My life in pictures #58 - Jarig, alleen thuis en op vakantie

Mijn maandelijks foto-overzicht is, zeker in tegenstelling tot vorige maand, best wel (heel) uitgebreid. September was voor mij dan ook ongelofelijk leuk. Ik vierde mijn verjaardag, was alleen thuis terwijl mijn ouders op vakantie waren en runde het huishouden, ik genoot optimaal van de rust van een leeg huis, en ik trok op vakantie naar de Malediven! Het was een top-maand. Heerlijk. 

Eén september. Mijn verjaardag. Ik kreeg enkele leuke cadeautjes en verschillende lieve kaartjes. Super dankbaar! Altijd fijn om in de watten gelegd te worden natuurlijk.

En hoewel Kristof en ik hadden afgesproken om niets voor elkaars verjaardag te kopen dit jaar, kreeg ik toch een handtas cadeau. Dit exemplaar stond al eventjes op mijn wishlist omdat het een zogenaamde vegan designer tas is. Merken als Chanel en Louis Vuitton steken altijd mijn ogen uit, maar met al dat leer voel ik mij steeds meer en meer op mijn ongemak. Ik ben dus heel erg blij met deze diervriendelijke handtas. Die kan ik tenminste zonder schuldgevoel dragen!

Yum. Sushi om mijn verjaardag te vieren, en een week later pizza en koude schotel met frietjes om samen op te eten met de schuimwijn die ik cadeau kreeg. De JP Chenet Ice Edition Rose is trouwens een grote favoriet hier. Zo lekker!

Ook trokken we voor een dagje naar Disneyland Parijs. Enorm vermoeiend, maar wel plezant. Ze noemen het dan ook niet voor niets 'The Happiest Place on Earth', zeker?

Kristof kocht er ook nog deze Aladdin tas voor één van zijn collega's. Ik vond het wel een grappig exemplaar.

Mijn ouders trokken begin september op vakantie, waardoor ik het huis wat vaker voor mij alleen had. Zalig was dat. Mijn ochtenden begonnen steevast met een stevige koffie en het maken van mijn to-do lijstje voor de dag. Dat ik het volledige huishouden op mij moest nemen vond ik ook allesbehalve erg; koken, poetsen, wassen, strijken, opruimen,... . Ik doe dat allemaal graag. Een gezellig, proper, opgeruimd nest creëren dat is iets dat ik enorm belangrijk vind. Hoewel het ook ontzettend vermoeiend is voor een perfectionistisch iemand als mezelf. Vooraleer alles in huis goed en wel in orde was, bleek het alweer avond en had ik mezelf nog geen seconde rust gegund. Bizar hoe de tijd kan vliegen.

Bovenop het huishouden moest ik ook onze tuin onderhouden. We hebben thuis een redelijk grote groentetuin dus daarin spendeerde ik ook elke dag best wat tijd. In tegenstelling tot het huishouden vond ik dat tuinwerk wat minder leuk om te doen, maar het hebben van verse groentjes is natuurlijk wel een grote pro. Lekker hoor!

Uiteraard moest er, met al die groenten uit de tuin, ook gekookt worden. Hmm. Ik maakte o.a. een pasta ovenschotel en Singapore noodles...

 ... en kikkererwten masala...

... en groentesoep, de typische Vlaamse kost (wortelen, erwtjes, puree en vegan worstjes), en pudding uit een pakje als dessert.

Ook probeerde ik voor het eerst eens te bakken in de Airfryer. Ik testte eerst een recept voor een bananenbrood, en vervolgens nog eentje voor een appelbroodje. Beide baksels waren erg lekker van smaak, maar kreeg ik op de één of andere manier niet volledig doorbakken. Geen idee wat het probleem was. Volgende keer beter.

Gezellig wakker worden met gember koffie van Nescafé, en mijn eigen gebakken (beetje mislukte / niet goed doorbakken maar wel lekkere) broodjes. Heerlijk.

Verder schreef ik eindelijk nog wat van mijn favoriete receptjes in mijn receptenboek. Ik vind zo'n boekje namelijk niet alleen leuk om te hebben, maar ook leuk om te maken. Ik kan mij daar altijd wel eventjes creatief mee bezighouden.

