10 SERIES om te zien op NETFLIX

Drie filmposters met daarop Netflix series afgebeeld.

Na het delen van mijn recente filmtips (chick flicks) zal het al wel duidelijk zijn dat tv kijken, of dat nu is naar films of series, voor mij de ideale ontspanning is. Ik vind dat een fijne manier om te kunnen ontsnappen aan de realiteit en helemaal onder te kunnen duiken in het leven van iemand anders. Mocht je nu zelf nog op zoek zijn naar een leuke reeks om te kunnen bekijken? Deze tien series, die je allemaal op Netflix kan bekijken, vond ik allemaal de moeite waard. En ze zijn bovendien, naar mijn mening, leuk voor zowel mannen als vrouwen. Ideaal om samen met je partner te bekijken dus. 

BREAKING BAD
Scheikundeleraar Walter White is terminaal ziek en wilt ervoor zorgen dat zijn familie, na zijn dood, niet in financiële problemen komt. Samen met zijn partner, oud student Jesse Pinkman, begint hij daarom crystal meth te produceren. Met zijn wetenschappelijke kennis blijkt dat ook al snel goed te werken en verandert hij in een heuse drugsbaron. Met een origineel verhaal, unieke plotwendingen en details om U tegen te zeggen is deze serie toch echt wel een must-watch.

LA CASA DE PAPEL
Ik vermeldde La Casa de Papel onlangs nog in een favorieten artikel. En dat was dus niet voor niets, want wat voor een leuke serie is dat?! In het allereerste seizoen maak je kennis met ‘de professor’, die samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis wilt plegen. Spanning alom. En vanaf het begin van de reeks leef je automatisch ontzettend mee met al de hoofdpersonages, die in feite criminelen zijn. Echt bizar!

ELITE
Elite is, net zoals La Casa de Papel trouwens, een Spaanse reeks. In het eerste seizoen krijg je via gesprekken tijdens een moordonderzoek een kijkje in het leven van een groep tieners op een elitaire middelbare school. Naar diezelfde school zijn er bovendien recentelijk drie ‘arme’ studenten overgeplaatst, en die zorgen voor een verstoring van de verhoudingen tussen de rijkeluiskinderen. En hoewel dat in eerste instantie misschien allemaal nogal oppervlakkig klinkt, is het dat helemaal niet. De serie kaart ook serieuze onderwerpen als islamofobie en homofobie, seksueel misbruik en verslaving aan. Een intrigerende serie, dat is zeker.

Drie filmposters
ORANGE IS THE NEW BLACK

Orange is the New Black is een serie die simpelweg alles bevat; drama, romantiek, komedie (het kan echt heel grappig zijn soms!), mysterie, spanning, actie,… . In vrouwengevangenis ‘Litchfield’ gebeurt er altijd wel iets merkwaardig. Tof om naar te kijken. Van begin tot eind.

HOW TO GET AWAY WITH MURDER
Als je nog niet naar ‘How to Get Away With Murder’ hebt gekeken, dan kan ik je alleen maar aanraden daar toch mee te beginnen. Want, wow, wat een verslavende serie! Ik kon niet stoppen met kijken. Zo spannend. De reeks volgt het leven van Annalise Keating, een advocate en professor strafrecht aan de universiteit van Middleton. Elk schooljaar selecteert ze enkele van haar beste studenten die op haar advocatenkantoor mogen komen werken. Wanneer haar persoonlijk en professioneel leven echter met elkaar in de knoop raken en haar studenten daarbij betrokken worden… dan wordt het pas echt bloedstollend.

FRIENDS
Je weet wel, éh. The one with Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe and Joey. De serie die je, wanneer je alle afleveringen al bekeken hebt, gewoon terug kan herbekijken. Opnieuw en opnieuw en opnieuw. Of althans, zo denk ik er toch over. Meer moet ik daar niet over zeggen denk ik.

