10 dramafilms die je gezien moet hebben

 

Drie filmposters van dramafilms met daaronder tekst

Van ontroerende verhalen tot echte tranentrekkers tot spannende verhalen die je van begin tot eind op het puntje van je stoel weten te houden. Een goed drama kan mij altijd wel bekoren. Zeker tijdens een periode als deze, waarin we met corona feiten om de oren worden geslagen, vind ik het af en toe weleens leuk om mezelf te kunnen verliezen in een goede film. De volgende tien titels vind ik alvast allemaal aanraders. 

THE DRESSMAKER 
Tilly (Kate Winslet) is een succesvolle mode-ontwerpster die na jaren afwezigheid terugkeert naar haar geboortedorp. Na een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd zien de bewoners van het dorpje haar echter niet graag komen, en maken die het haar allesbehalve gemakkelijk.

Een speciale film die mij, met z’n niet-zo traditioneel verhaal, van begin tot eind kon blijven boeien.

HEART OF THE COUNTRY 
Wanneer de man van Faith in de gevangenis belandt laat ze het luxeleven dat ze met z’n twee hebben opgebouwd achter zich, en trekt ze terug naar waar ze vandaan komt: het platteland. Daar runnen haar vader en zus nog steeds de boerderij waar ze is opgegroeid.

THE DEEP END OF THE OCEAN 
Wanneer Beth (Michelle Pfeiffer) samen met haar drie kinderen in de lobby van een hotel staat te wachten om in te checken, verdwijnt haar jongste zoontje plots in de menigte. De verdwijning maakt haar leven enorm zwaar en heeft ook een verwoestend effect op de relatie met haar man, Pat. Naarmate de tijd verstrijkt weet het gezin z’n normale leven toch weer op te pikken, tot er plots een jongen voor de deur staat die wel heel erg lijkt op hun verloren zoontje.

Drie filmposters


BY THE SEA 

By The Sea speelt zich af in de jaren 70. Een koppel besluit doorheen Frankrijk te reizen, maar groeit tijdens de reis steeds meer en meer uit elkaar.

De film heeft een zeer rustig tempo dus daar moet je van houden. Zachte melodieën die hand in hand gaan met de spectaculaire omgeving maken het geheel best bijzonder. Er gebeurt niet bijster veel in deze film, wat het verhaal net mooi maakt op een trieste manier (vind ik). Zo gaat het er in het echte leven soms ook aan toe. Het is zoals het écht is.

Fun fact: de film werd geregisseerd door Angelina Jolie die, samen met Brad Pitt, ook één van de hoofdrollen in de film speelt.

WONDER 
Deze film vermeldde ik ook al in mijn Top 10 films die ik zag in 2018, dus het is echt wel een topper. 

Wonder is een drama gebaseerd op de gelijknamige jeugdroman van R.J. Palacio. De film vertelt het verhaal van de 10-jarige August Pullman, die geboren is met een zeldzame aangezichtsafwijking. Door de vele operaties die hij heeft ondergaan heeft hij altijd thuisonderwijs gekregen van zijn moeder (Julia Roberts), tot nu. Want nu hij tien is geworden mag hij eindelijk naar een gewone school beginnen gaan. Al blijkt daar al snel dat de meerderheid van zijn klasgenoten hem maar moeilijk kunnen aanvaarden zoals hij is. Een aangrijpend, liefdevol, mooi verhaal.

THE LIGHT BETWEEN OCEANS
Deze film vermeldde ik dan weer in mijn Top 10 films die ik zag in 2019. Ook een extra grote aanrader dus. 

Wanneer Tom na de Eerste Wereldoorlog de rust opzoekt en aan de slag gaat als vuurtorenwachter op een onbewoond eiland in West-Australië, blijft hij contact houden met Isabel. Isabel is namelijk een meisje dat hij op het vasteland heeft leren kennen. Na een tijdje besluiten ze te trouwen, en beginnen ze samen een leven op te bouwen op het onbewoonde eiland. Ook een kindje hoort daar volgens hun bij, maar na jaren proberen lijkt dat maar niet te lukken. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met daarin een dode man en een baby, besluiten ze het kindje op te voeden als zijnde van hunzelf. Met alle gevolgen van dien.

