My life in pictures #56 - Oorsuizen, hittegolf en vakantieplannen

Juli was best een 'oké' maand voor mij. Ik heb genoten van het warme weer en ik vond eindelijk weer wat balans op vlak van mijn eetpatroon. Verder haalden we ook (eindelijk!) een draadloze Dyson stofzuiger in huis en maakten we zelfs vakantieplannen. Je leest er hieronder meer over. 

Waar mijn maand mee begon en mee eindigde? Met knuffelen met de liefste.

Een deel van onze badkamer werd gerenoveerd dus het was weer eventjes druk in huis. Gelukkig was die klus redelijk snel geklaard en kon ik daarna weer van wat rust genieten. Zo ontdekte ik op een ochtend dat Spring opnieuw wordt uitgezonden op Ketnet. Wat een nostalgie. Vroeger vond ik die reeks fantastisch. Het is zo bizar om dan nu te ontdekken dat ik dat plots echt niet meer leuk vind om naar te kijken. Hoe tijden en mensen kunnen veranderen, éh.

En toen werd ik wakker met oorsuizen. Om gek van te worden. Ik voelde mij echt belabberd en kroop, van zodra ik kon, dan maar terug in bed met Poessie en 'de Alchemist'. Gelukkig was het oorsuizen de dag nadien verdwenen. Wat een opluchting! Respect (x100!) voor mensen die met permanente tinnitus door het leven gaan hoor. Dat is namelijk geen lachertje. 

Yum. Pizza met gratis m&m's als dessert. Lekker.

En aangezien ik het dan toch over eten heb... we gingen ook nog eens all you can eat wokken. Ook lekker, maar ik ga daar àltijd met buikpijn naar buiten. Echt gek hoe graag ik altijd naar zo'n all you can eat restaurant wil gaan, en er dan achteraf toch ook iedere keer opnieuw spijt van heb. Haha.

Verder gingen we ook twee keer naar de film. Inclusief popcorn, natuurlijk ;) We zagen The Lion King en The Hustle en ik heb van beide films genoten. Heerlijk!

Wanneer ik niet weet wat te kijken dan zet ik vrijwel altijd Gilmore Girls op. Heerlijke tv is dat! Al viel het mij dit keer op dat er toch enkele vreemde dingen gebeuren in 'A Year in the Life'. Zo vertelt Emily over een brief die ze ooit ontvangen heeft van Lorelai (die dat op haar beurt volledig ontkent), maar wordt daar verder nooit op ingegaan. Alsof de makers van de reeks dat vergeten zijn (?). En wat is in hemelsnaam de bedoeling van die situatie met Paul, die de hele reeks lang bedrogen wordt door Rory?! Om dan nog maar te zwijgen over het feit dat er wordt gebodyshamed door... jawel... de Gilmore meisjes zelf. Bizar! Na de reeks zo vaak gezien te hebben beginnen zulke dingen je op te vallen zeker?

Ook bekeek ik het nieuwe seizoen van Stranger Things en dat van La Casa de Papel. Vooral die laatstgenoemde vond ik ontzettend spannend. Ik kan al niet wachten tot er weer een nieuw seizoen aankomt.

En eindelijk (maar echt, éindelijk!) haalden we een draadloze stofzuiger in huis. De nieuwste Dyson stond hoog op mijn verlanglijstje dus mijn geluk, als heuse clean freak, kon niet meer op. Ik kan altijd heel gelukkig worden van huishoudproducten die goed werken, maar dit toestel topt toch wel alles. Wat een apparaat! Eens je dat in huis hebt dan kan je niet meer zonder. Grote aanrader!

Hittegolf! Ik wou dat ik wat meer tijd had gehad om buiten te gaan liggen, maar ok. Ik heb er toch even van kunnen profiteren. Afkoelen met ijsjes hoort er ook bij tijdens zo'n periode.

Tip voor mensen met landschildpadden! Dit voer van Tetra valt goed in de smaak bij mijn beestjes. Standaard krijgen ze regelmatig wat fruit, en vooral heel veel groentjes en onkruid. Deze korrels zijn dus een leuke aanvulling. Dat geeft mij in ieder geval het gevoel dat ze toch de juiste (en voldoende) voedingsstoffen binnenkrijgen. 

