Droom van een boom – Kerstboom inspiratie

Onlangs zijn we onze kerstboom voor dit jaar gaan bestellen en nu kijk ik er alweer helemaal naar uit om te starten met het versieren van de boom, en het hele huis te hullen in kerstsfeer. Zo leuk! Zelf houden we thuis van witte versiering (met hier en daar een tikkeltje beige), omdat dat nu eenmaal goed bij ons en ons huis past. Dat zorgt hier altijd voor instant gezelligheid. Om wat decoratie inspiratie op te doen voor het versieren van onze boom, maakte ik bovenstaand moodboard en onderstaande collage.

Zo’n wit Winterwonderland straalt iets idyllisch en vredig uit vind ik. En aangezien wij al jarenlang kerst vieren met witte decoraties en decoratieve sneeuwlaagjes, doet dat mij ook altijd denken aan warmte en gezelligheid. Dat doet mij denken aan mijn familie. Vandaar valt mijn oog ook automatisch op witte kerstdecoratie wanneer ik aan het winkelen ben; ik krijg van die witte kleur en die sfeer nu eenmaal een goed en warm gevoel.

Qua lichtjes opteren we thuis altijd voor warme, gele tinten. Al kan je een wit versierde kerstboom ook erg mooi versieren met witte of blauwe kerstlampjes. Op die manier krijg je meteen een wat meer koele boom die een soort frozen effect geeft. Ook erg mooi!

Zelf zorgen we ervoor dat we elk jaar wel enkele nieuwe versieringen aan onze kerstboom kunnen toevoegen. Want je kent dat waarschijnlijk wel; kerstornamenten kunnen vuil worden (zeker wanneer je een echte kerstboom hebt), of kapot vallen, of gewoon gedateerd raken. En dan heb je af en toe eens nood aan iets nieuws. En tegenwoordig zijn die versieringen absoluut niet moeilijk meer te vinden. Zelfs in supermarkten kom je mooie decoratie tegen. (Zo verleidelijk!)

De kerstversiering in onze kerstboom komt daarom ook zo’n beetje van overal. Als we op reis gaan dan nemen we geregeld eens iets leuks mee (Harrods in Londen is een aanrader!), we gaan ook eens graag naar kerstmarkten en tuincentra waar alles altijd mooi versierd is tijdens de kerstperiode, in interieurwinkels kan je vaak heel wat moois vinden of simpelweg inspiratie opdoen, en in supermarkten en in winkels waar we geregeld komen (bv. Kruidvat, Action,… ) kijken we ook graag onze ogen uit.

Voor bovenstaande collage ging ik op zoek naar witte kerstdecoratie in de volgende winkels:

RIVIÈRA MAISON
Sparkling Christmas Ornament
Happy Winter Ornament

MAISONS DU MONDE
Parelmoerwitte glazen kerstbal
GLACIER – Glazen kerstbal met zilverkleurig sterretjesmotief
GLACIER – Kerstbal van iriserend glas met bevroren effect

BOL.COM
Kerstboom decoratie bloem wit
Kerstboom versiering vlinder op clip
Kersthanger – vogel op klip
Kurt S. Adler kerstballen – Pauw – wit parels
Kerstboom decoratie bloem roos
Kersthanger Hert Glitter Wit

PELCKMANS
Sneeuwvlok met glitter
Strik wit kunststof
Kerstbal glas wit zilver
Hangdeco uil foam pluche met ganzenveren wit


Wij hebben onze kerstdecoratie voor dit jaar alvast gekocht en zijn daar weer heel gelukkig mee. Ik kan al niet wachten om onze boom ook dit jaar weer helemaal te versieren. Want zo’n mooi versierde boom maakt kerst pas echt compleet. Gezellig!

Met welke kleur(en) versier jij je kerstboom? 


(Dit artikel bevat affiliate links.)

Comments (4)

 • Naomi

  29 november 2019 at 05:46

  Zo'n boom met rustige versieringen in één kleur vind ik vaak heel mooi. Bij mij komt er toevallig volgende week vrijdag een artikel online over de kerstboom. Maar wel totaal anders dan dit;).

 • Darina

  29 november 2019 at 06:46

  Mooie kerstdecoratie. Onze boom heeft meerdere kleuren decoratie en af en toe koop ik iets nieuws.

 • Suzanne

  2 december 2019 at 12:46

  Wat een leuke inspiratie!

 • Kaylin

  5 december 2019 at 19:11

  Superleuk dat je zo'n duidelijk beeld hebt wat en hoe je wilt versieren. Wij hebben vorig jaar geen boom geplaatst en zullen dit nu ook niet. We maken het wel gezelliger met extra lichtjes en kaarsjes 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn (niet zo) geheime routine voor gezond en lang haar

Volgende bericht

10 kerstfilms die je gezien moet hebben