Kristof en ik gingen ook een voormiddagje naar Hasselt om te gaan shoppen. Gezellig. We vertrokken extra vroeg om de drukte voor te kunnen zijn, en waren daarom ook goed op tijd terug thuis.

Bij Primark maakte ik uiteraard een stop om de Harry Potter spullen te kunnen bekijken. Ze hebben daar altijd zoveel leuke items! Bij Oil & Vinegar kocht ik vervolgens een Apple Caramel Jam.

En omdat we toch in Hasselt waren maakten we maar al te graag een stop bij Peas om er enkele vegan cinnamon rolls te kunnen proeven. Zo lekker!

We brachten ook een bezoekje aan de kleine Mr. Bob, het hondje van Kristof zijn ouders. Onderweg stopten we voor een ijsje uit het ijssalon. Hmm.

Poessie! Liefst van al zou ik hier al mijn foto's van haar met jullie delen, maar volgens mij vindt niemand haar zo interessant als ik. Ik heb dus maar een selectie gemaakt van enkele foto's van de afgelopen tijd.

Over dieren gesproken trouwens... hier zitten er tegenwoordig wel wat. We hebben te maken met een egel (die in dat huisje op bovenstaande foto woont), een bruin kikkertje (dat zich onder het huis van mijn schildpadden heeft gevestigd), en 1001 spinnen die ik binnen tegenkom. Typisch herfst, zeker?

Omdat ik nog steeds op mijn gewicht let besloot ik een nieuwe weegschaal te bestellen. Net op het moment dat er, blijkbaar, problemen waren bij Bpost. Plots stond onze postbode namelijk voor de deur met mijn weegschaal in zijn handen... totaal niet verpakt. Dat vond ik nog eens gênant. Mijn gewicht is en blijft voor mij een heel gevoelig onderwerp dus om daar op die manier mee geconfronteerd te worden vond ik heel ongemakkelijk! Al was ik wel blij dat ik geen ondergoed of dergelijke besteld had... dat was nòg genanter geweest. Haha.

Gelukkig had ik de rest van die dag niet al te veel meer op mijn agenda staan en kon ik op mijn gemakje rondlopen in huis met mijn meest comfy outfit aan. Zalig.

Eens mijn ouders terug thuis waren van hun vakantie had ik bovendien ook gelijk wat meer tijd voor mezelf, aangezien zij het huishouden terug over konden nemen. Ik begon meteen te kijken naar Expeditie Robinson (de Hollandse versie) en Thuis. Het is overigens zo fijn dat dat terug op tv is na de zomerstop. En die nieuwe intro... ik ben er helemaal verliefd op!

Verder kocht ik, na er zoveel goede dingen over gehoord te hebben, het boek 'De Zeven Zussen'. En ik las een interessant artikel in het magazine van De Standaard. Over hoe verantwoord het eigenlijk is om huisdieren te hebben. Wij ontnemen dieren namelijk hun vrijheid voor ons eigen plezier. En dat niet alleen; wij verwachten zelfs van onze huisdieren dat zij zich aanpassen aan ons. (Hoe egoïstisch, éh?!) Ze moeten van ons gewoontes aanleren die volledig tegen hun natuur ingaan. Denk aan binnenkatten die hun jachtinstinct moeten onderdrukken omdat ze in huis simpelweg nooit op jacht kùnnen gaan. Is dat niet triest? Het is een onderwerp dat mij in ieder geval steeds meer en meer bezighoudt de laatste tijd.

Met mama trok ik naar het tuincentrum voor een nieuwe plant voor in onze woonkamer, en de roosjes knipte ik van onze rozenstruik. Gezellig.

I VOLUNTEER! Die langste cruise ter wereld heb ik al vaker voorbij zien komen en telkens weer krijg ik daar reiskriebels van. Een georganiseerde reis van 245 dagen? Laat maar komen hoor. Helaas pindakaas is dat niet weggelegd voor mijn portemonnee. Ik vraag me af wat voor mensen zo'n cruise wél kunnen maken. Ik ben daar oprecht heel benieuwd naar. Misschien dat ze daar maar eens een tv-programma van moeten maken. Ik vind dat hele gegeven van zo'n lange cruise namelijk wel heel boeiend! Want wat gebeurt er tijdens die acht maanden op zo'n boot? Hoe goed kennen de passagiers elkaar na verloop van tijd? En hoe ervaren ze de verschillende stops? En wat vinden ze van het leven op zo'n boot? Interessant.

