Een magisch dagje in DISNEYLAND PARIJS

Een tijdje geleden trokken Kristof en ik een dagje naar Disneyland Parijs. We waren er al vaker geweest maar hadden er nog nooit een daguitstapje van gemaakt. Meestal spenderen we twee à drie dagen op het terrein, dus dit was weer eens wat anders. Hieronder kan je lezen wat we tijdens ons ene dagje Disney allemaal gedaan hebben. 

We vertrokken thuis rond 5u ’s morgens zodat we zeker tegen opening (10u) in Disneyland zouden arriveren. En dat is ons gelukt. Met één plaspauze onderweg en één keer een kleine stop voor de péage, arriveerden we om 9u30. Ideaal. Dat gaf ons voldoende tijd om rustig te parkeren en op ons gemakje doorheen de beveiliging te gaan.

Eens in het park trokken we meteen naar één van mijn favoriete attracties; Buzz Lightyear Laser Blast. In deze intergalactische laserschiettent moet je met je ruimtekanon op zoveel mogelijk doelen schieten om een zo hoog mogelijke score te behalen. Super leuk! En op de één of andere manier win ik dat spel àltijd van Kristof, wat het alleen maar éxtra leuk maakt voor mij 😉

Als volgende stond de Jungle Book Jive op onze planning. Dat is een swingende show die gehouden wordt op Central Plaza, waarvoor inspiratie werd gehaald uit de Indiase cultuur uit zowel de Jungle Book animatiefilm als de live action versie. Amusant was het zeker wel. En met liedjes als ‘On My Way’ en ‘I Wanna Be Like You’, waar o.a. Mickey en Minnie Mouse jolig op staan te dansen, kan je niet anders dan vrolijk worden.

Nadien gingen we naar Mickey’s philharMagic. Een redelijk nieuwe 4D attractie in Disneyland Parijs, boordevol heerlijke Disney muziek. Daar hou ik van.

Na de show besloten we opnieuw naar het kasteel te wandelen en ook daar eens binnen te gaan. Ik vind dat altijd leuk. Je komt er wat meer te weten over Doornroosje, en hebt er een mooi uitzicht over het park. En meestal is het er zelfs niet overdonderend druk, wat ook alleen maar een voordeel is.

De misselijkmakende attracties (lees: o.a. Dumbo the Flying Elephant en de Mad Hatter’s Tea Cups) liet ik vandaag maar al te graag links liggen. Ook de Star Tours 3D en de Space Mountain hebben we vanwege mijn wagenziekte vermeden vandaag.

It’s A Small World staat normaal wél altijd op mijn lijstje met attracties om niet te missen, maar was nu helaas onder constructie. Ook die werd dus, noodgedwongen, overgeslagen. Net zoals Indiana Jones and the Temple of Peril, trouwens. Ook die attractie was onder constructie. Helaas.

We liepen nog wat door het magische Fantasyland en gingen vervolgens naar de Pirates of the Caribbean attractie. Ook die behoort tot één van mijn favorieten. Met een bootje word je doorheen de wereld van de piraten gevaren, en kan je jezelf ook voor even een echte piraat wanen. Ik ben bovendien wel fan van Captain Jack Sparrow, dus zijn personage geeft dit ritje altijd iets extra om naar uit te kijken.

Middageten deden we bij Fuente Del Oro in Frontierland. Op vlak van fastfood counterservice is dat in Disneyland Parijs mijn favoriete restaurant bij uitstek. Er wordt lekker Mexicaans eten geserveerd, en ze hebben er ook verschillende vegetarische opties. Helemaal top! Wij aten er beiden het menu met nacho’s en dat heeft ons ontzettend goed gesmaakt. Hmm.

