My life in pictures #63 - Blaasontsteking, Maastricht en Maasmechelen

Februari 2020. Ik kreeg een blaasontsteking, trok naar Maastricht, vierde Valentijn, genoot van de sneeuw, sloeg aan het bakken, trok naar de Ikea en ging shoppen in Maasmechelen Village. Wat ik nog allemaal gedaan heb? Dat lees je hieronder. 

Op één februari trokken Kristof en ik naar de cinema. Kristof wilde graag naar 'Bad Boys For Life' gaan kijken dus ging ik maar mee. Echt slecht vond ik de film niet, maar mijn ding was het toch ook niet meteen. Wat ik wel grappig vond was dat Kristof mij in de cinema op de poster van de film 'Dolittle' wees. De beschrijving 'He's just not a people person' is namelijk ook compleet op mij van toepassing. Haha. 

En toen kreeg ik weer een blaasontsteking. Een doktersbezoekje, een antibioticakuur en wat rust verder was het gelukkig alweer beter.

Omdat we niet altijd goed weten wat we in het weekend kunnen doen, trokken Kristof en ik nog eens een dagje naar Maastricht. Gezellig! Ik vind het leuk om er te shoppen, en Kristof vindt het fijn om er binnen te springen in De Pindakaaswinkel om er zijn voorraad pindakaas in te slaan.

Dit spaarvarkentje kwam ik tegen in De Bijenkorf en ik heb nog steeds spijt dat ik het niet gekocht heb. Dat ziet er toch echt té schattig uit?! Gelukkig aten we nadien sushi om de pijn van het niet-te-veel-shoppen-maar-sparen te verzachten.

Na het winkelen en het sushi eten, besloten we ook nog een filmpje mee te pikken in Maastricht. Ik was nog nooit eerder in een Pathé bioscoop geweest, dus ik vond het weleens fijn om daar naartoe te trekken. En wow... ik was onder de indruk. De filmzalen waren er comfortabel, modern en proper! Héél wat anders dan de bioscopen waar wij altijd naartoe trekken. 

We zagen trouwens de film '1917'. Een meeslepend oorlogsdrama dat ik heel wat beter vond dan 'Bad Boys For Life'. 

Valentijn! 's Avonds spendeerde ik gezellig in bed voor de tv met een grote zak cassave kroepoek (zo lekker!) en een drankje. En van Kristof kreeg ik macarons en chocolade van Pierre Marcolini. Ik ben helemaal geen fan van al dat klef en romantisch gedoe, maar laat me eerlijk zijn... van cadeautjes word ik altijd blij dus stiekem vind ik Valentijn wél leuk.

Zondagse koffie (mét taartje!)? Check! Hoe leuk ziet deze koffiebar er trouwens uit?! 

Minder leuk nieuws is het feit dat mijn kin sinds enkele weken volledig onder de acne staat. Het is 99,9% zeker hormonaal, dus ik weet niet zo goed wat ik er precies aan kan doen en dat is super frustrerend. En simpelweg ook pijnlijk. Mocht iemand dus tips hebben voor het bestrijden van die sukkels van pukkels, laat het me alsjeblieft weten! Momenteel gebruik ik elke avond de Drying Lotion van Mario Badescu omdat ik er al zoveel goede dingen over heb gehoord, maar bij mij verricht dat product momenteel toch echt nog geen wonderen. Helaas.

Leuker nieuws vond ik de sneeuwval. Ik heb niet meteen de meest spectaculaire sneeuwfoto kunnen maken, maar oké. Hier heeft het dus effectief wel gesneeuwd, en dat vond ik nog eens mooi om te zien.

De afgelopen maand heb ik weer wat meer gelezen en dat deed deugd. Ik moet daar echt wat vaker tijd voor maken. Ook begon ik weer te bakken. Ik vind dat altijd ontspannend om te doen, hoewel ik er eigenlijk echt niet goed in ben. Maar ja. Al doende leert men, zeker? 

Ontbijten in de Ikea - shoppen in de Ikea - en vervolgens ons uitstapje afsluiten met een snack in de Ikea. That's how we roll.

En om in het thema 'eten' te blijven... bij Ellis Gourmet Burger hebben ze super lekkere zoete aardappelfrietjes. En dat bovenop een best-wel groot aanbod van andere vegan gerechtjes. Top! We aten onze burgers gezellig op tijdens een voormiddag shoppen in Maasmechelen Village. Ik vind dat daar altijd zo fijn winkelen! Zo scoorde ik bij Gant een jeansbroek voor €29 (oorspronkelijk €124), dus dat was echt wel een koopje! Blij mee!

Waar ga jij graag winkelen? 


13 opmerkingen

 1. De macarons zien er heerlijk uit! Ik wil ook een keer naar Maasmechelen Village. Ik shop graag in Breda en Antwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, in Breda ben ik nog nooit geweest. Daar wil ik toch ook ooit eens gaan shoppen. Antwerpen is inderdaad ook een toffe plek!

   Verwijderen
 2. Ja, dat spaarvarkentje ziet er echt heel schattig uit. Even sparen voor je spaarvarken dan nu;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Zo had ik het nog niet bekeken. Maar inderdaad ;)

   Verwijderen
 3. Maastricht is altijd leuk! Net als cadeautjes en lekkers krijgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een drukke maar leuke maand! Wat betreft acne is het zó moeilijk! Ik had hormonale acne en moest er juist voor zorgen dat mijn huid goed "vochtig" bleef (ik bedoel niet uitdrogend). Nu gaat het na 2 maanden al een stuk beter maar het blijft toch lastig! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ik heb inderdaad ook al vaker gehoord dat het goed is om je huid goed vochtig te houden, zeker wanneer je ook last hebt van acne. Dat probeer ik dus te doen, maar het blijft inderdaad lastig.

   Verwijderen
 5. wauw die koffiebar ziet er prachtig uit, wat een drukke maar leuke maand! ik gebruik de ha-ra en hierdoor heb ik mijn huid goed onder controle gekregen. Leuk dat je dit met ons deelt :) Fijn weekend alvast

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik tob al ruim 15 jaar met blaasontsteking en ik ben er eindelijk achter hoe je het onder controle kan houden. Niet te pittig eten, niet teveel drank (waaronder wijn, rose etc.) limoenen en citroenen skippen en niet teveel chocolade. Hierdoor is het ook bij mij momenteel een stuk rustiger. Ik had er bijna iedere dag last van.. maar ik dronk ook iedere ochtend lauw water met een schijfje citroen en groene thee met citroen. Niet een goede combinatie voor mijn blaas helaas..

   Verwijderen
  2. Heel erg bedankt voor alle tips! Ha-ra voor de huid ken ik niet. Moet ik eens opzoeken, want mijn acné krijg ik helaas maar niet onder controle. Qua blaasontsteking ga ik sowieso ook eens op mijn voeding letten. Ik had er eerder zelfs nog niet bij stilgestaan dat het daardoor zou kunnen komen. Al drink ik wel regelmatig veenbessensap, dat schijnt ook goed te zijn.

   Verwijderen
 6. Ik ging met mijn zus naar Finding Dory in een Pathé-bioscoop in Amsterdam. Ik was ook echt verbaasd van hoe mooi die cinéma's zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt éh?! Onze cinema's zijn dan maar slappe aftreksels. Zo triest. Haha.

   Verwijderen