Deze boeken las ik in 2019

Ik word enorm snel afgeleid door mijn telefoon of door Netflix, en dan schiet er voor lezen niet veel tijd meer over. Gelukkig heb ik mij de afgelopen twee jaar weten te herpakken en lukt het mij tegenwoordig toch om wat vaker een boek vast te pakken. Mijn jaarlijkse Goodreads reading challenge met als doel twaalf boeken uit te lezen gedurende een periode van twaalf maanden, is dan ook afgelopen jaar opnieuw een succes geworden. Heel fijn. Ik hoop dat ik die lees-flow dit jaar op die manier kan verder zetten. Hier volgt alvast wat meer informatie over de boeken die ik in 2019 gelezen heb.

Zoals ik wel vaker vermeld op mijn blog heb ik dus problemen met mijn concentratie. Ik ben zo gewoon aan multitasken dat mijn gedachten tijdens het lezen alle kanten opvliegen, met als gevolg dat ik na vijf zinnen al vaak niet meer weet wat ik precies gelezen heb. En dat is niet zo aangenaam. Ik merk wel dat, wanneer ik meer ontspannen ben, het lezen véél beter lukt. Zo heb ik het afgelopen jaar tijdens onze vakantie op de Malediven maar liefst drie boeken op twee weken tijd uitgelezen. Heerlijk was dat. Ik hoop dat ontspannen gevoel ook thuis wat vaker te kunnen hebben (ik werk eraan!), zodat ik ook in mijn eigen zetel wat sneller kan wegduiken in een compleet andere wereld. 

STATISTIEKEN
Maar enfin. Ik wijk af. Over de boeken die ik las in 2019 vond ik op Goodreads deze statistieken:

 • Ik las in totaal 13 boeken. Dat waren er meer dan mijn doel van 12 boeken, maar stiekem toch ook minder naar mijn goesting. Er staan namelijk nog zoveel leuke boeken op mijn to-read lijstje dat ik wou dat ik er wat meer tijd in stak. 
 • Ik las in totaal 4086 pagina’s. 
 • Het dikste boek dat ik las was De Boekendief van Markus Zusak, met maar liefst 552 pagina’s. 
 • Het dunste boek dat ik las was Zwerkbal Door de Eeuwen Heen van Kennilworthy Whisp, met slechts 56 pagina’s.
 • Het meest populaire boek (= meest gelezen door Goodreaders) bleek De Alchemist van Paulo Coelho. Het boek met de beste beoordeling (ook op Goodreads) was De Boekendief.  

Mijn eigen beoordelingen baseer ik altijd puur op mijn buikgevoel. Ik denk daar niet te kritisch over na. Ik vind een boek fantastisch geweldig goed (vijf sterren), goed (vier sterren), oké (drie sterren), slecht (twee sterren) of bijzonder super slecht (één ster). 
 

GELEZEN BOEKEN IN 2019

VIJFSTERRENBOEKEN *****

Voor Mij – Jojo Moyes
Voor Mij is het derde boek uit de ‘Me Before You’-serie, met daarin Louisa Clark in de hoofdrol. Ik vond het alvast heerlijk om terug in haar wereld te kunnen duiken en heb daar dan ook dubbel en dik van genoten. Voor mij voelde het een beetje als thuiskomen. 

Grote Kleine Leugens – Liane Moriarty
Wat een leuk boek! Het is grappig en spannend tegelijkertijd. Ik heb verschillende keren luidop moeten lachen met Madeline, één van de hoofdpersonages. Aanrader.  

Het Geheim van Mijn Man – Liane Moriarty
Een vlot boek met een spannend verhaal. In het begin vond ik de verschillende verhaallijnen een tikkeltje chaotisch omdat ze zo erg door elkaar lopen, maar na verloop van tijd werd alles duidelijk en las het boek als een trein. 

