Filmtoppers #20 – Halloween editie

Met Halloween in het vooruitzicht vond ik het weleens leuk om enkele interessante thrillers te verzamelen. Normaal ben ik niet de allergrootste fan van zulke enge films, maar onderstaande titels hebben mij toch kunnen bekoren. 

SHUTTER ISLAND (IMDB: 8,1/10)
Shutter Island is een briljante mystery film uit 2010, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Het is de verfilming van de gelijknamige roman van Dennis Lehane, en is gegarandeerd de moeite om eens te bekijken. Ik vind het zelfs moeilijk om het verhaal te beschrijven, omdat het zo complex in elkaar zit. Ik zou zeggen: ‘Bekijk de film en laat je meeslepen (en verrassen!) door het verhaal.’

En dat verhaal speelt zich af in 1954, wanneer U.S. Marshall Teddy Daniels samen met zijn partner naar een eiland wordt gestuurd om er de verdwijning van een psychiatrische patiënte te gaan onderzoeken. Maar al snel wordt duidelijk dat daar niets echt is wat het lijkt.

DON’T BREATHE (IMDB: 7,1/10)
Wanneer drie jongeren inbreken bij een blinde veteraan loopt dat al snel uit de hand. Want de veteraan mag dan wel blind zijn, hulpeloos is hij zeker niet. Een film die mij op het puntje van mijn stoel wist te houden; spannend van begin tot eind.

THE GIFT (IMDB: 7,0/10)
Simon en Robyn leven een gelukkig leven, tot er een kennis uit de middelbare school opduikt. In eerste instantie herkent Simon de man niet, maar na verloop van tijd komen er toch enkele geheimen uit het verleden naar boven. Robyn weet op den duur niet meer wie te vertrouwen. Doorheen de hele film hangt er een enge, mysterieuze sfeer en de spanning wordt ook mooi opgebouwd. Boeiend om naar te kijken.

LAVENDER (IMDB: 5,3/10)
Een mysterieuze, sfeervolle film die mij tot het einde kon blijven boeien. Ik wilde namelijk graag weten hoe de vork precies in de steel zat en zag de puzzelstukjes dan ook graag in elkaar vallen op het einde.

Jane, een fotografe met een 6-jarig dochtertje, wil graag een huis vinden dat al langer in haar geheugen staat gegrift. Het huis is namelijk één van de weinige dingen die ze zich nog kan herinneren uit haar kindertijd, aangezien ze lijdt aan geheugenverlies. Na een verkeersongeval wordt er een oude schedelbeschadiging bij haar ontdekt, en blijkt haar geheugen er nog slechter aan toe te zijn dan gedacht. Op aanraden van de dokter trekt ze vervolgens, samen met haar man en dochter, naar dat ene huis dat ze maar niet uit haar hoofd krijgt. In de hoop daar wat herinneringen op te kunnen halen en zo sneller van haar geheugenverlies verlost te raken. Vanaf dan beginnen er een hele hoop gebeurtenissen uit haar verleden naar boven te komen.

ESCAPE ROOM (IMDB: 6,3/10)
Zes, voor elkaar vreemde, personen worden op mysterieuze wijze uitgenodigd om deel te nemen aan een escape room waarbij 10.000 dollar te winnen valt. Van zodra de klok begint te tikken wordt echter al snel duidelijk dat er iets niet klopt, en worden de puzzels steeds moeilijker en dodelijker. Spanning alom.

LEES OOK:
Mijn 5 favoriete scary movies

Heb jij een favoriete thriller? Ik ben benieuwd.

Comments (10)

 • Rachel Kromdijk

  24 oktober 2019 at 09:33

  Oeh deze trailers zien er allemaal heel goed uit! Ik ben net klaar met het kijken van de Glitch ook echt een goed einde.

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 11:41

   Oeh, bedankt voor de tip. Ik ga Glitch meteen even opzoeken. Spannend 🙂

 • Suzanne

  24 oktober 2019 at 20:47

  Ik ben heel benieuwd naar Lavender!

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 11:41

   Ik vond de film alvast de moeite waard om eens te bekijken!

 • Deb | Beautygoddess.nl

  26 oktober 2019 at 19:02

  Goeie titels! Bedankt voor de tip. Ik heb van jouw lijstje alleen nog Shutter eiland gezien. Ben heel benieuwd naar Don't Breathe. Ik kijk weinig thrillers, maar eerder series. Ik vond de serie, The Haunting of Hillhouse heel spannend, maar kijk ook graag naar The Walking Dead.. dat zijn natuurlijk niet echt thrillers, maar eerder horror series. Maar wel leuk om zo rond Halloween naar te kijken.

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 11:43

   Bedankt voor de tips! Van The Haunting of Hill House heb ik inderdaad al vaker gehoord. Die serie moet ik echt eens beginnen te bekijken. Spannend!

 • Mei Qi

  27 oktober 2019 at 09:25

  Nope nope nope. Dit is echt niks voor mij. Ik schrik al van de kleinste dingen :’)

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 11:43

   Haha. Ik schrik normaal ook redelijk snel, maar deze films lukten nog net 😉

 • Kaylin

  27 oktober 2019 at 13:14

  Ikzelf ga ook niet snel zo'n film kijken. Ik ben schrikachtig aangelegd en merk ook dat m'n hele lichaam zich opspant in plaats van te ontspannen tijdens het kijken.
  Escape Room heb ik dit jaar wel gezien in de bioscoop maar kan ik echt wel aanbevelen. Zat goed in elkaar en ze zouden er eigenlijk nog perfect een vervolg op kunnen maken.

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 11:46

   Oh, wanneer je gespannen raakt van zulke films dan is het inderdaad niet meteen leuk om ernaar te kijken. Ik ben zelf ook niet de grootste fan van enge dingen, maar van zulke thrillers kan ik nog wel ontspannen.
   + Van Escape Room komt er volgend jaar een vervolg heb ik gehoord. Iets om naar uit te kijken dus 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Goede gewoontes die ik mezelf wil aanleren

Volgende bericht

Mijn Malediven reisvideo!