Na het eten hadden we zin in een rustige attractie, dus trokken we naar de nabijgelegen Phantom Manor. Persoonlijk vind ik dat niet de allerleukste attractie in het park omdat je het na één keertje wel gezien hebt, maar enfin. Je wordt er uitgenodigd om een griezelig leuke tour doorheen het oude herenhuis vol geesten en spoken te maken, dus dat deden we dan ook. En hoewel ik altijd het gevoel heb alles daar al gezien te hebben, vond ik het dit keer toch een beetje (heel) eng toen de attractie plots stilviel. Daar midden in het spookhuis. Dat was weer eens wat anders 😉

Na ons griezelig ritje doorheen Phantom Manor gingen we een fast-pass halen voor Peter Pan’s Flight, en wandelden we nog eventjes naar de winkeltjes op Main Street om wat tijd te verdrijven. Ik vind al die Disney spullen altijd erg aantrekkelijk als ik ze zo uitgestald zie in de winkeltjes. Gelukkig kon ik aan al de verleiding weerstaan en kocht ik niets. Zelfs aan het lekkers (die Mickey koekjes!!) in Boardwalk Candy Palace heb ik mij niet gewaagd dit keer.

Nadat we waren uitgekeken in de winkeltjes was het tijd voor Peter Pan’s Flight. De attractie waar het, voor zover ik weet, àltijd druk is. En dat is natuurlijk niet voor niets. Ik herinner mij deze attractie nog super goed uit mijn kindertijd omdat ik het toen zo magisch vond om over Londen naar Neverland te kunnen vliegen. En nu nog blijf ik het spectaculair vinden. Het is nu eenmaal heerlijk om eventjes naar Nooitgedachtland te kunnen vliegen.

Nadat we uit Peter Pan’s Flight kwamen trokken we naar de Big Thunder Mountain. Omdat het ook daar erg druk was, opteerden we opnieuw voor een fast-pass. Tot het tijd was om die pasjes te gebruiken besloten we dan maar om even wat te gaan drinken bij Fuente del Oro, dat schuin tegenover de ingang van de Big Thunder Mountain gelegen is.

Eenmaal uit de Thunder Mountain (altijd leuk, trouwens!), was het alweer tijd voor de Disney Stars Parade. De show waarbij er typische Disney muziek doorheen de geluidsboxen galmt, en waarin je al je favoriete Disney personages voorbij ziet komen. Ik kan daar van genieten.

Vlak voor de show begon, werd er dan ook nog eens iemand ten huwelijk gevraagd in het midden van Main Street. Mooi. Magisch. Al voel ik dan ook altijd een beetje plaatsvervangende schaamte in zulke situaties; ik zou mij namelijk extreem ongemakkelijk voelen als mij zoiets zou overkomen op zo’n drukke plek als hier. Ik zou daar echt niet van kunnen genieten. Gelukkig zijn we op dat vlak allemaal verschillend, éh.

Tegen het einde van de parade besloten Kristof en ik dat het tijd werd om het park te verlaten. Omdat we al zo lang wakker waren en diezelfde avond ook nog naar huis moesten rijden, vonden we het beter om de vuurwerkshow (die wordt gehouden tegen sluitingstijd van het park) over te slaan. Jammer, want die show is spectaculair mooi. Maar we kunnen ook niet alles hebben, én we waren beiden ook wel moe na zo’n volledige dag doorheen Disney rondgewandeld te hebben.

Uiteraard kon een bezoekje aan The Disney Village niet ontbreken. Dus voor we vertrokken gingen we nog wat window shoppen, en avondeten bij Five Guys. Kristof koos er voor een veggie burger met frietjes, en ik voor een pindakaas milkshake. Super lekker!

Op weg naar de parking kwamen we vervolgens ook nog een eetkraampje tegen met gigantische donuts, wafels en heerlijk uitziende pretzels. Dus dat konden we niet weerstaan. Lekker smullen maar.

EEN DAGUITSTAPJE NAAR DISNEYLAND PARIJS – MIJN BEVINDINGEN?
We hadden een erg leuk dagje uit, maar een daguitstapje naar Disneyland Parijs zou ik toch niet zo snel aanraden. Twee volle dagen zijn ideaal om alles gezien en gedaan te hebben in de beide (!) parken, maar een verblijf van drie dagen is natuurlijk leuker zodat je alles op je gemakje kan aanpakken en beleven. Wij vonden deze éne dag enorm vermoeiend (zeker om ’s avonds terug naar huis te moeten rijden!) en vonden het ook jammer dat we niet alles hebben kunnen doen wat we in eerste instantie op onze planning hadden staan.

