10 CHICK FLICKS die je moet zien

Twee filmposters met daarop de tekst: '10 chick flicks die je moet zien'

Een goede chick flick kan mij, zo af en toe, wel bekoren. Ik kan echt wegdromen bij films die zich (vaak toch) volledig richten op mooie en/of spannende relaties. En hoewel chick flicks hier en daar inderdaad wat stereotiep zijn, en qua inhoud misschien wat minder voorstellen dan bijvoorbeeld emotionele dramafilms, kijken ze wel vlot weg. Voor mij is het bekijken van zo’n typische meidenfilm dan ook al snel de ideale ontspanning. De volgende tien films heb ik in ieder geval met heel veel plezier uitgekeken. 

NAPPILY EVER AFTER
Nappily Ever After is een Netflixfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Trisha R. Thomas. Je maakt kennis met de perfectionistische Violet Jones, die, wanneer ze een dieptepunt bereikt, terug op zoek gaat naar zichzelf. Ze scheert haar hoofd kaal en krijgt daardoor, onverwacht, meer zelfvertrouwen. Door op zoek te gaan naar zichzelf, en steeds meer te doen wat zij graag doet en wat zij zelf wilt, beseft ze namelijk dat ze voorheen enkel deed wat van haar verwacht werd. En dat is niet de manier waarop je je leven moet leiden.

De boodschap is dus simpel, maar de film kijkt wel makkelijk weg. Ik vond dit een typische leuke vrouwenfilm.

BEAUTY AND THE BRIEFCASE
Deze televisiefilm van ABC Family vond ik alleen al leuk omdat Hilary Duff erin meespeelt. Ik vind dat zo’n fijne actrice. Gelukkig viel de film mij ook niet tegen. Lane (Hilary Duff) is een journaliste die undercover gaat in de zakenwereld met de bedoeling daar, voor een artikel, een man aan de haak te slaan. Maar dat verloopt natuurlijk niet geheel volgens plan.

CHALET GIRL
Wanneer de sportieve Kim vanwege familieomstandigheden haar sportcarrière aan de kant moet schuiven en moet gaan werken in een Chalet in de Alpen, leert ze daar in haar vrije uren snowboarden. Tot ze verliefd wordt op Jonny, de zoon van haar baas. Hij is knap, rijk, en vooral ook… verloofd.

Drie filmposters

MONTE CARLO
Wanneer Grace (Selena Gomez) samen met haar beste vriendin en haar stiefzus op vakantie trekt naar Parijs, wordt ze daar verward met een bekende Britse erfgename. Voor ze het weten belanden de dames in Monte Carlo en raken ze er verzeild in een situatie die ze nooit meer zullen vergeten. Sprookjesachtige romances die zich afspelen in een luxueuze setting? Check! Een film naar m’n hart. Genieten!

SOMEONE GREAT
Muziekjournaliste Jenny heeft zopas haar droombaan aangeboden gekregen, maar moet daar wel voor  naar San Francisco verhuizen. Haar vriend ziet een lange afstandsrelatie echter niet zitten en dumpt haar dan maar. Gelukkig kan Jenny terecht bij haar beste vriendinnen Erin en Blair, met wie ze nog één keertje een fantastische avond in New York beleeft voordat ze vertrekt. Een mooie film die eens niet alleen draait rond liefdesrelaties, maar ook (en vooral) rond vriendschap. Top!

LEGALLY BLONDE
Elle Woods, een populair tienermeisje, wordt gedumpt door haar vriendje en besluit hem daarom te volgen naar Harvard waar hij rechten studeert. Vastberaden haar grote liefde terug te winnen zet ze alles op alles om zelf ook toegelaten te worden tot deze prestigieuze universiteit. Een heerlijke, ontspannende film waarbij Elle Woods (Reese Witherspoon) je makkelijk voor zich weet te winnen.

Ook Legally Blonde 2 vind ik trouwens de moeite. In deze film gaat Elle op zoek naar de mama van Bruiser, haar chihuahua. Wanneer ze echter ontdekt dat die gebruikt wordt als proefdier probeert ze er alles aan te doen om dat te stoppen.

Fun fact! Volgend jaar komt er, na achttien jaar, een derde Legally Blonde film uit. Opnieuw met Reese Witherspoon als Elle Woods in de hoofdrol. Om naar uit te kijken dus!

Drie filmposters

HOW TO BE SINGLE
Deze komedie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Liz Tuccillo, gaat over vier vrijgezelle vrouwen in New York die elk hun eigen gecompliceerde leven proberen te leiden. Voornamelijk actrice Rebel Wilson, die feestbeest Robin speelt, vond ik leuk (en gewoon ook super grappig) om naar te kijken.

MEAN GIRLS
Mean Girls kennen we allemaal wel denk ik. De film is gebaseerd op het non-fictie boek ‘Queen Bees and Wannabes‘ van Rosalind Wiseman, en gaat over het leven van enkele meiden op de middelbare school. Cady Heron (Lindsay Lohan), die twaalf jaar in Afrika heeft gewoond, verhuist samen met haar ouders naar een klein stadje in Amerika. Als ze daar op school terechtkomt ontmoet ze the plastics; een vriendinnengroepje bestaande uit Regina, Karen en Gretchen. En die meiden blijken nogal populair te zijn. So fetch! Een echte klassieker!

TWO NIGHT STAND
Na een onenightstand ontdekken Alec en Megan dat ze zijn ingesneeuwd en gedwongen samen nog wat tijd moeten spenderen. En dat verloopt beter dan ze in eerste instantie hadden verwacht.

FALLING INN LOVE
Amerikaanse zakenvrouw Gabriella wint een vervallen herberg in Nieuw-Zeeland, die ze dan maar besluit te renoveren. Al snel leert ze een leuke aannemer kennen die haar daarbij wilt helpen, en wordt ze ook bevriend met de inwoners van het dorpje. De ultieme feelgood film!

Vier filmposters

Heb jij een favoriete chick flick?

DISCLAIMER: Dit artikel bevat affiliate links.

Comments (5)

 • Audrey

  8 mei 2020 at 08:04

  Ik heb er toch best al een aantal gezien! Vroeger keek ik ze heel veel, en nu is het een guilty pleasure. Ik vond 27 dresses ook altijd heel leuk.

  1. HosteSarah

   25 mei 2020 at 22:18

   Ja, inderdaad. Hier hetzelfde verhaal. Chick flicks zijn nu echt wel mijn guilty pleasure. Ik blijf die films gewoon leuk vinden om naar te kijken. En oeeh, 27 Dresses heb ik vroeger ook weleens gezien. Die moet ik maar eens herbekijken. Bedankt voor de tip!

 • Evelyne

  8 mei 2020 at 09:25

  Hier kan ik mij ook wel eens aan wagen. Meestal als ik alleen thuis ben zet ik zo'n film op omdat ik precies de enige in huis ben die hier van kan genieten 🙂

  1. HosteSarah

   25 mei 2020 at 22:19

   Alleen naar een film kijken kan natuurlijk ook plezant zijn. Pure me-time 😉

 • Darina

  8 mei 2020 at 09:35

  Monte Carlo lijkt me echt een hele leuke film!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

A few of my favorite things #14 - April 2020

Volgende bericht

Over body shaming