My life in pictures #59 - Avondjes tv, knuffelen met de kat en Halloween

Oktober was een rustige maand voor mij. En daar had ik ook nood aan. Genieten van de kleine dingen des levens, en je daar dan ook optimaal op focussen, kan af en toe zo'n deugd doen. Gezellige avondjes voor de tv, knuffelen met de kat, en de ware sfeer van Halloween opsnuiven bijvoorbeeld. 

Begin oktober kwamen Kristof en ik terug thuis van onze reis naar de Malediven. Ik vind het altijd fijn om na een vakantie terug wakker te kunnen worden in mijn eigen kamer, en wanneer de zon dan ook nog eens zo mooi naar binnen schijnt is het alleen maar éxtra fijn. Dit was ook de eerste dag van het jaar dat ik de herfst echt in de lucht voelde hangen. Heerlijk. Bovendien vond ik het ook plezant om terug te kunnen stofzuigen na onze reis. Ik had onze snoerloze Dyson zowaar gemist. (Wat een apparaat ook, grote aanrader!) Niets zo fijn als in een proper, opgeruimd huis te kunnen leven.

Verder werkte ik ook 'My Bucket List' bij. Ontspannend om te doen. Dat boek is meteen ook een leuke tip op vlak van cadeaus voor reisliefhebbers. Als je een reiziger in de familie hebt kan dat dus, bijvoorbeeld, een leuk kerstcadeau zijn.

Ook op het programma na onze vakantie? Gemiste tv-programma's inhalen. In combinatie met lekker eten (veggie pizza, hmm!) of wat interessante magazines (verliefd op dat kleedje van Louis Vuitton!) is dat voor mij de ideale ontspanning.

Poessie was helaas niet zo blij met mijn terugkomst. Het heeft zeker een volledige week geduurd vooraleer ze mij terug kwam knuffelen. Volgens mij vond ze het maar irritant dat ik zo lang ben weggeweest. Ondertussen zijn we gelukkig wel weer beste vrienden. Oef.

Mijn schildpadden zijn natuurlijk ook nog steeds van de partij. Die zijn ondertussen alweer in hun winterslaap gevallen. Ik vind dat altijd zo'n spannende periode. Tot het wat kouder wordt overwinteren ze trouwens gewoon in hun huisje, in onze tuin. Eens het koud genoeg is dan verhuizen ze met hun huisje naar onze garage.

Girls Night! Samen met mijn mama ging ik voor het eerst in mijn leven naar een georganiseerde girls night. Ik was nog nooit eerder op zo'n typisch vrouwenevenement geweest. (Uitgezonderd een Tupperware Party misschien, daar zullen ook wel geen mannen aanwezig zijn geweest.) En ik vond dat weleens plezant. We trokken naar één van onze favoriete kledingwinkels en kregen er hapjes en drankjes, advies van stylisten en hier en daar ook wat extra korting op bepaalde items. Oerkreten a là 'GO GIIIIRLS!' en typische girlpower muziek waren inclusief. Het was gezellig.

We gingen bovendien niet alleen naar huis met enkele leuke kledingstukken, maar ook met een toffe goodiebag waarin ik o.a. een mooie rode lipstick vond. Fan van.

Thuis arriveerden de nieuwe tapijten voor in de woonkamer, en daar ben ik ondertussen nog steeds verliefd op. Ik vind ze enorm mooi! Het is altijd leuk om iets nieuw in huis te hebben, éh.

Verder maakte ik ook meteen werk van het feit dat Telenet stopt met analoge tv. Wij kijken namelijk enkel digitaal in onze woonkamer; op mijn slaapkamer keek ik nog steeds simpelweg analoog. Dat is nu, met de hulp van mijn broer, gelukkig volledig opgelost. Ondertussen is de digitale tv op mijn kamer ook geïnstalleerd. Dat is toch weer een zorg minder. Blij mee!

Een namiddagje bioscoop met een grote zak popcorn en de film 'Hustlers'. Ik ben nog steeds een beetje onder de indruk van Jennifer Lopez, die één van de hoofdpersonages speelt. Wat een vrouw! Benieuwd naar een glimps van wat ik bedoel? Bekijk de 'Hustlers' trailer hier.

's Avonds in bed naar een aflevering MasterChef Australia kijken en een frietje van de frituur eten? Check. Of sushi. Dat is ook altijd een goed idee. Puur genieten.