Zo had ik bijvoorbeeld graag de nieuwe Broadway show ‘The Lion King: Rhythms of the Pride Lands’ meegemaakt, maar ging dat niet vanwege de uren van andere shows/parades en onze fast-passes. Ook de vuurwerkshow kan je véél makkelijker beleven wanneer je ’s avonds ter plekke kan blijven logeren.

Ik heb mij hoe dan ook geamuseerd en kan niet anders zeggen dan dat die Disney magie verslavend werkt (ik kan alweer niet wachten om nog eens terug te gaan), maar in het vervolg opteer ik dan wel opnieuw voor een verblijf van twee of drie dagen.

Wat vind jij van Disneyland Parijs? Tips zijn altijd welkom!

Comments (12)

 • Naomi

  27 september 2019 at 07:02

  Heerlijk om te zien en je hebt in ieder geval de dag goed gebruikt. Veel gedaan hoor, voor één dag.

  1. HosteSarah

   7 oktober 2019 at 12:57

   Dankjewel. En ja, inderdaad. We hebben niet vaak stilgezeten 🙂

 • Darina

  27 september 2019 at 07:04

  Klinkt als een heerlijke dag en kan me zeker voorstellen dat het te weinig is. Ik ben er zelf nog nooit geweest maar het lijkt me zeker wel leuk.

  1. HosteSarah

   7 oktober 2019 at 12:58

   Bedankt. Leuk is het zeker. Ik kan Disneyland dan ook alleen maar aanraden; ongeacht welke leeftijd je hebt. Dat is plezant voor jong én oud, vind ik 🙂

 • Audrey

  27 september 2019 at 07:54

  Ik kan me voorstellen dat een dag Disney incl de rit heen en terug best vermoeiend is. Ik ben er zelf nog nooit geweest, moet ik bekennen!

  1. HosteSarah

   7 oktober 2019 at 12:59

   Vermoeiend is zo'n dagje inderdaad wel. Vandaar zou ik ook twee à drie dagen in de parken aanraden. Dat voelt al meteen heel wat meer relaxed aan.

 • Louise

  27 september 2019 at 09:11

  Woah, stelletje diehards! Ik vind het nog best efficient gedaan hoor, op 1 dag zoveel doen. En zo herkenbaar die attracties <3. Ik ben ook al vaker in Disneyland geweest en 2 dagen is toch wel wat je minimaal nodig hebt om een beetje comfortabel door de parken heen te lopen. 3 is ideaal inderdaad 🙂 Ik ben ook een keer 5 dagen geweest en nog kreeg ik er geen genoeg van :') #psycho

  1. HosteSarah

   7 oktober 2019 at 13:01

   Haha, bedankt voor de leuke reactie. Al kan ik jou, met je verblijf van 5 dagen, ook een echte diehard noemen 😉 Wat leuk dat je dat ook eens hebt mogen ervaren, zeg! Lijkt me uniek om er zo lang te kunnen zijn. Heerlijk!

 • Kaylin

  27 september 2019 at 09:29

  Als 25-jarige is het nog altijd één van mijn wensen om eens naar Disney land te gaan. Ik vind het zo jammer dat ik daar nog nooit ben geweest. Wanneer het zo ver is, zal ik dit zeker nog eens herlezen :p 😉

  1. HosteSarah

   7 oktober 2019 at 13:02

   Fijn om te lezen. Dankjewel. Ik wens het je alvast (snel) toe; zo'n verblijf in Disneyland ❤︎ En ongeacht de leeftijd; het blijft daar gewoon plezant. Voor jong en oud. Daar valt voor iedereen wel wat leuks te beleven 🙂

 • Evelyne Vergote

  28 september 2019 at 11:55

  Ik ben ooit 1 dag geweest en vond het wel genoeg. Ik ben nu wel geen zo'n grote Disney-lover en dat had er mssn ook wel mee te maken. Maar ik kan het begrijpen voor wie het park graag op het gemak wil bekijken 1 dag niet genoeg is.

  1. HosteSarah

   7 oktober 2019 at 13:04

   Inderdaad, die ervaring zal voor iedereen ook wel verschillend zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Dune bashing in QATAR

Volgende bericht

A few of my favorite things #12 - September 2019