10 kerstfilms die je gezien moet hebben

Met Kerstmis in het vooruitzicht leek het mij leuk om hier enkele typische kerstfilms te verzamelen. Want hoewel ze vrijwel allemaal erg voorspelbaar zijn, zijn deze films toch onmisbaar tijdens deze periode van het jaar. Hieronder volgen tien titels die ik de moeite waard vind om eens te bekijken deze kerst. 

LOVE ACTUALLY (IMDB: 7,6/10)
Om maar meteen met de deur in huis te vallen begin ik graag met deze klassieker; Love Actually. Deze Britse romantische komedie speelt zich af in Londen, in de periode voor Kerstmis. Je leert verschillende koppels kennen die op de één of andere manier allemaal wel iets met elkaar te maken hebben. Het feit dat je ziet hoe iedereen anders omgaat met gevoelens, gebeurtenissen en (uiteraard) de feestdagen is wat deze film zo mooi maakt vind ik. Hartverwarmend, dat is zeker.

A CHRISTMAS DETOUR (IMDB: 6,2/10)
Aanstaande bruid Paige is op weg naar haar verloofde wanneer ze de cynische barman Dylan en een gelukkig getrouwd koppel leert kennen. En hoewel de reis terug naar haar verloofde niet zo vlot verloopt en ze voor een heleboel verrassingen komt te staan, leert ze zichzelf en haar mede-reizigers wel erg goed kennen.

THE HOLIDAY CALENDAR (IMDB: 5,7/10)
Wanneer Abby, een getalenteerde fotografe die een beetje vastzit in een sleur, een antieke adventskalender erft, blijkt die over magische krachten te beschikken. Elke keer als Abby een vakje opent dan treft ze iets aan wat vervolgens ook in haar echte leven zal verschijnen. Een typische zoetsappige film waar ik echt van genoten heb.

THE SPIRIT OF CHRISTMAS (IMDB: 6,5/10)
Ik kan niet anders dan toegeven dat ik een héél groot zwak heb voor kerstfilms, want ook dit is weer een uitermate zoetsappige film waarvan er eigenlijk al 1001 bestaan, maar waarvan ik toch kan blijven genieten. Wanneer je leest waarover de film precies gaat dan zal je misschien raar opkijken, maar ik vond het echt een leuk verhaal. De moeite waard.

Advocate Kate moet een oude herberg verkopen maar vindt geen kopers omdat er in het huis spoken zouden ronddwalen. De in 1920 overleden eigenaar, Daniel, zou er namelijk nog steeds ‘wonen’. Kate doet er alles aan om het mysterie op te lossen en de geest van Daniel te helpen.

LITTLE WOMEN (1994) (IMDB: 7,3/10)
Little Women staat misschien niet bekend als kerstfilm, maar ik vond hem wel in dit rijtje thuishoren omdat ik hem persoonlijk graag bekijk tijdens de kerstperiode. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Louisa May Alcott en is ondertussen al zo’n tiental keer verfilmd (tv-series meegerekend). Populair is het verhaal dus zeker wel.

De vier zussen Jo, Amy, Meg en Beth groeien op bij hun moeder terwijl hun vader aan het front vecht van de Amerikaanse burgeroorlog. Het zijn moeilijke tijden, maar met de steun van elkaar doen de zusjes hun best om elk hun eigen weg in de maatschappij te vinden. Een charmant, sfeervol verhaal over sterke vrouwen!

CHRISTMAS WITH HOLLY (IMDB: 7,0/10)
Een ontroerende film over Maggie, die een nieuwe start probeert te maken nadat haar verloofde haar bij het altaar liet staan. Wanneer ze verhuist naar een nieuw dorpje leert ze al snel Mark kennen; een man die zorgt voor de 6-jarge Holly die sinds de dood van haar moeder gestopt is met praten.

MIRACLE ON 34TH STREET (IMDB: 6,5/10)
Deze kerstfilm uit 1994 is de vierde versie van de originele film uit 1947. De film vertelt het verhaal van Kris Kringle, die als kerstman aan de slag gaat in het New Yorkse warenhuis Cole’s. Al snel beginnen alle kinderen echter te geloven dat hij de échte Kerstman is. Behalve Susan. Zij heeft het daar wat moeilijker mee… . Een erg mooi en lief verhaal met een, jawel, leuk einde. Helemaal fan van!

CHRISTMAS INHERITANCE (IMDB: 5,7/10)
Voordat erfgename Ellen het bedrijf van haar vader mag overnemen, moet ze ‘Snow Falls’ bezoeken; het stadje waar haar vader vandaan komt. Daar ontmoet ze al snel de inwoners van de stad, en leert ze het belang van hard werken en het helpen van anderen kennen. De ware betekenis van kerst wordt haar op deze plek al snel duidelijk.


DASHING THROUGH THE SNOW (IMDB: 6,6/10)
Ashley is op weg naar huis voor Kerstmis, maar dat verloopt niet zonder strubbelingen. Eerst strandt ze op de luchthaven, en wanneer ze dan maar besluit om met de auto naar huis te rijden, kaapt een andere man vlak voor haar neus net de laatste huurauto weg. Wanneer die man vervolgens voorstelt om de auto te delen, gaat Ashley daarop in en begint de lange rit naar huis. En dat verloopt… wel, ja… zoals we waarschijnlijk allemaal al wel weten éh. (Spoiler? Avontuurlijk en romantisch.)


CROWN FOR CHRISTMAS (IMDB: 7,0/10)
Crown for Christmas is een typische kerst sprookjesfilm! Echt eentje naar m’n hart. Allie wordt ontslagen in het hotel waar ze werkt als dienstmeisje, maar kan gelukkig snel weer aan de slag als thuisonderwijzeres van een jong meisje uit een welgesteld gezin. Bij aankomst, op haar eerste werkdag, doet ze echter de ontdekking dat het meisje een prinses is en ze dus terechtgekomen is bij een heuse koninklijke familie. Zalig!

LEES OOK:
>> Filmtoppers #12 – Kerstfilms die je moet zien
>> 10x mijn ultieme favoriete kerstfilms

Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Comments (4)

 • Darina

  2 december 2019 at 05:56

  Heerlijke films om te kijken!

 • Naomi

  2 december 2019 at 07:15

  Bij mij is het meestal een boek met Kerst, geen film. Maar ik geef toe dat 'Home Alone' vaak toch wel even aan gaat, als ie voor de honderdste keer herhaald wordt;).

 • Suzanne

  2 december 2019 at 12:28

  Wat een leuk lijstje! Ik heb laatst de film 'The Knight Before Christmas'. Ook echt super leuk!

 • Irene

  2 december 2019 at 14:34

  Love Actually is echt een van mijn favoriete films! Al de rest heb ik nog niet gezien maar ik heb m'n lijstje weer wat kunnen aanvullen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Droom van een boom - Kerstboom inspiratie

Volgende bericht

Gift guide voor kattenliefhebbers