My life in pictures #65 - Pasen, pakketjes en Poessie

April 2020. Mijn maand was, voornamelijk vanwege corona, redelijk rustig. En daar heb ik al bij al toch van genoten. Ik vierde Pasen, deed wat aan online shoppen, keek verschillende series, en kreeg continue gezelschap van onze kat. Aandacht heb ik dus zeker niet tekort hier. 

Begin april vonden we al meteen een folder in de brievenbus met daarop enkele corona maatregelen. Ik kan niet meer dan zeggen dat ik het bizarre tijden vind. 

In Het Nieuwsblad las ik dan weer een artikel over de coronacrisis en of die een scharnierpunt in de wereldgeschiedenis zal zijn. Dit stukje tekst hierboven bleef mij heel erg bij. Het gaat over, volgens Johan Braeckman, het grote verschil tussen de coronacrisis en de klimaatcrisis. En dat is exact zoals ik er ook over denk, maar dan beter verwoord. Mensen zijn, over het algemeen, echt egoïstisch éh? Zolang ze als individu maar geen hinder ondervinden, dan is het allemaal oké. Ik vind dat triest. 

Pasen vieren deden we gezellig onder ons, zonder extra familieleden aan tafel. Heel anders dan andere jaren dus. Al vond ik dat helemaal niet zo erg. Ik geniet van die rust en voel mij veel beter zonder al te veel mensen om mij heen. Dat social distancing is voor een echte introvert als mij totaal geen probleem hoor. Integendeel zelfs.

Waar ik ook van geniet? Pakketjes ontvangen! Ik herontdekte Amazon en kocht verder ook nog wat medicatie bij Farmaline. Heel wat dingen zijn daar toch wel wat goedkoper dan bij ons in de lokale apotheek, heb ik al gemerkt. Ik kan er nu dus weer eventjes tegen.

Naar het nieuwe seizoen van La Casa de Papel had ik enorm uitgekeken. En wow, wat was het weer goed. Ik vond het zo spannend dat ik alle afleveringen na twee dagen al bekeken had. Wat een serie! Het volgende seizoen kan er voor mij niet snel genoeg zijn! Poessie hield mij graag gezelschap tijdens het bingewatchen.

En naast het bingewatchen hield ze mij eigenlijk ook graag gezelschap.

Eigenlijk zijn we tegenwoordig gewoon onafscheidelijk. Haha. Die kat voelt een beetje aan als mijn baby. Zoveel aandacht dat het beest tegenwoordig vraagt. Ongelooflijk.

In mijn vorige My life in pictures zei ik nog dat het wat moeite kost om zo'n TikTok whipped coffee (oftewel een dalgona koffie) te maken, maar tegenwoordig mix ik de ingrediënten simpelweg rechtstreeks in mijn glas en giet ik de melk daaroverheen. Dat ziet er niet zo fotogeniek uit uit, maar is wel heel wat gemakkelijker. Tip!

Altijd zin in aardbeien. Heerlijk!

Naar aanleiding van het programma 'Kinderwens' (dat ik dringend ook eens moet bekijken!) las ik een interview met Leen Dendievel, die het programma presenteert. Ik vond het vooral heel interessant dat ze de vraag 'Waarom wil je geen kinderen?' ook eens omdraait. Want, ja, waarom wil je eigenlijk wél kinderen? Ik heb nog nooit iemand die vraag horen stellen. Iedereen gaat er automatisch vanuit dat kinderen erbij horen. Alsof het niets is. Ik denk dat we daar soms wat meer over moeten nadenken. 

Eindelijk ben ik ook terug wat meer aan het lezen geslagen. Of ik probeer toch weer wat meer te lezen, ik zal het zo zeggen. Ik word nog steeds super snel afgeleid door de tv en mijn telefoon, waardoor mijn boek vaker onaangeroerd blijft liggen dan ik zou willen. Een werkpuntje.

En de tv die mij altijd afleidde... dat was me wat. Elke zondagavond zaten mijn mama en ik met een taartje in de zetel om samen naar De Mol te kijken. Wat een programma! Ik heb Alina, die de mol bleek te zijn, echt absoluut geen seconde verdacht. Bizar! Mijn ogen waren constant gericht op Jolien dus ik had last van tunnelvisie vrees ik.

Ook werd er, door corona, de vervroegde seizoensfinale van Thuis uitgezonden. En wat was dat?! Ik was zo in de war dat ik stukken van de reeks heb moeten herbekijken!

