My life in pictures #61 - Shoppen, kerstige sferen en feest vieren

December is misschien wel mijn favoriete maand van het jaar. De gezellig sfeer rondom Kerstmis, alle mooie lichtjes en versieringen, mensen die nostalgisch worden en zich net wat vriendelijker opstellen naar elkaar toe, cadeautjes om naar uit te kijken, en een volledig jaar dat we weer achter ons kunnen laten om (met een schone lei) opnieuw te kunnen beginnen... . Ik heb er ook dit jaar weer van genoten. 

De maand begon voor mij met shoppen. Altijd leuk. Met mama ging ik wat kerstcadeautjes halen in Valkenswaard, waar het erg gezellig vertoeven was tussen alle kerstdecoratie. 

En hoewel ik mij al een tijdje in hogere kerstsferen bevond, werd ook Sinterklaas hier gevierd. Met een heleboel chocolade en deze chokotoff taartjes bijvoorbeeld. Hmm.

Ontbijten met Cini Minis (favoriet!) en nieuwe Nespresso koffie. Heerlijk.

En toen was het tijd om de kerstboom in huis te zetten en te versieren. Super gezellig!

Wat, naast onze kerstboom, uiteraard ook niet mag ontbreken tijdens de feestdagen hier? Quality Street! Ook kerstkoekjes bakken doe ik graag tijdens deze periode van het jaar.

Een tijdje geleden zag ik het boekje 'Calm Christmas and a Happy New Year' voorbij komen bij Jennie. En ik moet zeggen dat ik meteen verkocht was en het zelf ook heb besteld. Ik kan namelijk ook altijd wel wat kalmte en rust gebruiken. Zéker tijdens de feestdagen. Van familiebijeenkomsten krijg ik 99,9% van de tijd een opgejaagd en/of onzelfzeker gevoel, dus dit boekje leek me wel handig.

Verder keek ik ook enkele super cliché kerstfilms in mijn kerst-pyjama om optimaal van de feestdagen te kunnen genieten.

Ik probeerde ook wat gezond te zijn. Tijdens de kerstperiode zijn er altijd wat meer exotische vruchten te koop in de supermarkt, en daar profiteer ik dan graag van. Dit jaar kocht ik verschillende grenadillo's omdat mij dat deed denken aan onze reis naar de Malediven, waar we die vruchten ook vaak aten. Verder vind ik Innocent drankjes altijd een goed idee. Die dingen zijn zo lekker!

Met Kristof ging ik dan weer een dagje kerstshoppen in Keulen. Heel gezellig. Ik was nog nooit eerder in Keulen geweest, maar wil er zeker nog eens terug naartoe gaan. De moeite. En omdat wij op een maandag tegen openingstijd al daar waren, was het overal ook best kalm. Ideaal!

'Het leven is wat je denken ervan maakt'. Ik zag dit voorbij komen in een magazine en vind dat gezegde altijd de spijker op de kop slaan. Rhonda Byrne heeft dat concept in 'The Secret' ook al uitgebreid besproken: 'Thoughts become things' en 'Like attracts like'. En dat geloof ik ook echt. Natuurlijk maakt iedereen weleens negatieve dingen mee, maar de manier waarop we daarmee omgaan is erg belangrijk indien we niet in een vicieuze negatieve cirkel willen belanden.

Even een foto van Poessie tussendoor (want té schattig!).

En nog zo'n stukje wijsheid uit een boek. Dit keer uit 'A Calm Christmas and a Happy New Year'.  'And sometimes life can be hard... and hard to understand. Go easy on yourself... and on others.' Wees lief. Altijd!

KERSTMIS ❤︎ Kerstavond vierden we bij Kristof zijn ouders met gourmet. Kerstdag bij die van mij met een uitgebreid menu dat mijn mama in elkaar had gestoken. Super lekker allemaal. Ik heb ervan genoten.

