10x wat ik leuk vond aan Sun Island

Tijdens onze vakantie op de Malediven verbleven wij twee weken lang in het Sun Island Resort & Spa op… jawel… Sun Island. Ik denk dat ik nog nooit eerder zo’n ontspannen vakantie heb meegemaakt als deze, dus ik kan Sun Island dan ook alleen maar aanraden. Het eiland voelt aan als een uniek stukje paradijs op aarde waar ontspanning centraal staat. Puur genieten. Hieronder volgen mijn tien meest favoriete dingen aan het stukje hemel op aarde dat men ‘Sun Island’ noemt. 

01. HET STRAND
Turquoise lagunes en hagelwitte zandstranden die omzoomd worden door palmbomen. Sun Island is een heus bounty island zoals je dat gegarandeerd wel kent van de alom bekende screensavers. Alleen al door de mooie omgeving is het er zo aangenaam en relaxed vertoeven. Lekker luieren op een strandstoel onder de wuivende palmbomen met het geluid van de bruisende oceaan op de achtergrond? Hier kan het! En het is er éxtra aangenaam omdat het er altijd lekker rustig is. Je zit tenslotte op een eiland; de grote massa zal je hier niet vinden. Ideaal voor de ultieme relax-vakantie dus!


02. DE NATUUR

Tropische tuinen met daarin palmbomen die meer dan 20.000 kokosnoten per maand produceren, tropisch fruit, trekvogels die de dichte vegetatie op het eiland appreciëren en die je dus overal tegenkomt, de onderwaterwereld, en de ontzettend mooie stranden. Tegen de natuur hier kan je U zeggen. Een tropisch paradijs!

Daarbovenop kon ik ook het weer op de Malediven appreciëren. Overdag variëren de temperaturen het gehele jaar door rond de 30 graden, en ’s nachts koelt het af tot zo’n 25 graden. Het voelt er eigenlijk altijd aangenaam aan. Omdat de Malediven echter in de tropen liggen, is de luchtvochtigheid er wel best hoog. Het regenseizoen duurt er dan ook van mei t.e.m. december, wat vrij lang is. Maar over het algemeen regent het er gelukkig nooit heel lang. En na een regenbui komt de zon vaak ook snel opnieuw tevoorschijn.


03. DE DIEREN

Ongeveer 99% van de Malediven bestaat uit water; op vlak van dieren moet je het dus vooral in de onderwaterwereld gaan zoeken. En dat is de moeite! Rondom de koraalriffen zijn er ongeveer 2000 vissoorten te vinden; inclusief haaien en roggen. Ook verschillende zeeschildpadden en dolfijnen en walvissen zie je hier regelmatig. En met wat geluk spot je er zelfs een walvishaai. Helaas was dat geluk ons deze vakantie niet gegund en hebben we zo’n walvishaai niet gezien. Daarentegen hebben we tijdens onze laatste dag wél een grote groep dolfijnen vlak voor de deur voorbij zien zwemmen. Magisch! 

Verder zagen we op het eiland waarop wij verbleven ook heel wat vleermuizen en vogels. Ik heb mijn ogen hier absoluut kunnen uitkijken. 


04. HET RELAXEN

Op Sun Island kan je niet bijster veel doen. Je hebt er de typische hotel-activiteiten zoals watersport, wellness, en fitness, en je kan er (dure!) excursies boeken. Tenzij je dus elke dag een bezoekje aan de fitness op de planning hebt staan of een heleboel uitstapjes plant, ben je vrijwel verplicht om niets te doen. En dat vond ik heerlijk. In het dagelijkse leven heb ik het namelijk erg moeilijk met ontspannen omdat er àltijd wel iets op mijn to-do lijstje staat, en ik daar dan ook constant mee in mijn hoofd zit. Op een eiland als Sun Island is er echter zo weinig te doen dat een to-do lijst overbodig is, en ik dus ook geen stress voelde. Ik kon opstaan, ontbijten, op het strand gaan liggen en mijn boek(en) uitlezen. En dat allemaal zonder zorgen.

Ik voelde geen druk, spendeerde meer tijd offline, droeg geen make-up en kon gewoon mezelf zijn. Het was lang geleden dat ik nog zo relaxed ben geweest.


05. DE MENSEN

De mensen op de Malediven zijn allemaal erg warm en vriendelijk, en geven je al snel het gevoel dat je welkom bent. Ik voelde mij daar meteen op mijn gemak. Men is er namelijk heel gewoon, lief en allesbehalve opdringerig. Je kan er gewoon je ding doen. Dat vind ik fijn.

Toen we het resort verlieten en iedereen op de speedboot zat om naar de luchthaven gebracht te worden, werden we ook op een leuke manier uitgewuifd door het personeel. Inclusief originele borden met daarop zinnen als ‘See you soon!’. Dat was echt heel schattig!