Hier een stukje specifiek gericht aan de Thuis-fans onder jullie, want ik moet even kwijt wat ik van die rode tentjes vind! (Want, huh?!) Exact een week voor de seizoensfinale eindigde de aflevering op vrijdag met het rode tentje, 's avonds, aan het kanaal bij een brug. Je zag Tim bezorgd kijken. De daaropvolgende aflevering, op maandag, verschijnt Tim in Thuis alsof er niets gebeurd is. (Ik heb het de hele week verwarrend gevonden, want waarom zei Tim niets over dat tentje?!) En om het nog erger te maken verschijnt er tijdens de seizoensfinale wéér zo'n rood tentje, maar dit keer duidelijk overdag en voor het huis van Judith en Ann. De aflevering eindigt opnieuw met Tim die bezorgd kijkt. 

Mijn grootste vraag is dus eigenlijk... wat was de bedoeling van die eerste rode tent als er daar verder niets meer over gezegd wordt? Het lijkt wel alsof er een fout is gemaakt bij het monteren van de serie. Ofzo. Of mis ik iets?

Ik heb dan ook al 1001 reacties op de Instagrampagina van Thuis gelezen (@thuistv), maar veel informatie heb ik daar niet gevonden. De meeste mensen zeggen dat de scène met de eerste rode tent een flashforward was, en dus nog wel vermeld zal worden. Maar als dàt een flashforward was is dat toch wel héél slecht in beeld gebracht? 

Dus mocht jij toevallig ook een Thuis-kijker zijn... laat me gerust weten wat je over die tentjes denkt. Ik heb een verklaring nodig! Haha. 

Gelukkig kan de chaos in mijn hoofd (bijvoorbeeld ontstaan door het kijken van Thuis, of andere dagdagelijkse dingen) te alle tijde verlicht worden door dieren. Zo genieten mijn schildpadden van het warmere weer en kan ik meegenieten van hun vrolijke wandelingetjes.Onze kat heeft een vriendje. En we gaven onderdak aan een egel die we in onze tuin vonden.

Eind goed, al goed.


12 opmerkingen

 1. Wat een leuke foto’s van Poessie. Je hebt leuke dingen gedaan. Ik kijk nu ook veel series en geniet ook van de rust om mij heen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Van die rust kan ik ook zo genieten. Meer moet dat voor mij niet altijd zijn.

   Verwijderen
 2. Leuke terugblik op je maand. Ik krijg trek in paaseitjes nu;). En ik heb ook echt genoten van De Mol. Oké, misschien ook omdat ik eindelijk eens een keer de mol goed had, dat overkomt me namelijk nooit:).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. En wauw, goed dat je de mol geraden hebt. Bij mij is dat nog nooit gelukt. Haha.

   Verwijderen
 3. Haha omg, ik was ook zo in de war door Thuis! Toen ze dat eerste rode tentje lieten zien dacht ik oké spannend, er is iets gebeurd en dan de week erna was er niets aan de hand? Weird. Ik begrijp het dus ook niet :p Ik zat al te denken dat het misschien een foutje was ofzo? Maar dat lijkt me dan ook raar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt eh?! Een fout leek mij de enige logische verklaring. Alleen raar dat niemand daar dan iets over heeft opgemerkt. Haha. Ik ben echt benieuwd naar komend seizoen en hoe ze dat verhaal gaan oppakken!

   Verwijderen
 4. Mijn lege agenda vind ik ook echt geen straf, ik vind het wel jammer dat ik niet even mijn ouders kan knuffelen, maar verder voel ik mezelf prima. en wat heb je weer een fijn overzicht gedeeld.. en die chocolade eieren.. te lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. En oeh, inderdaad. Je ouders niet kunnen zien en/of knuffelen is best wel heftig. Moeilijk is dat. Gelukkig red je het verder prima. Dat is fijn om te horen ♥︎

   Verwijderen
 5. Het is prachtig hoeveel vriendschap je kan krijgen van een huisdier. Op mijn vrije dagen of 's avonds na het werk spendeer ik ook veel quality time met Mew de poes. Ik ontspan echt van zijn gespin.
  Ik heb Kinderwens opgenomen maar moet dringend eens kijken. Ben zo benieuwd naar het programma én naar wat het met mijn visie zal doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Zo'n dier kan echt bijzonder veel liefde geven. Heerlijk is dat :)
   Kinderwens staat hier ook (nog altijd!) klaar om te kijken. Ik heb het programma nog niet aangedurfd omdat het toch wel over een gevoelig onderwerp gaat en het mijn visie misschien ook wel kan veranderen. Spannend.

   Verwijderen
 6. Hoe lief dat je onderdak hebt geboden aan de egel. Hier ooit ook één gezien in de tuin en dan hebben we er een dakje voor gemaakt, maar het is niet lang gebleven..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is het egeltje ook niet zo lang gebleven. Het is wat op krachten gekomen (heeft gegeten, gedronken en heeft wat uitgerust in ons egelhuisje), en is daarna ook weer vertrokken :)

   Verwijderen