Wakker worden in het paradijs

Benen op het strand

Het is 6u ’s ochtends en ik lig klaarwakker in mijn bed. Op de achtergrond hoor ik het zachte geluid van de golvende oceaan, de zwierende palmbomen en de airco die opstaat in onze kamer. Kristof slaapt nog. Mocht ik kunnen, dan zou ik dit moment voor eeuwig blijven vasthouden. Ik voel mij zorgeloos. En vrij. Alsof de wereld aan mijn voeten ligt. Ik zou hier voor altijd kunnen blijven liggen, met dat gelukzalige gevoel. Maar tegelijkertijd wil ik ook opstaan en het eiland gaan ontdekken. Je bent tenslotte niet altijd op de Malediven natuurlijk.

Ik sta op en begin mij stilletjes klaar te maken zodat ik Kristof niet wakker maak. Mijn ochtend-ritueel ziet er hier gelukkig erg simpel uit; geen make-up en makkelijke zomerse kledij. Mijn schoenen heb ik ingeruild voor slippers. Daar hou ik van. Net zoals ik ook van de ochtenden op vakantie hou. Je kan de schoonheid van de plek waar je verblijft volledig in je opnemen terwijl iedereen nog slaapt. Rustig. Zonder zorgen.

Tegen dat ik volledig klaar ben, is Kristof ook wakker. Ik settel mij nog even voor de tv terwijl hij zich klaarmaakt, en voor we het weten zijn we alweer op weg naar het ontbijt.

De temperatuur op de Malediven ligt, het hele jaar door, rond de 30 graden, dus in combinatie met een licht zeebriesje is dat aangenaam buiten komen. Twee weken lang wakker kunnen worden op dit mooie, aangename stukje aarde voelt dus niet voor niets fantastisch.

Sun Island, het eiland waarop wij verblijven, is 1,6km lang en 440m breed. Vanuit onze bungalow is het ongeveer 850m wandelen tot aan de ontbijtruimte. We zouden hier ook fietsen kunnen huren om ons sneller te verplaatsen, maar dat wandelen bevalt ons wel. De natuur is hier adembenemend mooi dus de weg naar het ontbijt ervaren we zeker niet als een straf. Integendeel.

Fotocollage natuur op de Malediven

Eens aangekomen bij het ontbijt kunnen we ons hartje helemaal ophalen. We eten hier in buffetvorm en daar kunnen we beiden enorm van genieten. Hoewel ik toch altijd kies voor typische ontbijtjes zoals thuis; geroosterd brood, pistolets en/of coco pops. Al ben ik hier ook volledig weg van de kaneelbroodjes met kokos en de met chocolade gevulde croissants. Die smaken nergens zo lekker als hier. Overheerlijk.

Fotocollage eten op de Malediven

Bovendien hebben we, gedurende ons hele verblijf, een vaste tafel met ober toegewezen gekregen. Gezellig om zo’n eigen plekje te hebben op vakantie. Ook onze ober bevalt ons wel. Hij doet me zelfs een beetje aan mezelf denken. Hij ziet er af en toe een beetje grumpy uit, maar hij doet zijn best en heeft het goed met iedereen voor. Wanneer hij ons ziet worden we steevast met een glimlach ontvangen.

Na ons verrukkelijk ontbijt beginnen we opnieuw aan de 850m ‘lange’ wandeltocht terug naar onze bungalow, en kunnen we goed en ontspannen aan onze dag op het eiland beginnen.

Jongen en meisje onder palmboom

De ideale setting, heerlijk weer, lekker eten en vriendelijke mensen.
Dat is hier elke dag wakker worden in het paradijs.
Zorgeloos. Vrij. Genieten.

'Liefs, Sarah' tekst

Comments (8)

 • Darina

  11 oktober 2019 at 05:47

  Heerlijk om te lezen en doet mij ook weer terug denken aan mijn vakantie. Vooral dat zorgeloze gevoel..Prachtige plek waar jullie waren!

  1. HosteSarah

   15 oktober 2019 at 17:13

   Bedankt. Dat zorgeloze gevoel is zalig, éh ❤︎

 • Naomi

  11 oktober 2019 at 06:55

  Wat is het daar prachtig! Niet moeilijk voor te stellen dat dat heel fijn wakker worden was.

  1. HosteSarah

   15 oktober 2019 at 17:14

   Inderdaad. Dat was niet moeilijk op zo'n mooie plek.
   Dankjewel!

 • Evelyne Vergote

  11 oktober 2019 at 13:18

  Heerlijk om te lezen dit 😉 Ziet er ook prachtig uit daar! 😉

  1. HosteSarah

   15 oktober 2019 at 17:14

   Dankjewel. x.

 • Suzanne

  11 oktober 2019 at 21:49

  Oh wauw wat mooi!

  1. HosteSarah

   15 oktober 2019 at 17:15

   Bedankt. Mooi was het daar zeker 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

Settelen vs. reizen

Volgende bericht

20 foto's uit de Malediven om bij weg te dromen