Mijn papa zorgde bovendien ook dit jaar weer voor een heuse kerstquiz. Helaas waren Kristof en ik dit jaar geen winnaars, maar gelukkig was Poessie er om ons op te vrolijken. Ik word instant vrolijk als ik dat kopje zie :)

De periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar is één van mijn favoriete periodes van het hele jaar. De tijd gaat dan wat langzamer en er hoort niets speciaal gedaan te worden. Ik bingewatchte het volledige nieuwe seizoen van You (Omg! Zó goed!) en keek heel wat YouTube videos (Kalel blijft één van mijn grote favorieten) terwijl ik overschotjes van ons kerstdiner at. Gezellig.

Oudejaarsavond vierde ik thuis, samen met mijn ouders en Kristof. Hoewel ik niet echt van 'vieren' kon spreken, aangezien ik het gevoel had dat ik elk moment een mental breakdown kon krijgen en daarom maar om 22u al in bed ben gekropen. Het ging echt eventjes niet meer. En dat kwam, stom genoeg, mede door het zien van al de 'terugblikken' die iedereen online begon te gooien tegen het einde van het jaar.

Zelf blik ik normaal ook graag terug op mijn jaar, om het vervolgens goed af te kunnen sluiten en met een schone lei opnieuw te kunnen beginnen aan het volgende jaar, maar dit keer lukte dat mij simpelweg niet. Het afgelopen jaar heb ik namelijk totaal niets noemenswaardig gedaan, waar ik toch echt wel eventjes mee in mijn maag heb gezeten. Gelukkig zag ik dit tekstje van Bianca Sparacino voorbijkomen op Instagram, wat me toch weer wat hoop gaf voor het komende jaar. Ik ga er proberen het beste van te maken! Ik zie het hele 2020 (voorlopig nog redelijk) positief tegemoet. Mijn tijd zal ook nog wel komen. Hoop ik.

Hoe was jouw oudejaarsavond? 


12 opmerkingen

 1. Het maakt toch een beetje sentimenteel hè, alles rondom de jaarwisseling. Volgens mij is het prima dat je 'gewoon' naar bed bent gegaan. Goed voor jezelf zorgen heet dat dan;). En verder zie ik vooral heel veel heerlijk eten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Door dat sentimentele gevoel heb ik het wel vaker moeilijk om van de eindejaarsperiode te kunnen genieten. Hopelijk dit jaar beter ;)

   Verwijderen
 2. Ik heb ook altijd dat sentimentele rondom Kerst en Oudjaar en vooral Oudjaarsavond is voor mij soms best beladen, maar dit jaar ging het wel beter. En me time is gewoon belangrijk, goed van je dat je naar bed bent gegaan. En een mooie en inspirerende tekst op het einde..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Fijn om te horen dat het dit jaar beter ging voor je.

   Verwijderen
 3. Ondanks je mental breakdown heb je er in December toch nog een fijne maand van kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut. Ik heb mijn best gedaan om optimaal van de feestperiode te genieten.

   Verwijderen
 4. Toch een fijne foto's zo in dit dagboekje. Leuk om te zien.
  Wij hadden een fijne jaarwisseling, lekker thuis de eerste als gezinnetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Zo fijn om te horen dat jullie een fijne eerste jaarwisseling als gezinnetje hebben gehad ❤︎

   Verwijderen
 5. Mmmm, van quality street vind ik de chocolade met aardbei het lekkerst :D
  Blijkbaar zal ik toch wel eens You moeten toevoegen aan mijn lijst op netflix. Heb er al zoveel over gelezen ondertussen!
  Over het algemeen lijkt je maand december wel een gezellige maand die je "op het gemak" kon doorbrengen zonder teveel extra zorgen. Toch even een schouderklopje voor jou omwille van het minder goed voelen de 31ste. Hopelijk lukt het je snel om je te herpakken <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You vind ik in ieder geval echt de moeite waard om eens te bekijken. Dat is echt een verslavend goede serie! En inderdaad... ik heb sowieso wel mijn best gedaan om tijdens de feestperiode optimaal te genieten. Bedankt voor je lieve reactie! x.

   Verwijderen
 6. Wat een overzicht zeg, ziet er heerlijk uit.. en die chocolade.. hmm! Nog de beste wensen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. En ja, inderdaad. Al dat eten... ondertussen probeer ik het weer wat gezonder aan te pakken hoor. Haha. Voor jou ook nog de beste wensen! x.

   Verwijderen