Top 10 films die ik zag in 2019

Nog op zoek naar een leuke film voor een gezellig avondje voor de tv? Dit vind ik tien grote aanraders! Van al de films die ik het afgelopen jaar gezien heb, vond ik deze tien namelijk het allerleukst. Geniet ervan.

10. HUSTLERS (IMDB)
Hustlers is een waargebeurd verhaal over een groepje strippers tijdens de financiële crisis in Amerika.  D.m.v. hun charmes kunnen enkele vriendinnen heel wat zakenmannen drogeren, om vervolgens diens bankrekeningen leeg te plunderen.

De film is misschien geen gigantische hoogvlieger, maar Jennifer Lopez (die één van de hoofdpersonages speelt) maakt veel goed. Ik was echt onder de indruk van hoe zij haar personage neer heeft gezet. Ook de chemie tussen de hoofdrolspeelsters was duidelijk zichtbaar en dat was leuk om te zien.09. ALIVE (1993) (IMDB)
Deze film is gebaseerd op het boek 'Alive: The Story of the Andes Survivors', dat op zijn beurt gebaseerd is op waargebeurde verhalen van overlevenden van de vliegtuigcrash van Uruguayan Air Force Flight 571 op 13 oktober 1972. De film gaat over een rugbyteam en hun familie en vrienden, die betrokken raken bij een vliegtuigcrash. De overlevende passagiers moeten er alles aan doen om in de vrieskou te proberen overleven met de middelen die ze voor handen hebben. Enorm boeiend!08. APOLLO 13 (IMDB)
Ook deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten. Drie astronauten zijn op weg naar de maan met de Apollo 13, maar krijgen al snel te maken met grote problemen. Het grondpersoneel bij NASA doet er alles aan om de drie weer heelhuids terug op aarde te krijgen, maar beseffen dat dat niet makkelijk zal zijn.

Fun fact: de tagline voor deze film is het alom bekende 'Houston, we have a problem.'07. THE LIGHT BETWEEN OCEANS (IMDB)
Wanneer Tom na de Eerste Wereldoorlog de rust opzoekt en aan de slag gaat als vuurtorenwachter op een onbewoond eiland in West-Australië, blijft hij contact houden met Isabel. Isabel is namelijk een meisje dat hij op het vasteland heeft leren kennen. Na een tijdje besluiten ze te trouwen, en beginnen ze samen een leven op te bouwen op het onbewoonde eiland. Ook een kindje hoort daar volgens hun bij, maar na jaren proberen lijkt dat maar niet te lukken. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met daarin een dode man en een baby, besluiten ze het kindje op te voeden als zijnde van hunzelf. Met alle gevolgen van dien.

Een enorm ontroerend en goed uitgewerkt drama. Hartverscheurend, zwaarmoedig, en vooral ook menselijk. Ik kon heel makkelijk meeleven met de personages. Wat een film!06. ALADDIN (2019) (IMDB)
De live-action remake van Disney's gelijknamige animatiefilm uit 1992. Ik denk dat we het verhaal allemaal wel kennen; Aladdin is een straatjongen die samen met zijn aapje steelt om te kunnen overleven. Tot hij op een dag prinses Jasmine leert kennen. Een magisch verhaal dat mij terug doet denken aan mijn kinderjaren. Net zoals al die andere Disney remakes trouwens. Het afgelopen jaar zag ik ook Dumbo en The Lion King, maar vooral Aladdin is mij bijgebleven. Ik vond dat echt een leuke film.05. LITTLE WOMEN (1994) (IMDB)
Little Women is gebaseerd op het gelijknamige boek van Louisa May Alcott en is ondertussen al zo'n tiental keer verfilmd (tv-series meegerekend). Populair is het verhaal dus zeker wel. De vier zussen Jo, Amy, Meg en Beth groeien op bij hun moeder terwijl hun vader aan het front van de Amerikaanse burgeroorlog vecht. Het zijn moeilijke tijden, maar met de steun van elkaar doen de zusjes hun best om elk hun eigen weg in de maatschappij te vinden. Een charmant, sfeervol verhaal over sterke vrouwen! 