Lavendel uit de tuin. Omdat dat mooi is én omdat dat muggen zou wegjagen. Win-win. 
Mijn vis kreeg ook wat nieuwe aquariumplanten. Iedereen gelukkig! 

De afgelopen paar maanden zat ik niet optimaal in mijn vel, waardoor mijn eetpatroon volledig de slechte kant is opgegaan. Dat heb ik ondertussen gelukkig weer onder controle. Ik kan weer vaker gezonde keuzes maken en voel me, alleen al daardoor, heel wat beter. Oef. Vanille chia pudding als ontbijt en fruit als tussendoortje behoren tegenwoordig tot mijn favorieten.

Ken je dat gevoel dat wanneer je iets leest je denkt: 'Dat is exact wat ik ook altijd denk - Ik dacht dat ik de enige was!'? Dàt had ik bij de tekst 'Eleven' van Sandra Cisneros. Dat tekstje is zo mooi geschreven!

Vervolgens las ik een artikel in Het Nieuwsblad over mama's die nog steeds de grootste influencers blijken te zijn. En dat is ook écht zo. Haha. Nooit zal iemand mij zo hard kunnen beïnvloeden als mijn eigen mama ❤︎

En dan last but not least. Vakantieplannen! Kristof en ik hebben wekenlang het internet afgestruind op zoek naar goede deals (en gezocht en vergeleken tot we er gek van werden!), en hebben uiteindelijk iets gevonden waar we echt wel héél blij mee zijn. Als alles goed gaat dan kan ik binnenkort opnieuw een puntje van mijn travel bucket list afstrepen. (Ra-ra-ra?!) Spannend!

Heb jij nog vakantieplannen voor dit jaar?


10 opmerkingen

 1. Lekker, vakantievoorpret! En fijn dat je weer wat meer balans hebt gevonden. Maar wel balans met Ben & Jerry's, zó lekker;).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dat ook altijd met die all you can eat dingen. Altijd veel zin in om dan achteraf buikpijn te hebben van die vettigheid en kruiden enzo. En zalig hé, zo'n Dyson. Wij hebben ook al een tijdje een exemplaar en ik snap nu serieus niet hoe wij dat daarvoor deden met een gewone stofzuiger :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Echt, éh. En toch blijft dat zo verleidelijk, die all you can eat. Vreselijk!

   Verwijderen
 3. Vakantievoorpret is zo fijn! Wij hebben ook een Dyson stofzuiger en het is een van mijn favoriete huishoud apparaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. En absoluut... die Dyson... ik zou er niet meer zonder kunnen!

   Verwijderen
 4. Haha, eigenlijk zijn die personages uit Spring echt niet sympathiek hé. Zijn echt geen goeie, oprechte vriendschappen ook dat ze tonen. Ik weet wel nog dat ik als kind echt verzot was erop en altijd klaar zat om te kijken.
  Zelf heb ik geen permanente tinnitus maar af en toe wel eens een gepiep dat ik voor enkele seconden hoor. Vervelend maar ik kan het wel relativeren. Gelukkig is het niet constant.
  Ben oprecht blij dat je een goede maand had. Ben benieuwd waar Kristof en jij nog heen gaan. Wij zijn in mei een week naar Kreta gegaan en hebben daar enorm van genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Da's lief! Kreta lijkt me ook een heerlijke bestemming. Die plek staat nog op mijn eindeloze bucket list ;) En haha, inderdaad. Als we jonger zijn dan kijken we, veronderstel ik, met hele andere ogen naar zulke programma's. Bizar eigenlijk.

   Verwijderen
 5. Ik heb ook wel eens last van oorsuizen.. maar dat duurt gelukkig nooit lang. Ik ben het gewoon omdat ik nooit anders gekend heb.. Het is ook niet zo dat ik er een ongemak van ondervind. Wellicht komt dit ook wel door mijn slechthorendheid..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb af en toe ook weleens last van oorsuizen, maar dan duurt dat nooit langer dan 30 minuten. Dat het nu plots een hele dag duurde maakte mij best ongerust. En het was ook extreem vervelend in combinatie met mijn migraine. Gelukkig dat het dus maar tijdelijk was. Jammer dat jij er ook weleens last van hebt. Goed dat je er geen ongemak van ondervindt, maar toch. Zoiets vervelend wens je natuurlijk niemand toe!

   Verwijderen