My life in pictures #62 - Nieuwjaar, opruimen en veel eten

Hoewel ik niet bijster veel gedaan heb afgelopen maand, vond ik januari toch goed meevallen. Ik heb best genoten van de afgelopen tijd en heb niet veel gemerkt van de January blues (waar ik meestal wél last van heb). Wat ik zoal gedaan heb lees je hieronder.

2020. Een mooi begin van een nieuw jaar. Kristof en ik hadden een leuk dagje voor de boeg: 's middags gingen we eten bij de ouders van Kristof, 's avonds aten we bij mijn ouders. Gezellig. Eén januari vind ik altijd een fijne dag. Ik hoef dan meestal niets te doen en kan simpelweg genieten van een lui dagje vol lekker eten. Heerlijk.

 Hmm hmm.

En op twee januari gingen de feestelijkheden gewoon door met allerlei overschotjes. Fijn!

De kerstboom afbreken, dat doe ik graag. Als ik maar kan opruimen. Van zodra het Driekoningen is geweest vind ik het wel tijd om de kerstversiering weg te halen. Dan is die kerstsfeer echt volledig verdwenen en vind ik het ook niet meer zo erg om de boom weg te doen.

Ook ruimde ik mijn kleerkast nog eens goed op, terwijl ik mijn laatste kerstkaars opbrandde. Dat voelde goed aan. Ik kon alweer een hele stapel kleding wegdoen en Kerstmis liet ik op deze manier, door het opbranden van mijn laatste kaars, achter mij.

Samen met mijn mama trok ik vervolgens naar enkele tuin- en decoratiewinkels, aangezien ons huis er maar leeg uitzag nadat al de kerstspullen terug opgeborgen waren. Bij Rivièra Maison was het al volop Pasen en vonden we deze schattige kippetjes. Fan van!

Wakker worden met een tasje koffie en de liefste ♡ En kerstlichtjes die nog enkele maanden voor ons raam moeten blijven hangen omdat er nieuwe gordijnen komen.

Onlangs schreef ik een blogpost over waarom ik dierentuinen zoals ze nu zijn niet oké vind. In Het Nieuwsblad las ik daarbovenop dit artikel, waarin staat dat het gemeentebestuur van Elsene het niet meer gepast vindt om met schoolkinderen naar wilde dieren in gevangenschap te gaan kijken. Dat vond ik echt positief om te lezen. Er zijn dus effectief wel mensen die zich daarmee bezighouden. Top!

Ook het feit dat men in Het Nieuwsblad adoptie (én sterilisatie/castratie!) van honden en katten aanprijst vond ik fijn om te lezen. Want waarom inderdaad je huisdier aan een nestje laten beginnen als alle asielen volzitten met dieren die nog op een thuis zitten te wachten?! Of waarom een dier uit zo'n nestje kopen? (Ik begrijp dat niet!)

Die hele industrie waarbij dieren worden gebruikt als plezier voor de mens vind ik trouwens hoe langer hoe meer bizar. Denk aan al die vissen die er worden gekweekt, om vervolgens in zo'n bakje in de winkel te worden gezet, al wachtend om gekocht te worden.

Ik vond dat verhaaltje over de zeesterren (foto links) dus wel toepasselijk. Ik krijg zelf namelijk frequent te horen dat het niet uitmaakt wat ik, als één persoon, doe. 'Dat stuk vlees dat jij niet eet, dat eet iemand anders wel op.', hoor ik enorm vaak. En dat is, naar mijn mening, een heel incorrecte opmerking. Want wat jij als één persoon doet, kan net wél heel veel verschil maken. Al is het maar voor één dier. Alle kleine beetjes helpen. Voor mij moet de vleesindustrie namelijk geen extra stuk vlees produceren op dagelijkse basis. En de dierenwinkels moeten voor mij ook geen vissen extra kweken. En aangezien de volledige markt draait rond vraag en aanbod, zullen producenten daarop inspelen. Hoe minder dierlijke producten/ dieren er gekocht worden, hoe minder ze op de markt worden gebracht. Je begrijpt het wel. 

Ik kies dus voor sushi zonder vis!

Tijd voor de kapper. Ik ben terug naar mijn natuurlijke haarkleur gegaan met wat subtiele highlights. Ook de puntjes gingen eraf.

Dit is misschien niet echt een hele relevante tip omdat deze burger uit de Aldi in Duitsland komt, maar enfin. The Wonder Burger is veganistisch en super lekker. En er is zelfs bijpassende vegan kaas (ook een aanrader!) te koop zodat je een volledige vegan cheeseburger kan maken. Yum! Wij doen regelmatig aankopen over de grens omdat we zo dichtbij wonen, en dan neem ik altijd een grote voorraad mee. Heerlijk! Hopelijk komt de Aldi in België ook snel op de proppen met deze burger.

Verder ben ik ook altijd te vinden voor alles met Birthday Cake smaak. Hmm.

Ik ging ook nog eens binnen bij Hema en ik vond vrijwel alles wat ze er tegenwoordig hebben leuk. Voor Kristof's petekindje nam ik gelijk wat kleinigheidjes mee.

Mexicaanse avond met taco's en nacho's. Yum.

Wanneer Bob (het hondje van de ouders van Kristof) alleen thuis is, dan moeten we babysitten. En naar The Morning Show kijken. Wat een toffe serie!

En afsluiten deed ik de maand half gezond. Met een Innocent drankje en vegan pizza's van Domino's.

Hoe was jouw januari? 


8 opmerkingen

 1. Helemaal met je eens hoor, dat wat jij doet zeker verschil maakt. Dat geldt voor iedereen. Gewoon doorgaan dus met waar je mee bezig bent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Dat is fijn om te lezen. Iedereen kan inderdaad verschil maken!

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen. Je bent goed bezig, lekker mee doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 1 januari voelt echt alweer als een eeuwigheid geleden! Wat je zegt over 'adopt don't shop' ligt toch wat genuanceerder in mijn ogen. Het aanbod in het asiel valt echt tegen als bepaalde rassen/types je niet aanspreken en je een hond wil zonder zware gedragsproblemen. Ik heb ook al een hond, dus ik heb ook een verantwoordelijkheid richting haar (en haar veiligheid dus). Pups en kittens zijn er echt relatief weinig in asiels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp wel wat je wilt zeggen, maar wanneer je een pup of kitten aanschaft weet je ook nooit zeker wat voor karakter dat dier gaat hebben. Ongeacht hoe goed je het probeert op te voeden.

   Verwijderen