Drie filmposters

13 REASONS WHY
Jaren geleden heb ik het gelijknamige boek al gelezen en gelukkig heeft de serie mij tot nu toe ook al kunnen bekoren. Net zoals het boek geeft de serie namelijk ook een mooie boodschap mee; hoe je omgaat met iemand brengt vaak veel meer gevolgen met zich mee dan mensen laten zien. Wees dus altijd bewust van je daden. Wees altijd vriendelijk. Je weet nooit hoeveel invloed je hebt op een ander. Er komen ook erg zware onderwerpen aan bod (depressie, zelfmoord, pestgedrag, verkrachting,… ) met als bedoeling taboes te doorbreken. En dat kan ik alleen maar toejuichen. Die onderwerpen mogen, naar mijn mening, wel wat meer aangekaart worden zodat mensen zich er wat meer bewust van worden. Dat kan, denk ik, alleen maar helpen.

ATYPICAL
Atypical is een komische dramareeks die draait rond de 18-jarige Sam, die autisme heeft. In het eerste seizoen leer je meteen kennismaken met sam’s ouders en zus, die erg beschermend zijn als het om Sam gaat. Wanneer die namelijk, aangemoedigd door zijn therapeute, op zoek gaat naar een vriendinnetje, doen ze hun best om hem wat meer los te laten.

Hier en daar kwam er ook wat kritiek op deze serie omdat men er nogal stereotiep met autisme zou in omgaan. En dat is ook wel een beetje zo. Sam wordt redelijk eenzijdig weergegeven; zijn autisme wordt uitvergroot. Maar zo gaat dat nu eenmaal op tv, denk ik dan. Ik vind het in eerste instantie belangrijker dat er een reeks bestaat met in de hoofdrol een persoon met een stoornis in het autismespectrum. En je kan tenslotte ook niet alle vormen van autisme belichten d.m.v. één hoofdpersonage.

Ik vind de reeks dus zeker wel een aanrader. De afleveringen kijken makkelijk weg en zijn interessant, grappig en aandoenlijk tegelijkertijd.

SEX EDUCATION
Sex Education is een unieke serie op verschillende vlakken. Ten eerste worden er best wel wat taboes doorbroken omdat hoofdpersonage Otis, de zoon van een sekstherapeute, een geheime sekstherapiepraktijk begint op school. En ten tweede speelt de serie zich af in het heden, maar doet de kleding- muziek- en interieurstijl wel heel erg denken aan de jaren 80. Wat af en toe een beetje gek overkomt. Ook het feit dat de serie zich afspeelt in Engeland, maar toch een Amerikaanse high school-vibe opwekt, is eigenlijk best bizar. Maar tegelijkertijd ook briljant. Sex Education kijkt in ieder geval erg makkelijk weg. Aanrader.

THE SOCIETY
Wanneer de schoolreis van een groep tieners van West Ham High School wordt afgebroken, keren die terug naar huis. Maar eens terug in hun stadje aangekomen blijkt het daar volledig verlaten te zijn. Alle inwoners lijken op mysterieuze wijze verdwenen te zijn. Ook kunnen ze de stad niet meer verlaten, en krijgen ze geen contact met de rest van de wereld. De tieners moeten dus hun eigen maatschappij zien te vormen. En dat verloopt niet zonder slag of stoot.

Naast het feit dat je The Society als typisch tienerdrama kan klasseren, heeft de reeks ook een meer diepgaande betekenis. Je ziet namelijk hoe verschillende mensen zich ook op verschillende manieren gaan gedragen wanneer er plots geen regels meer zijn. Ik vind dat interessant om te zien.

Vier filmposters

Welke serie ben jij momenteel aan het volgen?

Comments (12)

 • Darina

  13 mei 2020 at 05:53

  Elite wil ik ook gaan zien. Momenteel volg ik Las Chicas del Cable.

