20x foto’s uit de Malediven om bij weg te dromen

Wanneer Kristof en ik over onze reis naar de Malediven vertelden, verbaasde het mij hoeveel mensen dat land niet (goed) kenden. Het is een eilandengroep in de Indische Oceaan, ten zuidwesten van India. Van de meer dan 1000 eilandjes zijn er amper 200 bewoond, en vormen er meer dan 80 toeristenoorden. De gemiddelde dagtemperatuur is er, het hele jaar door, rond de 30 graden en de natuur is er adembenemend mooi. Palmbomen, parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Het voelde er een beetje als de hemel op aarde. Zelf logeerden wij op Sun Island; het grootste resort van het land. Hieronder volgen twintig foto’s die we daar hebben gemaakt; foto’s die jouw reiskriebels misschien wel gaan aanwakkeren. Wie weet. Ik kan, bij het schrijven van dit artikel, alvast weer even wegdromen. 


Als je de tijd en moeite steekt in het reizen naar de Malediven, dan kan je er maar beter het beste van maken. Aangezien je vanuit België en Nederland geen rechtstreekse vlucht kan boeken, ben je namelijk al snel wat tijd kwijt aan het reizen naar deze droombestemming. Zo waren wij 21u onderweg om op Sun Island te geraken; 3 vluchten, een busrit en een boottochtje naar het hotel inbegrepen. Het was me wat. Vanwege deze lange reisduur vonden we het ook de moeite om minstens twee weken ter plekke te verblijven, én er eens in een water villa te overnachten. Een beetje met de gedachte: ‘als-je-er-dan-toch-bent-éh.’ Je moet het eens meegemaakt hebben. Zo plezant. En adembenemend mooi. En magisch. Echt een bucket list dingetje.Vanuit de water villa konden we rechtstreeks de zee inspringen. Heerlijk was dat. En zoals ik hierboven al zei; adembenemend mooi. Dat helderblauwe water alleen al. Hoe uitnodigend is dat?!

Alle luxe ter zijde; één van de leukste dingen op de Malediven vond ik de dieren. Zowel in de zee, als erbuiten. Zo hebben we op het eiland bijvoorbeeld een grote groep dolfijnen gespot toen we gingen snorkelen, en was het uitzicht dat je op bovenstaande foto kan zien voor ons dagelijkse kost. Prachtig, éh. Gigantische roggen die hier wat ronddobberen, en een reiger die op zoek is naar eten. En dat terwijl de zon ondergaat. Genieten. 

Na onze overnachting in de water villa trokken we naar een bungalow op het strand. En dat voor de rest van onze vakantie. Natuurlijk was zo’n luxe villa over het water niet mis, maar klagen over ons huisje op het strand konden we ook niet. Dat uitzicht alleen al. Wat een droom.

Must-do op de Malediven? Relaxen! 

Ook genieten van de mooie natuur hoort erbij. Afkoelen in het water? Check!

Relaxen met één van mijn nieuwe vrienden? Dubbel check! Reigers zijn hier overigens alom tegenwoordig. Die vogels spot je echt overal. Paradijs. Vijftig tinten blauw. Factor 50 kan ik ook alleen maar aanraden 😉

Jonge zwartpuntrifhaaien. Het is bijzonder mooi om deze dieren hier in het wild te zien opgroeien. Wanneer je in dieper water gaat snorkelen kan je bovendien de meer volwassen exemplaren spotten, die tot wel 1,6m groot kunnen worden. Speciaal om daarmee te kunnen zwemmen, zeker omdat je (of althans, ik) ben opgegroeid met de gedachte dat haaien ‘gevaarlijk’ zijn. Het zijn echter schuwe dieren die niet zullen aanvallen als ze daar geen reden voor hebben. Ik heb mij dan ook geen moment onveilig gevoeld in het water. (Ik voel mij meer onveilig bij de mens, die wel kan ‘aanvallen’ zonder reden. Denk daar maar eens over na!)

Zoals ik al zei is de natuur hier magnifiek. Voornamelijk de hoeveelheid palmbomen vond ik er indrukwekkend om te zien. Op Sun Island alleen al zouden er maandelijks 20.000 kokosnoten geproduceerd worden door al de palmbomen die er staan. Bijzonder. Het kokosnoot ijs is hier dus niet voor niets belachelijk lekker. Vers van de pers. Yum.  Relaxen – Deel 1387. 

Hoe vrijheid voelt voor mij? Zo dus!
Naast het lezen, relaxen, schommelen, ronddobberen in de zee en lekker eten, gingen we ook geregeld snorkelen. Je kon overal simpelweg de zee induiken (je verblijft ten slotte op een eiland), maar op enkele plaatsen kon je beter snorkelen dan elders omdat er daar een huisrif gelegen was. Daar trokken we dan ook geregeld naartoe, aangezien we beiden wel van de onderwaterwereld houden. 

