Dune bashing in QATAR

Dune bashing, oftewel het maken van een woestijnsafari in een 4×4, was iets dat ik al langer eens wilde doen. We zijn eerder al op plekken geweest (denk aan Dubai) waar het er nooit van gekomen is. Dus nu we in Qatar waren en dit één van de twee landen op aarde bleek waar de zee samenkomt met de woestijn, besloten we toch echt maar eens een tour te boeken. En wat was dat leuk! Vandaag vertel ik je graag wat meer over mijn ervaring.

Dune bashing?
Dune bashing is bij de wat jongere mannen in Qatar een geliefd tijdverdrijf in het weekend. Ze komen dan graag samen boven aan een zandduin en kijken hoe anderen hun zandduin-kunsten oefenen en doorheen de woestijn scheuren. Of ze kruipen zelf achter het stuur om hun tactiek bij te schaven. Het dune bashen is namelijk een kunst die je niet zomaar onder de knie krijgt. Ernaar kijken vinden de Qatari spannend en door zelf te rijden kunnen ze makkelijk wat stoom aflaten.

Voor toeristen zorgt een woestijnsafari dan weer voor een echte adrenaline kick. Meescheuren in zo’n 4×4 is spannend. Zeg dat ik het gezegd heb. Je vliegt als het ware door de woestijn (en soms ook doorheen de auto!). En om de Inland Sea (Khor Al Adaid) te kunnen zien moet je wel zo’n ritje maken, aangezien die zee diep in de woestijn verborgen ligt.

Wat te verwachten?
Wij boekten onze woestijnsafari bij Arabian Adventures Qatar omdat dat één van de (weinige) organisaties bleek die geen dromedaris ritje aanbood in de prijs, en daarbovenop ook erg goede reviews kreeg.

We werden ’s ochtends opgehaald aan ons hotel door onze chauffeur in zijn jeep, en reden in ongeveer 45 minuten naar de rand van de woestijn. Wolkenkrabbers verdwenen steeds meer en meer naar de achtergrond en stadsgeluiden maakten plaats voor complete stilte. Heerlijk. Het uitzicht veranderde in uitgestrekte vergezichten en het enige dat we nog konden zien was zand en zand en nog eens zand. Indrukwekkend.

Eens aangekomen in de woestijn liet onze chauffeur wat lucht uit de banden omdat de auto op die manier wat meer grip heeft op het zand, en zo dus ook soepeler zou rijden.

En toen waren we klaar voor vertrek.

De rit doorheen de woestijn duurde ongeveer 1,5 uur, en was naast hobbelig vooral ook plezant. Het slippen en glijden (en soms ook een fractie van een seconde vliegen) over zand was een unieke ervaring. In volle vaart vooruit of achterwaarts de duinen af… we deden het allemaal. Ik voelde de kriebels in mijn buik. Plezierig.

Ook heb ik me geen moment onveilig gevoeld omdat onze chauffeur duidelijk wist wat hij deed.

Let wel! Ga je zelf ook dune bashen? Kies dan zeker voor een organisatie met een goede reputatie zodat ook jij terecht kan bij een ervaren chauffeur! 

Tijdens onze tour maakten we ook twee stops. Eentje middenin de woestijn, en eentje aan het water op de grens met Saudi-Arabië (de Inland Sea dus). Interessant. Al viel het ook hier op dat het zeewater enorm vervuild is. Jammer.

We lieten het de pret echter niet bederven en genoten optimaal van onze safari van begin tot eind. Sensatie alom. Al kan je, als je net zoals mij snel last hebt van wagenziekte, op voorhand maar beter een pilletje tegen reisziekte innemen 😉

Het was een ervaring, dat kan ik er wel van zeggen.
Plezier gegarandeerd!

LEES OOK:
Mijn ultieme Qatar BUCKET LIST
Mijn QATAR reisvideo

Ben jij al eens op woestijnsafari geweest?

Comments (8)

 • Kaylin

  24 september 2019 at 12:21

  In Kreta hadden wij ook de mogelijkheid om een jeep safari te doen in het binnenland van het eiland maar omwille van mijn mogelijke wagenziekte hebben we het niet gedaan. Maar als ik zo lees dat jij het mits een pilletje super vond, ga ik het misschien toch eens proberen.

  1. HosteSarah

   7 oktober 2019 at 12:54

   Ja, inderdaad. Normaal word ik echt super snel wagenziek, maar hier heb ik daar (in combinatie met één pilletje) vrijwel geen last van gehad. Echt een meevaller! Ik kan het dus alleen maar aanraden 🙂

 • Darina

  24 september 2019 at 18:52

  Ziet er geweldig uit!

  1. HosteSarah

   7 oktober 2019 at 12:54

   Dat was het ook! Echt een toffe ervaring!

 • Irene

  25 september 2019 at 13:55

  Amai dat klinkt leuk en verschrikkelijk tegelijk, haha. Ik hou wel van autorijden en snel gaan en al die dingen maar ik zou echt kotsmisselijk worden denk ik, zelfs met een pilletje.

  1. HosteSarah

   7 oktober 2019 at 12:56

   Haha. Ik ben thans al vaker misselijk geweest in een gewone auto, dan tijdens deze jeep safari. Dat viel dus veel beter mee dan verwacht.

 • Suzanne

  26 september 2019 at 16:56

  Wat gaaf die foto's!

  1. HosteSarah

   7 oktober 2019 at 12:56

   Bedankt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

A few of my favorite things #11 - Augustus 2019

Volgende bericht

Een magisch dagje in DISNEYLAND PARIJS