De Boekendief – Markus Zusak
Erg mooi boek! Hard, maar hartverwarmend. Een sterk verhaal dat wordt verteld door de dood, waardoor je meteen ook een volledig andere kijk krijgt op de holocaust (waar het boek over gaat). Ingrijpend. 

 
 

VIERSTERRENBOEKEN ****

De Zelfmoord van de Meisjes – Jeffrey Eugenides
De Zelfmoord van de Meisjes is geen alledaags boek. Je moet ervoor te vinden zijn denk ik. Ondanks de lange hoofdstukken vond ik het ook vlot lezen. 

Het Meisje in de Trein – Paula Hawkins
Spannend van begin tot eind. De volledige puzzel valt stukje bij beetje in elkaar. Fijn om te lezen, zeker als je de verfilming van het boek nog niet gezien hebt!

De Alchemist – Paulo Coelho 
De Alchemist is een makkelijk geschreven sprookjes-achtig verhaal met een hele mooie boodschap. Het boek gaf me ook een gerust gevoel; het leert je namelijk dat alles altijd wel goed komt, zolang je maar doet waar jij je goed bij voelt. Naar je hart luisteren is de boodschap! 

Zwerkbal Door de Eeuwen Heen – Kennilworthy Whisp
Zoals Rita Pulpers het zou zeggen: ‘I’ve read worse‘. Zwerkbal Door de Eeuwen Heen is op Zweinstein een typisch schoolboek waaruit de leerlingen over de geschiedenis van zwerkbal leren. En zo leest het boekje ook; als een schoolboek boordevol informatie. Het is niet mijn favoriete boek uit de Harry Potter reeks, maar het is en blijft wel Harry Potter! En dat alleen al is voor mij vier sterren waard! En ja, Kennilworthy Whisp is dus een pseudoniem van J.K. Rowling éh. Voor diegenen die niet zo bekend zijn met de Harry Potter wereld als mij 😉 

Weetje! de opbrengsten van dit boekje gaan naar het Britse goede doel ‘Comic Relief‘. 

 
 

DRIESTERRENBOEKEN ***

Ken Je Me Nog? – Sophie Kinsella
Voorspelbaar verhaal. Tikkeltje overdreven. Naar mijn mening niet Sophie Kinsella’s beste boek. 

Not That Kind of Girl – Lena Dunham
Lena Dunham lijkt op sommige vlakken heel erg op mij, en op andere vlakken dan weer absoluut – totaal – helemaal niet. En dat maakte dit boek voor mij met momenten heel leuk, en met momenten ook minder leuk om te lezen. Ik vond het over het algemeen vlot lezen, maar ik kon er sowieso wel uit opmaken dat Lena Dunham niet volledig my kinda girl is. Ook de vertaling van dit boek stoorde mij best vaak, en daar heb ik normaliter niet zo snel last van bij boeken. 

De Tatoeëerder van Auschwitz – Heather Morris
Dit boek vond ik een beetje tegenvallen. Het zogenaamd waargebeurde verhaal van hoofdpersonages Lale en Gita is enorm uniek en bewonderenswaardig, al zou het volgens Mr. Google niet zo waargebeurd zijn als de cover van het boek laat uitschijnen. 

Hoe dan ook denk ik dat het probleem van dit boek ook niet zozeer bij het verhaal ligt, maar eerder bij de schrijfstijl. Het voelt een beetje aan alsof het geschreven is om er een ‘sensationele’ film van te maken. Het verhaal lijkt nogal geromantiseerd en komt soms zelfs oppervlakkig over. Wat héél bizar is om te zeggen over een boek dat zich afspeelt in een concentratiekamp. Ik denk dat dat genoeg zegt.  

Calm Christmas and a Happy New Year – Beth Kempton
Een mooi en gezellig boekje om te lezen tijdens de feestdagen. Met daarin persoonlijke verhalen, tips en advies over hoe je de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar zo vredig mogelijk kan doorbrengen. En hoewel ik er (helaas) vrijwel niets nieuw van heb kunnen leren, heb ik toch van dit boekje genoten. 