Een enorm ontroerend en goed uitgewerkt drama. Hartverscheurend, zwaarmoedig, en vooral ook menselijk. Ik kon heel makkelijk meeleven met de personages. Wat een film!

Drie filmposters
THE VIRGIN SUICIDES
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeffrey Eugenides is The Virgin Suicides een uniek drama dat zich afspeelt in de jaren 70. Een groep buurjongens vertelt over de raadselachtige zelfmoorden van de knappe, maar mysterieuze Lisbon-zusjes. Het is een schokkende, droevige film met een speciale sfeer en een verhaal dat op een bijzondere manier verteld wordt.

FIVE FEET APART 
Will en Stella zijn twee tieners die beiden in het ziekenhuis verblijven vanwege hun taaislijmziekte. Al snel beginnen ze met elkaar te flirten, maar vanwege infectie-gevaar moeten ze een veilige afstand van elkaar bewaren. Naarmate ze elkaar beter leren kennen wordt ook hun band sterker, en proberen ze manieren te vinden om de afstand tussen elkaar te overbruggen.

Een mooie, ontroerende film die je zeker niet onberoerd zal achterlaten.

ROOM 
De 5-jarige Jack werd geboren in ‘Room’. Hij leeft er samen met zijn moeder en heeft nooit wat anders gekend dan de kleine kamer waarin hij is opgegroeid. Het is zijn wereld. Af en toe komt ook Old Nick langs: de man die boodschappen brengt en soms, terwijl hij slaapt, met zijn mama in bed gaat liggen. Hoewel Jack ‘Room’ dus ervaart als zijn thuis, is het voor zijn moeder een helse gevangenis.

Een erg indrukwekkend drama dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van Emma Donoghue.

FINDING NEVERLAND 
Wanneer toneelschrijver James M. Barrie (Johnny Depp) weduwe Sylvia (Kate Winslet) en haar vier kinderen ontmoet, vindt hij bij hen inspiratie voor zijn meest bekende werk: Peter Pan. Een hartverwarmende film over de magie van je eigen fantasie.

Drie filmposters
Wat was de laatste film die jij zag? 

Comments (6)

 • Darina

  20 april 2020 at 05:54

  Ik heb al zolang geen films meer gekeken. Maar The Dressmaker staat zeker nog op mijn lijstje om te bekijken. Dat lijkt me een prachtige film.

 • Rachel Kromdijk

  20 april 2020 at 13:38

  FIVE FEET APART en WONDER wil ik ook zo graag zien.. The Dressmaker vond ik ietsjes tegenvallen.

 • Evelyne

  20 april 2020 at 18:58

  Ik hou van drama-films. Maar kijk die liefst op mijn eentje. Lekker huilen 😉 Ik zag een hele tijd geleden Philadelphia en zat een hele tijd met het verhaal in mijn hoofd. Ik sla dit lijstje op en hoop er ooit eens een paar te kunnen zien 😉

  1. HosteSarah

   27 april 2020 at 17:59

   Oeh, Philadelphia heb ik nog nooit gezien. Ga ik onthouden! Bedankt!

 • Lesley

  22 april 2020 at 13:55

  Haha ik heb zo zitten bleiten bij 'Wonder'. 'Room' vond ik ook echt een aanrader, ik was alweer vergeten dat er ook een boek van bestaat. Dat ga ik binnenkort maar eens lezen denk ik 🙂

  1. HosteSarah

   27 april 2020 at 17:59

   Haha, ik heb hier ook wat zakdoeken nodig gehad tijdens het bekijken van Wonder. Naar het boek 'Room' ben ik ook erg benieuwd. Heb het zelf ook nog niet gelezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

Klaar voor de zomer - 5 modetrends

Volgende bericht

Gedachten in tijden van corona