04. HOTEL RWANDA (IMDB)
Hotel Rwanda speelt zich af tijdens de genocide in Rwanda in 1994. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van hotel manager Paul Rusesabagina, die onderdak bood aan meer dan duizend Tutsi- en Hutuvluchtelingen. Een erg indrukwekkende film die je wat meer leert over deze gruwelijke gebeurtenissen ui '94. Het is een stukje geschiedenis waar we absoluut niet trots op mogen zijn. En ook dat mag niet vergeten worden.03. JOKER (IMDB)
Gebaseerd op de schurk uit de gelijknamige Batman-stripverhalen was Joker in eerste instantie geen film die mij aansprak. Maar ben ik blij dat ik de film toch gezien heb, want wàt-een-verhaal! De clown Arthur Fleck voelt zich verstoten door de maatschappij en wordt geleidelijk aan krankzinnig. Een film die meteen binnenkomt. Ik vond ook dat je effectief met de neus op de feiten werd gedrukt, want de maatschappij zit nu eenmaal in elkaar zoals ze in elkaar zit. Inclusief onrecht en criminaliteit. Ik vind dit echt een briljante film. Gigantische aanrader!02. HOTEL MUMBAI (IMDB)
Deze biografische thriller is gebaseerd op de documentaire 'Surviving Mumbai', die gaat over de aanslagen in Mumbai in 2008. Een groep bewapende Pakistaanse militanten opent er de aanval op het iconische Taj Mahal Palace hotel in India, waarbij er gedurende 68 uur honderden mensen gegijzeld worden. Een overweldigende, spannende film waar je toch wel even stil van wordt. Must-watch.01. THE GREATEST SHOWMAN (IMDB)
Een Amerikaanse musicalfilm met een inspirerend verhaal en bijzonder mooie liedjes! Eentje waar ik telkens weer kippenvel van krijg. Het verhaal is geïnspireerd op showman en circusuitbater Phineas Taylor Barnum, die zich van niets weet te ontwikkelen tot het brein achter een wervelend spektakel dat het publiek wereldwijd aanspreekt. Een film die je laat zien dat dromen kunnen uitkomen. Heel mooi.Wat was jouw favoriete film het afgelopen jaar? 


LEES OOK:

8 opmerkingen

 1. Mooi lijst met films die ik op Alive na, (nog) niet heb gezien. Ik ben ook meer een serie kijker denk ik :) al ben ik wel heel benieuwd naar de film 1917.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, ja... van 1917 heb ik ook al veel goede dingen gehoord. Daar ben ik dus ook benieuwd naar!

   Verwijderen
 2. Ik ken deze films niet (en kijk ook bijna nooit films), maar Little Women lijkt me heel erg mooi. Of misschien moet ik dan het boek lezen; dan heb ik meer kans dat ik het tot het einde volhoud;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het Little Women boek zou ook erg goed zijn. Ik heb het zelf nog niet gelezen, maar heb er al vaker goede dingen over gehoord. Daar ben ik dus ook wel benieuwd naar eigenlijk.

   Verwijderen
 3. The Light between oceans was en is echt een geweldige film! En Me Before You vond ik ook echt prachtig. Wel echt een tranentrekker

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, inderdaad! Me Before You heb ik enkele jaren geleden gezien (nadat ik het boek had gelezen) en dat vond ik dus ook zo'n tranentrekker. Maar effectief wel de moeite waard om te bekijken!

   Verwijderen
 4. Leuk om te zien! Ik vond Joker echt helemaal niets!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En Joker is volgens mij ook zo'n typische film die mensen ofwel héél goed, ofwel héél slecht vinden. Ik vond hem echt briljant ;)

   Verwijderen