A few of my favorite things #11 – Augustus 2019

Van lekker eten tot leuke series tot een mooie fotovergroting van onze kat. Al mijn favorieten van afgelopen maand komen hieronder aan bod. Alvast veel leesplezier!

ETEN & DRINKEN

Wagamama
Wagamama is Japans voor ‘ondeugend kind’; iemand die eigenwijs of vastberaden is. En daar staat het restaurant ‘Wagamama’ ook voor. Ze zijn er constant op zoek naar hoe het beter kan. Je kan er overheerlijk Aziatisch eten en hun Japans geïnspireerd menu is er eentje om U tegen te zeggen. De moeite méér dan waard. Mijn favoriete gerecht bij uitstek is de veganistische Yasai Katsu Curry. Die moet je echt eens geproefd hebben. Zeg dat ik het gezegd heb 😉

TV

The Handmaid’s Tale
The Handmaid’s Tale is een Amerikaanse dramaserie gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. De serie speelt zich af in een distopie. Er zijn nog maar weinig vruchtbare vrouwen en de mannelijke elite heeft er de macht. De handmaids, oftewel dienstmaagden, zijn de vrouwen die nog vruchtbaar zijn en die er dus voor moeten zorgen dat er kinderen ter wereld worden gebracht. Een erg bizar verhaal dat je ongetwijfeld aan het nadenken zet, en waarnaar je gegarandeerd wilt blijven kijken. Zo verslavend.

MasterChef Australia
Deze Australische wedstrijd voor amateur koks (die dus strijden om de titel ‘MasterChef’) kijk ik telkens weer met heel veel plezier. Je leert de kandidaten beetje bij beetje kennen terwijl ze allerlei interessante kookopdrachten moeten uitvoeren. En regelmatig komen er ook bekende koks langs (denk aan Nigella Lawson!). Voor mij is dat de ideale ontspannende tv.

NETFLIX

Orange is the New Black
Orange is the New Black is een serie die gewoon alles bevat; drama, romantiek, komedie (het kan echt heel grappig zijn soms!), mysterie, spanning, actie,… . In vrouwengevangenis ‘Litchfield’ gebeurt er altijd wel iets merkwaardig. Tof om naar te kijken. Van begin tot eind. 


How to Get Away with Murder
Als je nog niet naar ‘How to Get Away With Murder’ kijkt, begin er dan nu maar aan 😉 Wat een verslavende serie is dat, zeg? Ik kon niet stoppen met kijken. Zo spannend. De reeks volgt het leven van Annalise Keating, een advocate en professor strafrecht aan de universiteit van Middleton. Elk schooljaar selecteert ze enkele van haar beste studenten die op haar advocatenkantoor mogen komen werken. Wanneer haar persoonlijk en professioneel leven echter met elkaar in de knoop raken en haar studenten daarbij betrokken worden… dan wordt het pas echt bloedstollend.

13 Reasons Why
Jaren geleden heb ik het gelijknamige boek al gelezen en gelukkig heeft de serie mij tot nu toe ook al kunnen bekoren. Net zoals het boek geeft de serie namelijk ook een mooie boodschap mee; hoe je omgaat met iemand brengt vaak veel meer gevolgen met zich mee dan mensen laten zien. Wees dus altijd bewust van je daden. Wees altijd vriendelijk. Je weet nooit hoeveel invloed je hebt op een ander. Er komen ook erg zware onderwerpen aan bod (depressie, zelfmoord, pestgedrag, verkrachting,… ) met als bedoeling taboes te doorbreken. En dat kan ik alleen maar toejuichen. Die onderwerpen mogen, naar mijn mening, wel wat meer aangekaart worden zodat mensen zich er wat meer bewust van worden. Dat kan, denk ik, alleen maar helpen.

YOUTUBE

Inside the Tanks
Inside the Tanks is een documentaire à la Blackfish en draait dus rond de discussie rond orka’s en dolfijnen in gevangenschap. Jonny Meah, de maker van de documentaire, trekt naar Marineland in de Antibes (Frankrijk) en spreekt er met enkele mensen die elk hun eigen uitgesproken mening hebben over dit onderwerk. Interessant! De volledige documentaire staat bovendien simpelweg op YouTube, dus je kan er meteen aan beginnen 😉

DIVERSEN

Fotovergroting huisdier
Onlangs liet ik een foto van onze kat, Poessie, vergroten via Drukwerknodig.nl en daar ben ik zo ontzettend blij mee. Ik ben niet de beste fotograaf (ik doe gewoon altijd maar wat), en alsnog ziet deze foto er zo professioneel uit. Top! Ik ben er helemaal weg van. Ik ben nu al aan het uitkijken naar nog meer foto’s die ik kan laten uitvergroten. Want hoewel Drukwerknodig.nl dé specialist is in boeken drukken, ben ik volledig fan van hun service op vlak van fotoproducten. De prijs-kwaliteitverhouding is daar dik oké.

