A few of my favorite things #13 – Januari 2020

Laptop met daarop serie 'Sex Education' afgebeeld

Het is alweer bijna een half jaar geleden dat ik mijn laatste few of my favorite things met jullie deelde. Tijd voor een update dus. Van lekker eten tot tv-programma’s tot een leuke interieurwinkel. Al mijn favorieten van de afgelopen maand komen in dit artikel aan bod. Veel leesplezier!

ETEN & DRINKEN


Pindakaas smoothie bowl

Smoothie bowls vind ik ideaal als ontbijt of als lunch. Ze zijn niet alleen gezond, ze zijn nog eens lekker ook. Ik maak mijn bowls geregeld met fruit, maar ben tegenwoordig vooral fan van de pindakaas variant. Heerlijk. Persoonlijk combineer ik graag bevroren banaan, pindakaas, chiazaad, en plantaardige melk. Ik voeg dat allemaal samen in de blender en klaar is kees. Yummie.

Croky Saté chips
Een lekker chipsje met een ietwat pikante, lichte pindasaus smaak. Op de website van Croky staat deze chips als volgt omschreven: Croky Saté had zoiets van ‘Ik ben mezelf, er zijn al anderen genoeg’. Het resultaat? Een heerlijk zachte smaak, met de zoete toets van de populaire Hollandse satésaus. Uniek in de wereld van chipjes, missie volbracht.’ 

FASHION & BEAUTY


Clinique Anti-Blemish Solutions Clearing Concealer

Deze concealer heeft een groene ondertoon die ervoor zorgt dat puistjes beter kunnen worden weggewerkt. Voor mij is het echt een redder in nood. Wanneer ik geen zin heb om foundation te gebruiken (lees: vrijwel nooit!) dan gebruik ik enkel deze concealer om imperfecties weg te werken, en dat werkt helemaal prima. Hij zou puistjes ook uitdrogen, dus dat is ook altijd mooi meegenomen.

Elf – Mineral Blemish Powder (+ bijhorend kwastje)

Dit poeder gaat puistjes tegen en bestrijdt ze ook. Het bevat natuurlijke producten als tea tree en zwavel, en werkt (naar mijn ervaring) bijzonder goed. Mijn puistjes verdwijnen niet als sneeuw voor de zon, maar ze verdwijnen wel opmerkelijk sneller wanneer ik dit product gebruik. Het poeder komt bovendien met een bijhorend kwastje, wat natuurlijk best handig is.  

Make-up

 

TV


Kamp Waes

Waarin Tom Waes vijftien mannen en vrouwen naar het Belgisch leger stuurt, om er vervolgens door de Special Forces tot het uiterste gedreven te worden tijdens de loodzware opleidingsproeven. Af en toe vond ik sommige dingen een beetje overdreven in beeld gebracht, maar al bij al keek ik elke week toch uit naar een nieuwe aflevering van dit programma omdat ik het toch interessant vond. En ook gewoon leuk om naar te kijken. Goede reclame voor het Belgisch leger, dat is zeker.

>> Wil jij Kamp Waes ook bekijken? Dat kan via VRT NU. 

Expeditie Robinson
Eindelijk is het er weer! Expeditie Robinson is en blijft één van mijn grootste favoriete tv-programma’s aller tijden. Ik ben ook blij dat het programma dit keer opnieuw werd gemaakt met zowel Belgen als Nederlanders. Op de één of andere manier vind ik dat altijd het meest fijn om naar te kijken; waarschijnlijk omdat ik het programma vanaf het begin zo gekend heb. Heerlijke televisie!

>> Heb jij een aflevering van Expeditie Robinson gemist? Herbekijken kan via vier.be.

 
NETFLIX


Sex Education

Sex Education is een unieke serie op verschillende vlakken. Ten eerste worden er best wel wat taboes doorbroken omdat hoofdpersonage Otis, de zoon van een sekstherapeute, een geheime sekstherapiepraktijk begint op school. En ten tweede speelt de serie zich af in het heden, maar doet de kleding- muziek- en interieurstijl wel heel erg denken aan de jaren 80. Wat af en toe een beetje gek overkomt. Ook het feit dat de serie zich afspeelt in Engeland, maar toch een Amerikaanse high school-vibe opwekt, is eigenlijk best bizar. Maar tegelijkertijd ook briljant. Sex Education kijkt in ieder geval erg makkelijk weg. Aanrader!