Ook zag ik enkele stukjes uit de ceremonie voor de 18de verjaardag van kroonprinses Elisabeth. En ook daar was ik van onder de indruk. Elisabeth is een knappe, volwassen jonge vrouw geworden. Die doet dat goed! Ik had bovendien de indruk dat ze ook begaan is met het klimaat, wat echt wel nodig lijkt te zijn. In een artikel uit de krant over het regeerakkoord las ik daar namelijk niet veel goeds over. 'Echt ambitieus is de Vlaamse regering niet op het vlak van klimaat.' Dat begint alweer goed. Dat gaf mij alvast weer een extra duwtje in de rug om het nog beter te doen en, onder andere, mijn afvalverbruik weer wat te minderen. Alle kleine beetjes helpen!

Het moet me trouwens ook even van het hart dat ik het verschrikkelijk vind dat jonge klimaatactivisten als Greta Thunberg zo immens veel kritiek krijgen. Uiteindelijk zeggen die jongeren ook maar waar het op staat. Of beter gezegd... zij nemen tenminste de moeite en hebben het lef om te zeggen waar het op staat. Wat doe jij al voor het klimaat, huh?

Kristof en ik trokken ook eens een dagje naar enkele winkels waar we al even niet geweest waren. Zo gingen we naar de Ikea, de Maisons du Monde, het tuincentrum en een internationale snoepwinkel bij ons in de buurt. Ik kocht o.a. deze Fortune Cookies voor Kerstmis, een WoodWick kaars en wat snoepjes.

Dit gedichtje moest ik gewoon delen. Zo relevant. We moeten allemaal onszelf zijn, maar dan is het alsnog nooit goed genoeg. Bizar. Mensen zijn echt rare wezens hoor.

Het was bovendien lang geleden dat ik nog eens zo'n Instagram filter had uitgeprobeerd, maar aan deze kon ik niet weerstaan. Sproetjes en volle lippen? Ik wou dat ik ermee geboren was. We willen altijd wat we niet hebben, éh. Zo gek dat het zo moeilijk blijft om onszelf te accepteren zoals we zijn. Al kan ik dan natuurlijk ook makkelijk terug verwijzen naar dat gedichtje hierboven. Dat heeft er gegarandeerd ook mee te maken. Het is niet makkelijk om constant naar je eigen hart te blijven luisteren, in een maatschappij die roept hoe je je moet gedragen.

Helaas was er ook wat minder nieuws afgelopen maand. Ik kreeg tandpijn en kampte blijkbaar met een zenuwontsteking, waarvoor ik antibiotica kreeg. Als alles goed gaat wordt mijn tand in januari ontzenuwd. Zo spannend allemaal.

Verder kreeg ik ook nog eens een echte, heftige migraine-aanval. Ik heb vaak last van lichte aanvallen, dus ik schrok wel even toen het dit keer weer zo fel was. Hopelijk ben ik er nu weer eventjes vanaf, want zo'n zware aanval is geen lachertje.

Gelukkig was ik net voldoende hersteld van mijn migraine op Halloween. Daar heb ik toch nog van kunnen genieten. Grootste plannen had ik niet (lees: ik heb thuis gewoon een avondje tv gekeken), maar aangepaste snacks waren er wel. Hm hmm.

Heb jij Halloween gevierd dit jaar? 


6 opmerkingen

 1. Fijn overzichtje, alleen vervelend van de tandpijn en je migraine. Het laatste had ik ook vorige week, balen. Gelukkig was het wel sneller over dan normaal. Een mooie vloerkleed heb je gekocht, staat heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk overzicht weer. Sterkte met die tandpijn, want eind januari duurt nog wel even. Heerlijk, die avondjes met lekker eten achter een serie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's! Omg dat jurkje van LV, zo mooi<3 Oeh tandpijn lijkt me erg vervelend, sterkte ermee! Hoe lekker ziet die taart eruit, yummy!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Halloween is niet mijn favoriete feest en die sla ik liever over ;) Ha en zo'n girlsnight heb ik ook nog nooit gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oef alles is altijd spannend met je gebit.. sterkte! en die taart is wel heel tof, zelf heb ik niet veel met Halloween, alleen het schmink gedeelte vind ik tof om zelf te doen!

  BeantwoordenVerwijderen