Gelukkig moest ik mijn reiskriebels niet al te lang onderdrukken want Kristof en ik vertrokken voor een dikke twee weken naar de Malediven. Een echte droombestemming voor mij! Ik had al lang nood aan zo'n typische strandvakantie om mijn hoofd eens goed leeg te kunnen maken. Thuis lukt dat mij namelijk nooit en ben ik constant één grote brok stress. Tijdens deze vakantie heb ik dat gelukkig wat kunnen loslaten. We verbleven dan ook op een eilandje waar we effectief niet veel meer konden doen dan eten, lezen, strandwandelingen maken en snorkelen. Ik vond het fantastisch.

Bovendien heb ik aan mijn vakantie heel wat blog-ideeën overgehouden. Ik hoop dus zeker terug wat meer tijd in het bloggen te gaan steken om al die ideeën ook effectief uit te kunnen werken. En als dat lukt dan zien jullie gegarandeerd nog wel enkele artikels over de Malediven verschijnen ;)

Naar waar ging jouw laatste reis? 


14 opmerkingen

 1. Wat een fijne maand en geweldig dat je naar de Malediven bent geweest; het lijkt mij daar prachtig. Ik ben net terug van een vakantie op Gran Canaria :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. De Malediven is echt een aanrader. Super mooi en enorm ontspannend om daar te verblijven. Gran Canaria lijkt me ook tof. Dat staat hier nog op de bucket list :)

   Verwijderen
 2. Ik ben benieuwd naar je blogs over de Malediven. Fijn dat het je zoveel nieuwe inspiratie heeft opgeleverd. Mijn laatste vakantie is al even geleden, maar mijn vakantie naar Vietnam komt steeds dichterbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Fijn om te lezen. En wauw, zalig dat je Vietnam hebt om naar uit te kijken. Dat staat bij mij ook nog op mijn bucket list hoor. Lijkt me prachtig daar!

   Verwijderen
 3. Wat een heerlijk uitgebreid overzicht. Klinkt als een fijne maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk uitgebreid overzicht ;)Ik kan de tijd niet zeggen dat ik nog op reis ben geweest, haha. (en dat zit er voorlopig niet in ook)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. En je kan natuurlijk ook gewoon perfect gelukkig zijn thuis, zonder reizen. Iedereen is op dat vlak anders ;)

   Verwijderen
 5. Wat een leuk, uitgebreid overzicht om te zien! Mijn vakantie lijkt alweer zo lang geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. En ja, die vakanties vliegen altijd zo snel voorbij éh. Pfft ;)

   Verwijderen
 6. oh wat een heerlijk overzicht zeg! ziet er super uit, wij willen volgend jaar ook een moestuin gaan beginnen, heb er stiekem wel zin in! alleen moet ik dan wel even mijn angst van spinnen van me af zetten, brrr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik ben hier inderdaad wel verschillende keren moeten uitwijken voor spinnen. Al valt dat op zich goed mee; die beestjes hebben zoveel schrik van ons dat ze meestal vanzelf wel weglopen ;) Veel plezier en succes met jullie moestuin alvast!!

   Verwijderen
 7. Nog een late gelukkige verjaardag! :D
  Ik heb onlangs appelcake gemaakt (gewoon in de over want ik heb geen airfryer) en die was precies ook niet helemaal doorbakken. Geen flauw idee hoe het kwam maar het was alsnog wel lekker.
  Ik vind die rechterfoto van jou op reis echt héél mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik heb die foto die je noemt ook maar gebruikt als profielfoto hier op mijn blog :)
   En gek met die cakes, éh?! Ik vind dat dan altijd zo vervelend als ik niet precies weet waar de fout ligt. Gelukkig was de smaak wel lekker! Dat was dan toch al dat ;)

   Verwijderen