Spinning Out
Spinning Out is een kunstschaatsdrama dat gaat over Kat Baker, die op het punt staat te stoppen met schaatsen na een val op het ijs. Wanneer ze echter de kans krijgt om opnieuw te beginnen samen met een partner, moet ze een balans zien te vinden tussen liefde, familie en haar geestelijke gezondheid.

Laptop met daarop schaatsen afgebeeld


APPLE TV+


The Morning Show

Apple TV+ zit nog in de beginfase en dat merk je er ook aan (ik ben nog niet de grootste fan!), maar The Morning Show dat op dat platform wordt aangeboden is wél een grote aanrader. Wat een top-serie! De show gaat over het reilen en zeilen op een nieuwsredactie, en geeft de kijker daarbij een kijkje in de wereld van televisie en hoe fake die wel niet kan zijn. Vanwege een #MeToo-schandaal moet één van de nieuwsankers vertrekken en nemen enkele krachtige vrouwen, die er genoeg van hebben, het over. Met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon in de hoofdrol. Girlpower!

YOUTUBE


HelloKaty

Katy is een grafisch designer / YouTuber die momenteel in New York woont en heel erg creatieve en mooie video’s maakt over haar leven. Haar video’s zijn altijd aangenaam om naar te kijken.

Tara Michelle
Tara is een Canadese YouTuber die in LA woont en daar vorig jaar een huis heeft gekocht. En dat huis is ze momenteel volledig aan het opknappen en inrichten. Tara neemt je verder ook mee in haar dagelijkse leven en laat je zien wat ze allemaal doet. Ik vind dat ontspannend om naar te kijken.

Sarahxxlou
Sarah is een heel gewoon meisje uit Engeland en dat is wat ik zo leuk vind aan haar. Ze werkt in de horeca, heeft het niet altijd even makkelijk en probeert simpelweg wat van haar leven te maken. Net zoals wij allemaal, denk ik.DIVERSEN


Rivièra Maison

Stijlvol landelijk wonen? Het kan met Rivièra Maison! Het merk heeft zowel meubels als woon-accessoires en ik vind vrijwel altijd alles dat ik er zie mooi. Hou jij zelf ook van een landelijk interieur? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de Rivièra Maison website; al was het alleen maar om wat inspiratie op te doen. De moeite!

Decoratie op tafel in de vorm van roze kippen

Comments (8)

 • Darina

  7 februari 2020 at 06:05

  Mooie favorieten. De concealer van Clinique lijkt me ook heel fijn.

 • Naomi

  7 februari 2020 at 06:49

  Fijn lijstje. Die chips klinkt als iets om zeker eens in mijn karretje te leggen en te proeven.

 • Kaylin

  7 februari 2020 at 12:36

  Helemaal akkoord met je mening over Sex Education. Ik heb er zo van genoten en vind het zo straf dat ze oog hebben voor diversiteit zonder dat het geforceerd over komt!

 • Rachel Kromdijk

  9 februari 2020 at 18:52

  Spinning out vond ik ook echt geweldig, ben benieuwd wanneer seizoen 2 komt!

  1. HosteSarah

   2 april 2020 at 21:42

   Er komt blijkbaar geen seizoen 2 van Spinning Out. Jammer!

 • Suzanne

  10 februari 2020 at 09:57

  Wat leuk om te zien! Ik heb al lang geen producten van ELF gebruikt!

 • Ilona Wielinga

  13 februari 2020 at 13:04

  Leuk lijstje! En die pindakaas bowl klinkt wel echt heel goed zeg.

 • Lesley

  21 februari 2020 at 12:30

  Ik vind Sex Education ook zo leuk! Die serie is er zo goed in om allerlei taboes aan bod te laten komen, zonder dat je het gevoel hebt dat ze taboe-doorbrekend proberen zijn. Gewoon omdat het allemaal goed in elkaar verwezen zit 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

15 dingen die veranderen als je ouder wordt

Volgende bericht

Klaar voor de zomer - 5 modetrends