06. SNORKELEN

Wanneer Kristof en ik een strandvakantie als deze boeken, dan vinden we het belangrijk dat er een huisrif aanwezig is. Want hoewel ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op het strand zou kunnen blijven liggen met een goed boek, vind ik het ook fijn om dat af te kunnen wisselen met een goede snorkelsessie. En op dat vlak stelde Sun Island helemaal niet teleur. Voor de deur van onze hotelkamer zaten er roggen en kleine haaien, en ook zwemmen in het huisrif was bijzonder spectaculair. Je kan je bijna niet voorstellen hoe fantastisch de onderwaterwereld op de Malediven is, tenzij je het met eigen ogen gezien hebt. Ik was er (en ben er nog steeds) van onder de indruk.


07. HET ETEN

Oh My God, het eten! Er zijn zes restaurants op Sun Island, maar wij hebben enkel het buffet uitgeprobeerd en zijn daar dan ook maar bij gebleven omdat dat lekker genoeg was. Yum. Van zulke dingen kan ik echt genieten. Zeker wanneer er voldoende vegetarische (en in dit geval zelfs veganistische!) keuzes zijn. Top!


08.DE GROOTTE: KLEIN MAAR FIJN

Sun Island Resort & Spa is tot op heden het grootste resort van de Malediven, maar daar merk je totaal niets van. Het eiland is best klein, maar is wel groot genoeg om niet op elkaars lip te zitten. Ik hou totaal niet van drukte en zeg al snel dat er ergens te veel volk is, maar hier was het altijd kalm. De drukste plek op het eiland was sowieso het restaurant, waar het op zich ook altijd reuze goed meeviel op vlak van ‘druk zijn’. Ik vond het er echt overal heerlijk vertoeven. Klein maar fijn, en vooral ook adembenemend mooi.


09. MILIEUBEWUST

Ik heb nog maar één resort op de Malediven bezocht dus veel materiaal om te vergelijken heb ik niet (zeg maar, geen), maar voor een hotel was Sun Island Resort & Spa best wel milieubewust. Zéker t.o.v. andere hotels die wij al bezocht hebben vond ik dat dit hotel op de goede weg is. Zo werden we er in de kamer op verschillende manieren (stickers op de muur, digitale notities op tv, folder op het bureau,…) aan herinnerd dat het hotel milieubewust te werk gaat, en dat er van ons ook verwacht werd om te denken aan het milieu. Er wordt bovendien standaard ook gewerkt met zeep- en shampoodispensers die bijgevuld kunnen worden, men maakt enkel gebruik van glazen flessen,… .

En hoewel ik die milieubewuste factor van het hotel super positief vond, toont dat helaas ook aan hoe erg het er met de Malediven aan toe is. Het land staat namelijk al langer op het alom bekende ‘10 places to visit before they disappear‘ lijstje. De Malediven zijn de laagst gelegen eilanden ter wereld en zullen er, door het stijgen van de zeespiegel, veroorzaakt door de opwarming van de aarde, over 100 jaar waarschijnlijk al niet meer zijn. Men heeft er bijgevolg, zéker op de Malediven, alle baat bij om in actie te komen!

Het is dus zeker niet altijd en overal alleen maar rozengeur en maneschijn. Daar schreef ik hier al wat meer over: Mijn mening over de Malediven – The good, the bad and the ugly‘. 


10. MEZELF

Misschien gek om ‘mezelf’ op dit lijstje te vermelden, maar ik vond mezelf leuker op Sun Island. Ik had er minder stress en kon mezelf daardoor beter accepteren. Thuis heeft mijn hoofd geen filter en zie en hoor ik altijd en overal alles. Op de Malediven was dat echter anders; daar kon ik beter loslaten. Ik hoefde mij niet zozeer te focussen op wat er rondom mij gebeurde, en kon mij concentreren op mezelf. En dat voelde een beetje als een verademing. Ik had daar nood aan.

Bovendien krijg ik ook altijd zomersproeten zodra ik ergens ben waar de zon schijnt. En ook dat vond ik leuk meegenomen.

 

Wat was jouw meest ontspannen vakantie tot nu toe? 

 

Comments (4)

 • Naomi

  22 januari 2020 at 06:53

  Wat is het er prachtig! En de foto's kunnen inderdaad zo in een reclamefolder, maar het bestaat dus echt;). Mooi dat je ook jezelf noemt. Ik denk dat ik het wel begrijp. Een andere omgeving kan je soms ook echt een ander mens maken. Kon je dat maar vasthouden hè, als je thuis bent.

  1. HosteSarah

   26 januari 2020 at 13:28

   Dankjewel. Dat is lief! En inderdaad… een andere omgeving kan echt wonderen doen. Het is hard werken, maar ik doe mijn best om dat gevoel ook thuis vast te houden.

 • Evelyne Vergote

  23 januari 2020 at 19:00

  Wat een mooie foto's maak jij toch altijd weer op reis

  1. HosteSarah

   26 januari 2020 at 13:25

   Oh, bedankt. Heel fijn om te horen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

Deze boeken las ik in 2019

Volgende bericht

15 dingen die veranderen als je ouder wordt