My life in pictures #60 - Frozen, bakken en kerstsfeer

De maand november stond bij mij al helemaal in het teken van de feestdagen. Van zodra Halloween voorbij is, is het in mijn hoofd namelijk al meteen kerst. Ik sloeg ook aan het bakken, ging naar de nieuwe Frozen film kijken, vierde de verjaardag van Kristof's petekindje, en genoot optimaal van de gezellige kerstsfeer. 

Beginnen deed ik de maand met het bewerken van mijn reisvideo van de Malediven. Ik vind zulke vakantievideo's altijd fijn om te hebben. Met een leuk muziekje erbij kijkt zo'n filmpje veel aangenamer weg dan 1001 aparte lange, saaie beelden. En natuurlijk vind ik het achteraf dan ook plezant om mijn video's te delen met iedereen die ernaar wilt kijken.

Een super smoothie van Innocent als oppeppertje kon ik tijdens het bewerken van de reisvideo af en toe wel gebruiken. Want hoewel dat filmpje uiteindelijk niet zo lang is geworden, kroop er toch veel tijd in het bewerkingsproces. Bizar. Ik vraag me oprecht af hoe tv-makers dat allemaal voor elkaar krijgen tegenwoordig.

In mijn vorige my life in pictures vertelde ik al over de zenuwontsteking in één van mijn tanden, en dat ik voor het ontzenuwen van die tand pas in januari bij de tandarts terecht zou kunnen. Omdat ik echter zenuwpijn bleef hebben na het nemen van heel wat antibiotica (heel vervelend!) kreeg ik gelukkig een snellere afspraak. Mijn tand is intussen volledig ontzenuwd en ik ben ook compleet van mijn pijn verlost. Wat een verademing!

Na zo'n tandartsbezoekje waarbij ik verdoving krijg, moet ik altijd even bekomen en kruip ik het liefst van al in mijn bed. Ik nam er wat magazines bij om doorheen te bladeren, en luisterde naar 'The Lighthouse': een podcast over de verdwijning van Théo Hayez.

Afgelopen maand trokken we ook weer enkele keren naar de bioscoop. We zagen Joker en Frozen II; films die ik allebei erg goed vond. Joker was in mijn ogen vooral een hele straffe film met een sterk verhaal, terwijl ik Frozen II gezellig en grappig vond om naar te kijken. Ik vond het bovendien ook leuk dat Elsa opnieuw alles klaarspeelt als single lady en geen 'prins op het witte paard' nodig heeft. Dat is zo eens wat anders dan je zou verwachten van een Disney film. 

In de bioscoop verkochten ze ook Frozen popcorn en ik moest alle moeite van de wereld doen om daaraan te weerstaan. Mooie verpakkingen blijven echt één van mijn meest zwakke punten.

Avondje babysitten op Bob: het hondje van de ouders van Kristof. Kristof maakte van de gelegenheid gebruik om nog eens voor mij te koken en toverde een heerlijke chili sin carne en en veganistische rijstpap tevoorschijn. Lekker.

En toen was het tijd voor de verjaardag van Kristof's petekindje. Voor haar verjaardagsfeestje had ze zelfs speciaal cupcakes gebakken (samen met haar mama). Super lief. Ik was voor de verandering ook eens niet volledig gekleed in het zwart en/of wit, dus daar moest ik gewoon een foto van maken.

Zelf ben ik tegenwoordig ook aan het bakken geslagen. Ik ben aan het sleutelen aan een chocolate chip cupcake met cookie dough topping, in de hoop daar ooit een perfect recept voor te kunnen ontwikkelen. Eens ik dat heb gevonden komt dat sowieso online op mijn blog!

Verder bakte ik ook nog speculoosjes en pompoen cupcakes. Yum.  

Ontbijten met Sinterklaas chocolade en nadien de hele dag lang De twaalf bingewatchen. Heerlijk. Interessante serie is dat trouwens ook. Aanrader.

Verder ging ik afgelopen maand ook nog een dagje inkopen doen in Duitsland, samen met mijn mama. Om dan 's middags een lekker broodje te gaan eten en 's avonds te eindigen met een maaltijd van Balls & Glory. Zo lekker allemaal. 

Ook onze kerstboom voor dit jaar zijn we weer gaan uitkiezen. Dat vind ik altijd gezellig om te doen. Rondstruinen tussen al die lekker geurende dennenbomen om op zoek te gaan naar het perfecte exemplaar voor in onze woonkamer. Dat is voor mij het ideale begin van de kerstperiode. We kregen tijdens onze zoektocht bovendien gezelschap van twee schattige hondjes, wat het extra leuk maakte. 

Om wat decoratie inspiratie op te doen trok ik, opnieuw samen met mijn mama, naar o.a. tuincentrum Pelckmans en naar Rivièra Maison. Naast heel wat nieuwe ideeën op vlak van interieur kwamen we ook thuis met enkele nieuwe ornamenten voor in onze kerstboom. 

Naast kerstdecoratie hebben ze in tuincentra ook altijd leuke dierenspullen, vind ik. Ik kijk daar altijd mijn ogen uit. Dat bordje met die kat erop deed me meteen aan onze eigen kat denken (dat kan ook zo'n kleine Grumpy zijn), en zo'n kerst bandana voor honden vind ik super leuk! 

Kerstfilms bekijken en kerstcadeautjes inpakken? Check

Blijkbaar heb ik een soort van kerst inpakpapier verslaving. Ofzo. Want ik heb echt 1001 nieuwe rollen papier in huis gehaald. Oeps. Ik vind cadeautjes inpakken nu eenmaal fijn om te doen. Ook van de Innocent drankjes kan ik maar geen genoeg krijgen (lekker én gezond!). En de Snow Balls van Milka zijn eindelijk weer terug van weggeweest. Genieten. 

Pak jij graag cadeautjes in? 

7 opmerkingen

 1. Wat fijn dat je toch eerder bij de tandarts terecht kon. Gezellig overzicht met al die lekkere koekjes en cupcakes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gaaf rokje draag je daar naar die verjaardag! Heel mooi. Verder weer een leuk overzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh er komen zoveel lekkere dingen voorbij!!! en ik ga vanmiddag met mijn neefjes nichtjes naar Frozen II dus ik ben benieuwd! 1 vond ik ook echt wel goed, maar de humor die erin zit vind ik ook het meest fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kijk ook naar De Twaalf, maar dan wel wekelijks op één ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai ben heel benieuwd naar je cupcakes met dat koekjesdeeg! Ziet er uit alsof je een fijne maand had :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Joker vond ik echt een fantastische film! En Frozen 2 wil ik ook graag zien, precies wat je zegt; fijn dat een prinses het ook zonder prins kan redden :)

  BeantwoordenVerwijderen