Nutella voor Kristof, en voor mezelf Kinder Bueno koekjes. Yum.

Mijn sidekick, Poessie, die is er ook nog steeds.

Onlangs had ze nog een date met haar vriendje, en niet veel later bracht ze een muis mee naar huis. Dat beestje heb ik, uiteraard, gewoon terug naar buiten gebracht.

Normaal maak ik mezelf nooit op wanneer ik de hele dag thuis ben, maar daar bracht ik nu toch eens verandering in. Want soms heb ik blijkbaar gewoon zin om make-up te dragen. Mijn thuis-outfit bleef wel hetzelfde als altijd: hoe gemakkelijker, hoe beter. En soms ziet dat er nu eenmaal wat gek uit.

Het was ook dringend tijd om mijn make-up kwasten nog eens te wassen (echt zo'n irritant klusje), maar ik ben blij dat dat ook weer gebeurd is.

Verder begon ik met het maken van armbandjes met pareltjes. Vroeger vond ik dat ook al leuk om te doen, dus ik had nog wel wat materiaal in huis van toen. Plezant.

Heerlijk weer!! Ideaal om te lezen, te zonnen en om ijsjes te eten ;)

Hm hmm. Mij kan je wel gelukkig maken met zo'n bordje vol fruit. En met een barbecue ook natuurlijk. Lekker!

Om voldoende vitaminen binnen te krijgen (want ik eet nogal snel heel eenzijdig en vooral ook ongezond, dus ik heb het daar moeilijk mee) eet ik graag geregeld een goed gevulde smoothie bowl. Lekker en gezond!

En hoewel ik dus wél op mijn gezondheid probeer te letten, heb ik echt een verschrikkelijk gebit. Volgens mij heb ik op dat vlak simpelweg pech want ik had weer maar eens last van tandpijn. Wat een gedoe altijd. Gelukkig kon ik meteen terecht bij mijn tandarts en was het probleem snel weer opgelost.

Het was meteen ook de eerste keer dat ik naar buiten moest met een mondmasker op, want aan de telefoon met de tandarts werd gevraagd dat bij aankomst te dragen. Dus voilà. Ik vind het eigenlijk bizar hoe snel ik aan deze situatie gewoon ben geraakt.

Feitje over mij? De auto parkeren (en uit een parkeerplaats rijden!!) vind ik verschrikkelijk! Daarom parkeer ik altijd (als de plaatsen vrij zijn tenminste) naast een plaats waar er geen auto kan staan, zoals hier, waar ik op de parking naast de groene textielbak ben gaan staan. Op die manier heb ik op mijn parkeerplek altijd meer plaats om zowel in- als uit te rijden. Daar voel ik mij wat beter/veiliger bij.

En omdat ik eventjes in de auto heb zitten wachten voor het tijd was voor mijn tandartsafspraak, is het mij opgevallen hoeveel mensen zakken textiel in de groene bak kwamen droppen. Wow! Ik had op dat plekje al vaker zitten wachten op mijn tandartsafspraak, maar nog nooit was het zo druk aan de textielbak als nu. Mensen hebben écht massaal hun huizen opgeruimd tijdens deze coronacrisis. Blijkbaar.

Eind mei was het Kristof's verjaardag en voor de grap kocht ik hem dit kookboek. We zijn ooit eens samen naar een Snoop Dogg optreden gaan kijken, en dit kookboek is geschreven zoals die man praat. Best grappig! Het boek is heel mooi vormgegeven en er staan effectief best wel wat goede receptjes in, dus het is echt wel een cadeautip voor de liefhebbers!

NIEUWS over de nieuwsbrief van mijn blog! Mijn wekelijkse nieuwsbrief wordt vanaf nu een maandelijkse nieuwsbrief met daarin al de artikels die ik de afgelopen maand gepubliceerd heb. Ik vind het leuk om zo'n mail te versturen voor mensen die geen gebruik maken van, bijvoorbeeld, Bloglovin' of Feedly of dergelijke.

Daarbovenop heb ik momenteel ook een extra nieuwsbrief ingepland met daarin een nieuwtje dat ik liever (nog) niet open en bloot op mijn blog deel. Dus dan weet je dat. Het nieuwtje is overigens helemaal niet zo speciaal als het nu waarschijnlijk klinkt? Maar oké. Ik vind het wel fijn om achter de schermen van mijn blog ook eens wat te delen met een select groepje lezers :) Inschrijven voor mijn nieuwsbrief kan je op mijn homepage.

En afsluiten deed ik de maand met (nog!) een barbecue om te vieren dat Kristof jarig was.
Ik heb ervan genoten.

EXTRA!
Ik wil hier toch ook nog even de Black Lives Matter Movement vermelden. Ik heb het gevoel dat als ik dat niet doe, ik mij er precies totaal niet mee bezighoud. En dat doe ik wel. Ik weet alleen niet zo goed wat ik erover moet zeggen. Ik vind het onderwerp nogal overweldigend en heb het gevoel dat je al snel onbewust (!) iets zegt dat niet correct is of op de één of andere manier voor iemand wel verkeerd of beledigend overkomt. 

Voorlopig leer ik dus bij over dit onderwerp door er heel wat over te lezen, en deel ik voor nu graag deze quote van Stephen Hawking, waarvan ik momenteel een boek aan het lezen ben. 

“Let us fight for every woman and every man to have the opportunity to live healthy, secure lives, full of opportunity and love. We are all time travellers, journeying together into the future. But let us work together to make that future a place we want to visit. Be brave, be curious, be determined, overcome the odds. It can be done.”
- Stephen Hawking

(Dit artikel bevat affiliate links.)

4 opmerkingen

 1. Wat een fijn overzichtje. Vervelend van de tandpijn. En het winkelen herken ik wel. Het is niet meer zo leuk als het was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik heb ook een Dyson voor kerst gekregen. Ben er nu niet per se verslaafd aan, maar het is wel echt zoooo handig om snel snel even te kunnen stofzuigen net voor er bezoek komt. Met zo'n log ding is dat toch net iets moeilijker. Ik kan ook écht niet parkeren haha. Waar ik vroeger woonde hadden we een oprit, dus dat moest helemaal niet en ik gebruikte de auto vooral om ergens heen te rijden waar parkings waren. Dan verleer je dat echt vind ik. Waar ik nu woon is het helaas wel nodig en pokkemoeilijk haha, ik hoop dat dat betert.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ho, maar nu ben ik zo hard benieuwd naar die extra nieuwsbrief en dat extra weetje in de nieuwsbrief. Spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke post is dit hier en die foto's erbij zijn altijd zo mooi genomen. Jammer van je tandpijn, hopelijk is die ondertussen al weg. Die muffins zien er super lekker uit !

  BeantwoordenVerwijderen