  1. HosteSarah

   29 juni 2020 at 09:16

   Oeh, Las Chicas del Cable staat bij mij dan weer op het lijstje. Er is ook zoveel keuze tegenwoordig 😉

 • Irene

  13 mei 2020 at 09:41

  Ik ben niet meer zo van de series maar volg nu wel nog You na een hele lange pauze. Sex Education ben ik aan begonnen en vond het ook goed, net als La Casa de Papel maar om de een of andere reden vind ik het altijd lastig om het te blijven volgen. HTGAWM vond ik wel een steengoeie serie! Inderdaad mega verslavend. Ik moet alleen het laatste seizoen nog kijken maar het is ondertussen al zo lang geleden dat ik de rest zag dat ik dat waarschijnlijk eerst maar eens opnieuw moet zien :p

  1. HosteSarah

   29 juni 2020 at 09:21

   Haha, ik ben blijkbaar wel heel erg van de series want ik vond degene die je hier opnoemt net wel allemaal super verslavend 🙂 Maar inderdaad wel herkenbaar om een seizoen te moeten herbekijken om terug te kunnen volgen. Ik heb dat regelmatig wanneer er een lange seizoensstop is geweest. Dan ben ik alweer vergeten waar het vorige seizoen precies over ging en moet ik mijn geheugen eventjes opfrissen.

 • Marloes

  13 mei 2020 at 10:42

  Momenteel volg ik eigenlijk geen enkele serie. Op televisie kijk ik wel bijna dagelijks afleveringen van Friends, The Big Bang Theory en Modern Family. Nu ik erover nadenk volg ik toch wel een serie, Modern Family. Daarvan verschijnt elke maandag een nieuwe aflevering van het allerlaatste seizoen op televisie. Ik vond de series Plan Coeur en Hjem til Jul heel leuk.

  1. HosteSarah

   29 juni 2020 at 09:23

   Over Modern Family spreekt mijn vriend regelmatig. Die serie moet ik dan toch maar eens op mijn lijstje zetten en een kans geven. Plan Coeur en Hjem til Jul zet ik ook op mijn lijst! Heel erg bedankt voor de tips 🙂

 • Kaylin

  13 mei 2020 at 15:03

  ZALIGE lijst! Eigenlijk staat alles in m'n to watch lijst. Ik heb enkel 13 reasons why, sex education en atypical al gezien en was vooral helemaal weg van de laatste twee. Vanavond ga ik de laatste aflevering van seizoen 3 van 13 reasons why kijken en ik ben wel benieuwd wie uiteindelijk de schuldige is… Blijkbaar komt er binnenkort nog een seizoen 4?
  Ik kan The good place, the big bang theory, timelesse en frequency ook wel nog aanraden.

  1. HosteSarah

   29 juni 2020 at 09:25

   Haha bedankt. Ook voor de tips! Ik heb mijn lijstje weer wat aan kunnen vullen. Super leuk!

 • Elke

  16 mei 2020 at 19:56

  Leuk lijstje!
  Wij zijn op dit moment dead to me aan het kijken. Echt een hele leuke serie! 🙂

  1. HosteSarah

   29 juni 2020 at 09:26

   Dankjewel. Aan Dead to Me ben ik ooit eens begonnen maar op de één of andere manier ben ik na één aflevering ook alweer gestopt met kijken. Daar moet ik dus eens terug aan beginnen.

 • Lesley

  29 mei 2020 at 12:06

  Haha, 8 hiervan heb ik ook gezien – duidelijk dezelfde smaak! Ik heb nu ook net 'After Life' op, vond ik zo zo goed!!

  1. HosteSarah

   29 juni 2020 at 09:28

   Haha. Great minds think alike 😉 After Life ben ik tussendoor eens beginnen kijken maar ben de reeks op de één of andere manier uit het oog verloren. Tijd om er dus weer maar eens aan te beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Over body shaming

Volgende bericht

Een uitje in tijden van corona