Wat ik deze maand wil doen

Mijn inspiratie voor het bloggen is tegenwoordig ver te zoeken, dus daarom vond ik het weleens leuk om simpelweg een to-do lijstje online te zetten. En stiekem werkt dat ook een beetje als stok achter de deur, want nu moét ik wel moeite doen. Soort van. Toch een beetje. Je kent dat wel. Dit wil ik deze maand allemaal (proberen te) doen. 

2 BOEKEN LEZEN
Elk jaar doe ik mee aan de Goodreads reading challenge met als persoonlijk doel twaalf boeken uit te lezen gedurende een periode van twaalf maanden. Dat is dus één boek per maand. En aangezien ik afgelopen maand geen enkel boek heb uitgelezen, wil ik deze maand graag twee boeken lezen. Mits wat moeite zou dat moeten lukken.

1 WEEK OP SOEPDIEET
Afgelopen maand heb ik HetKanMeAllemaalNietMeerSchelen-veel gegeten. Ik moet mij dus terug intensief met eten gaan bezighouden, want als ik dat niet doe dan loopt het weer helemaal uit de hand. Hoe mensen intuïtief kunnen eten dat is mij een groot raadsel! Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je waarschijnlijk al wel dat ik altijd al problemen heb gehad met mijn gewicht, en dat ik een dieet graag start met een knaller. Kwestie van een kickstart te nemen. Een soepdieet vind ik dan altijd ideaal.

>> Lees hier meer over mijn gewicht en mijn dieet avonturen.

LAPTOP LATEN REPAREREN
Ik heb sinds enkele weken een nieuwe laptop en volgens mij is het er eentje met een systeemfout. Ik ben er al eens terug mee naar de winkel getrokken, en werd daar weer naar huis gestuurd met de raad om de fabrieksinstellingen volledig te herstellen. Maar dat heeft niet mogen baten. Het probleem blijft bestaan. Ik hoop dat apparaat dus snel weer binnen te kunnen brengen zodat het (hopelijk!) ook snel gerepareerd kan worden.

NIEUWE LENZEN BESTELLEN
Nieuwe lenzen bestellen is nu niet meteen de meest moeilijke taak om uit te voeren, maar enfin. Het moet natuurlijk ook gebeuren. Mijn afspraak bij de oogarts is gemaakt en eens die voorbij is en ik de nodige voorschriften heb, kan ik mijn nieuwe lenzen gaan bestellen. Ik ga blij zijn als ik daar weer voor eventjes vanaf ben.

WENKBRAUWEN LATEN GROEIEN
Al jarenlang epileer ik mijn wenkbrauwen veel te enthousiast, en dat moet echt eens stoppen. Deze maand wil ik dus volledig van mijn wenkbrauwen afblijven en ze hun gang laten gaan. Ik ben benieuwd hoe dat er gaat uitzien.

LOSLATEN
Ik denk altijd aan 1001 dingen tegelijkertijd waardoor ik mij op niets kan focussen. Ik moet (een groot deel van) die gedachten dus leren loslaten. Mijn hoofd heeft geen uit-knop, en dat is enorm vermoeiend. En daarbovenop besef ik maar al te goed dat het geen nut heeft om na te blijven denken over àlles. Zeker de dingen waar ik geen controle over heb moet ik leren accepteren zoals ze zijn. Daar wil ik mij deze maand dus wat meer mee bezighouden.

TERUG BEGINNEN MEDITEREN
Men zegt wel vaker dat mediteren al vanaf een paar minuten per dag een positief effect heeft op je geluksbeleving. Het helpt je loslaten en brengt je rust. En daar heb ik nood aan. Ik ben er overigens al wel meerdere keren aan begonnen, aan dat mediteren, maar ik stop er ook vaak mee omdat ik problemen heb met mijn concentratie. Dit keer wil ik dus proberen door te zetten.

Wat staat er op jouw to-do lijstje voor februari?


14 opmerkingen

 1. Mooie doelen, vooral het loslaten en mediteren. Iets wat ik ook meer zou moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Loslaten en mediteren is inderdaad iets waar je enkel baat van kan hebben denk ik.

   Verwijderen
 2. Het zijn allemaal vrij haalbare doelen, denk ik. Alleen het loslaten lijkt me heel erg moeilijk. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken. En wat je zegt over intuïtief eten begrijp ik helemaal. Ik kan dat ook niet. Dan ben ik heel snel een paar kilo zwaarder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Dat loslaten is een werk van lange adem. Daar moet ik mij echt op focussen, anders lukt het niet. Net zoals ik mij ook op eten moet focussen. Het is me wat ;)

   Verwijderen
 3. Leuk zo'n lijstje :) Voor februari heb ik niet echt een doel, behalve wintersport betalen ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. En je wintersport betalen is natuurlijk ook een mooi doel! Succes!

   Verwijderen
 4. Ik wil ook weer mediteren en yoga oppakken plus ik ga even kijken naar dat soepdieet want al mijn kleding begint strak te zitten (puur janken..) succes met deze doelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Jij ook succes met mediteren en yoga weer oppakken!

   Verwijderen
 5. Een mooie mix van grotere en kleinere doelen! Ik ben benieuwd hoe dat soepdieet je vergaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje. Ik ben er zelf ook benieuwd naar, want makkelijk is dat niet altijd ;)

   Verwijderen
 6. Mooie doelen die wel haalbaar lijken. Al zal loslaten wel een werk van lange adem zijn lijkt mij...
  Mediteren lijkt me zeker goed om te leren loslaten. Ik heb deze week de app Breathing geïnstalleerd om te begeleiden in een diepe/rustgevende ademhaling. Misschien is yoga ook iets voor jou?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Loslaten is inderdaad een werk van lange adem. Ik hoop dat ik wat vooruitgang boek door er mij deze maand wat meer op te focussen. Voor de Breathing app ga ik ook eens kijken dan. Leuke tip! Zelf gebruik ik momenteel 'Oak' om te mediteren. Yoga wordt mij inderdaad wel vaker aangeraden maar dat zegt mij eigenlijk (nog) niet zo heel veel. Misschien komt dat nog.

   Verwijderen
 7. Oei, niet leuk dat je laptop het niet goed doet. Je niet laten afschepen in die winkel, hé ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, nee. Mijn laptop is ondertussen binnengebracht. Nu maar hopen dat ie snel gemaakt is!

   Verwijderen