 


TWEESTERRENBOEKEN **

Chocolat – Joanne Harris 
Ik vond de personages in dit boek nogal oppervlakkig beschreven, waardoor ik ze af en toe moeilijk uit elkaar kon houden. Bijgevolg vond ik het ook moeilijk om in het verhaal te komen. Helaas viel ook het einde van het boek mij wat tegen. De verfilming vond ik beter. 

 
 

EENSTERBOEK *
/ 

 

Welk boek ben jij momenteel aan het lezen? 

DISCLAIMER: Dit artikel bevat affiliate links.

Comments (10)

 • Darina

  20 januari 2020 at 05:57

  Mooie boeken heb je gelezen. De boekendief heb ik ook nog ongelezen in de kast staan. Momenteel lees ik de Jurkendief.

  1. HosteSarah

   26 januari 2020 at 13:19

   Dankjewel. De Jurkendief ken ik niet. Ga ik meteen eventjes opzoeken. Benieuwd!

 • Naomi

  20 januari 2020 at 06:40

  Mooie boeken. En qua sterren ben ik net als jij. Onderbuikgevoel inderdaad. Wijkt trouwens regelmatig af van wat de meeste boekbloggers lijken te vinden;). Ik lees nu 'De Jachtpartij'. Fijne thriller.

  1. HosteSarah

   26 januari 2020 at 13:20

   Bedankt. De Jachtpartij ken ik niet, maar ben er wel benieuwd naar. Zo dadelijk even opzoeken!

 • Evelyne Vergote

  20 januari 2020 at 20:27

  Net als jij raak ik enorm snel afgeleid. Niet zo zeer van mijn telefoon, maar wel alles rondom mij. Ik moet eigenlijk volledig afgesloten zijn om te lezen en dan nog lukt het soms niet. Ik heb hier een boek liggen dat ik al een jaar wil uitlezen.. Enfin, ik ben er nog altijd niet aan begonnen..

  1. HosteSarah

   26 januari 2020 at 13:22

   Haha, dat is erg. Misschien eens proberen om een timer te zetten voor 20 minuutjes en je gedurende die tijd te focussen op dat boek? Al lees je dan maar 1 pagina; dan is dat begin toch al gemaakt. Succes!

 • Kaylin

  21 januari 2020 at 12:31

  Ik heb De Zelfmoord van de Meisjes toegevoegd aan mijn eigen to read lijst. Super dat het alsmaar beter lukt om te lezen (en je leesdoel te behalen). Mijn doel stond vorig jaar op 25 boeken ik ben er net niet geraakt met 24 boeken. Alsnog ben ik toch wel tevreden want het waren bijna allemaal boeken die mij aanspraken!

  1. HosteSarah

   26 januari 2020 at 13:25

   Super om te horen dat je De Zelfmoord van de Meisjes hebt toegevoegd aan je eigen to-read lijstje. En ik kan geloven dat je alsnog tevreden bent met de 24 boeken die je gelezen hebt. Dat zijn er een hele hoop! Goed gedaan!!

 • Marcella

  6 februari 2020 at 11:22

  Ik heb je zojuist toegevoegd aan Goodreads, misschien kunnen we elkaar van tips voorzien daar. Ik ken een aantal van de boeken die je las, maar De Alchemist heb ik toegevoegd aan mijn lijstje. Voor mij staat er zeker ook op. Ik zal ook eens schrijven over mijn favoriete boeken: ik las er vorig jaar 33!

  1. HosteSarah

   6 februari 2020 at 16:31

   Oh, super dat we nu ook Goodreads vrienden zijn. Ik kijk alvast uit naar je artikel over je favoriete boeken. Altijd fijn om te lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Waarom ik dierentuinen (zoals ze nu zijn) niet oké vind

Volgende bericht

10x wat ik leuk vond aan Sun Island