Designer Outlet Roermond
Ik ga graag eens winkelen in de Outlet in Roermond. Het is er mooi gemaakt, ze hebben er leuke winkels en veel lekkere restaurantjes. De ideale plek om naartoe te trekken voor een dagje uit. Met meer dan 180 designerwinkels ben je hier dan ook eventjes zoet. Heerlijk! Vooral in The Body Shop maak ik telkens een lange stop om al mijn gezichtsverzorging in te slaan tegen fijne prijzen. Handig! En er ligt ook een Wagamama. Win-win!!

Ben jij al eens gaan shoppen in de Outlet in Roermond? 

(In samenwerking met Drukwerknodig.nl)

Comments (16)

 • Darina

  9 september 2019 at 05:53

  Mooie favorieten. De outlet in Roermond vind ik één van de mooiste, helaas wat verder gelegen voor mij. En ik wil ook zeker een keer bij Wagamama gaan eten.

  1. HosteSarah

   11 september 2019 at 21:40

   Bedankt. Jammer dat de Outlet in Roermond redelijk ver gelegen is voor jou. Dat is dan natuurlijk al snel een nadeel. En als je van Aziatisch eten houdt dan moet je Wagamama absoluut eens uitproberen, ja. De moeite!

 • Naomi

  9 september 2019 at 08:03

  Oh wauw, die foto vind ik echt heel erg gaaf!

  1. HosteSarah

   11 september 2019 at 21:40

   Ja, éh?! 🙂 Bedankt! x.

 • Evelyne Vergote

  9 september 2019 at 19:30

  Wat een mooie foto van Poessie! Dit zou ook mijn keuze geweest zijn!

  1. HosteSarah

   11 september 2019 at 21:41

   Dankjewel. Leuk om te horen! x.

 • Ilona Wielinga

  10 september 2019 at 06:52

  Heerlijk lijstje. En die foto is zo onwijs gaaf!
  Ik ben zelf inmiddels aangekomen bij seizoen 6 van orange is the new black, en tegen alle verwachtingen in vind ik het echt een heerlijke serie(anders was ik ook niet zover gekomen natuurlijk).

  1. HosteSarah

   11 september 2019 at 21:42

   Bedankt. En fijn om te horen dat je Orange is the New Black ook zo goed vindt. Nog veel kijkplezier gewenst 😉

 • Kaylin

  10 september 2019 at 13:21

  Oh, de foto van je poes is echt mooi. Ik vind het niet zo simpel om onze zwarte kat te fotograferen maar er zijn wel al enkele leuke gelukt.
  Mag ik je een serie aanraden? Ik vond Frequency echt heel goed en een sterk verhaal hebben. Het is wat detective-achtig maar ik heb gekeken zonder enige voorkennis en na de eerste aflevering wou ik echt verder kijken.

  1. HosteSarah

   11 september 2019 at 21:45

   Dankjewel. En haha, zwarte katten fotograferen is inderdaad allesbehalve makkelijk. Toch al heel goed dat er al enkele foto's gelukt zijn 🙂
   En oeeh, héél erg bedankt voor de serie-tip. Ik had zelfs nog nooit van Frequency gehoord maar heb de serie zojuist even opgezocht en wil stiekem al meteen beginnen kijken. Klinkt leuk! Dat type series kan mij vaak wel bekoren. Ik ben benieuwd!

 • Irene

  11 september 2019 at 07:56

  Htgawm vind ik ook geweldig! Heb die hele serie super snel uitgekeken, moet nu alleen het laatste nieuwe seizoen nog zien maar ik kijk bijna geen televisie meer dus het komt er maar niet van. Die foto van je poes is inderdaad echt prachtig trouwens!

  1. HosteSarah

   11 september 2019 at 21:47

   Dat laatste nieuwe seizoen van How to Get Away With Murder vond ik, ook net zoals de vorige seizoenen, als een trein kijken. Zo goed! Ik kan nu alweer niet meer wachten op het volgende seizoen 😉

 • sam

  13 september 2019 at 20:52

  Misschien toch eens een dagje Roermond plannen 😀

  1. HosteSarah

   14 september 2019 at 15:13

   Zeker doen! Ik vind dat althans altijd een uitstapje waard 🙂

 • Suzanne

  26 september 2019 at 16:57

  Leuke favorieten!

  1. HosteSarah

   27 september 2019 at 05:13

   Dankjewel, Suzanne!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn ultieme Qatar BUCKET LIST!

Volgende bericht

Dune bashing in QATAR