Dat is toch water waar je zo in wilt duiken. Niet? Tijdens het snorkelen zijn we echt de meest mooie vissen tegengekomen. We hebben ook roggen, haaien, schildpadden en octopussen gespot (wat waarschijnlijk al iets meer spectaculair klinkt dan simpele visjes), maar deze foto vond ik toch leuk om te laten zien. Op sommige plekken zaten er namelijk best veel vissen, zoals hier dus. Ik vond dat echt plezant om tussen te zwemmen. Ook zwemmen met een grote school vissen vond ik een bijzondere ervaring. Die dieren doen gewoon hun ding en als jij mee wilt zwemmen met de groep dan kan dat gewoon. 10/10 voor acceptatie. En na al dat snorkelen konden we genieten van de zonsondergang vanop het strand. 
De ideale manier om de dag af te sluiten. 
Als je dus op zoek bent naar een typische tropische strandvakantie om heerlijk te kunnen relaxen, dan kan ik je de Malediven alleen maar aanraden. Je bent er bijna verplicht om niets te doen en om aan niets te denken, simpelweg omdat er ook niet bijster veel te doen valt. Behalve je ontspannen. En genieten van het moois dat het eiland waarop je verblijft te bieden heeft. 
Voor mij was het alvast de meest deugddoende vakantie die ik al ooit heb meegemaakt. 
Wat zorgt bij jou voor de ultieme ontspanning? 

Comments (18)

 • Sanne

  14 oktober 2019 at 06:46

  Inderdaad echt een bucketlist dingetje! Zou er heel graag een keer heen gaan. Ook slim hoe jullie in een villa en bungalow verbleven, zo kan je die villa toch van je bucket list afvinken zonder blut te raken.

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 10:41

   Ja, inderdaad. Een volledige vakantie in zo'n bungalow zouden we nogal gevoeld hebben in onze portemonnee. Dit was de perfecte middenweg.

 • Anna

  14 oktober 2019 at 07:29

  Wauw wat ONTZETTEND MOOI daar! Ik ga de Maldiven gelijk op mijn bucket list zetten!

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 10:41

   Ja, éh. Echt de moeite daar. Ik kan de Malediven alleen maar aanraden!

 • Audrey

  14 oktober 2019 at 08:03

  Wauw, wat prachtig! Ik kende het alleen van naam inderdaad, maar het is er echt schitterend!

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 10:41

   Dankjewel. Het voelde er een beetje als de hemel op aarde. Grote aanrader!

 • Irene

  14 oktober 2019 at 13:11

  Omg Sarah hoe schoon is dat daar?! Wat een prachtige reis! Komt op mijn bucketlist alleszins. En zo tof, die water villa. Dat zou ik ook graag eens doen ^^

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 10:42

   Dankje. De Malediven is inderdaad écht een bucket list dingetje. En het ziet er ginds nòg mooier uit dan op foto 🙂

 • Kaylin

  15 oktober 2019 at 15:36

  Wow, prachtig! Ik denk dat je hier heel veel mensen mee geïnteresseerd maakt!

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 10:43

   Dankjewel. Fijn om te horen. De Malediven zijn ook echt de moeite om eens te bezoeken. Het is daar ontzettend mooi!

 • Suzanne

  16 oktober 2019 at 09:47

  Wauw echt prachtig!

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 10:43

   Dankjewel.

 • Vlucht volgen

  16 oktober 2019 at 19:58

  Wow, wat een ge-wel-di-ge foto's! Super gaaf, hier wil ik ook zeker nog een keer naartoe 🙂
  Groetjes Sam van https://vliegtuigradar24.nl

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 10:43

   Bedankt. Leuk om te horen!

 • Evelyne Vergote

  19 oktober 2019 at 12:27

  Prachtige foto's om bij weg te dromen!

  1. HosteSarah

   3 november 2019 at 10:43

   Dankjewel.

 • Lizette

  22 november 2019 at 21:14

  Wauw, zulke mooie foto's! Het is inmiddels alweer dik vier jaar geleden dat ik er was, maar ik ben sindsdien nog steeds geen plek tegen gekomen die ik nog mooier vind.

  1. HosteSarah

   23 november 2019 at 15:42

   Bedankt. En ja, éh?! Voor mij was het ook één van mijn allermooiste vakanties. Echt een paradijs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Wakker worden in het paradijs

Volgende bericht

Goede gewoontes die ik mezelf wil aanleren