My life in pictures #55 - Een beetje negatief, maar wél eerlijk

Afgelopen maand verdween ik plots van de blog-radar. Ik had mij altijd voorgenomen dat, wanneer het niet meer goed voelde, een pauze was toegestaan. En die tijd bleek aangebroken. Ik belandde een tijdje geleden al in een dipje en dat werd er niet beter op. Mijn energie verdween als sneeuw voor de zon en mijn blog was wel het laatste waar ik aan kon denken. Ik voel me nog steeds allesbehalve optimaal en zal hier de komende tijd dus ook nog even wat minder te vinden zijn. In mijn hoofd gaat het er tegenwoordig zo chaotisch aan toe, dat het moeilijk is om de juiste woorden te vinden en die vervolgens ook nog eens neer te typen. Hoe dan ook... vanwege mijn dipje heb ik wederom niet zo heel veel interessante dingen buitenshuis gedaan de afgelopen weken. Je leest er hieronder meer over. 

Ik sloeg opnieuw aan het opruimen om de chaos in mijn hoofd wat te verminderen, en haalde een hele stapel kleding uit mijn kleerkast waarvan ik vind dat ik er te oud voor ben geworden. Echt bizar dat ik mij simpelweg niet meer goed voel in bepaalde kleding omdat ik mij er 'te oud' voor voel. Op die manier werd ik weer even met mijn neus op de feiten gedrukt wat betreft mijn leeftijd. De tijd tikt door als een malle. En dat terwijl ik maar blijf stilstaan in het leven. Geen fijn gevoel hoor. Dat kan ik je wel vertellen. 

Lichtpuntje van de dag? In de krant werd er gewezen op het dierenleed achter Instagram-foto's / wilde dieren die gebruikt worden om toeristen blij te maken. Ik hoop dat zulke artikels toch wat mensen aanzetten om te stoppen met die praktijken te steunen! Al is het maar één iemand die beslist z'n olifantenritje te annuleren, of te stoppen met naar het dolfinarium te gaan. Alle beetjes helpen!

Mijn ouders begonnen met het opruimen van onze zolder en daar lagen o.a. al onze oude videocassettes en cd-roms. Wat een nostalgie. Zoveel goede herinneringen! Aangezien we die dingen echter nooit meer gebruiken en ze op onze zolder alleen maar plaats in beslag namen, besloten we ze allemaal naar de Kringwinkel te brengen. Al betwijfel ik of iemand daar nog wat mee kan doen vandaag de dag?

Nieuwe keukentafel en keukenstoelen! Altijd fijn om nieuwe dingen in huis te hebben. Mijn mama kocht bovendien ook nieuwe sneakers en die vind ik zo mooi dat ik ze hier gewoon moest laten zien. Moest je dus toevallig nog op zoek zijn naar simpele witte sneakers... Lacoste is the place to be! Echt een aanrader.

Ontbijten met de meest ongezonde (maar wel lekkerste) muesli ter wereld, en als avondeten een heerlijke koude schotel met frietjes. De afgelopen tijd ben ik, vooral door mijn dipje, ook ontzettend veel bijgekomen! Ik ben in mijn Project S. altijd heel open geweest over mijn afvalproces, dus dat het nu even niet zo goed gaat mag ook gewoon gezegd worden. Vind ik. Ik doe er alles aan om mezelf terug op de juiste rails te krijgen, maar omdat ik mij tegenwoordig zo slecht voel en ik dan al snel naar eten grijp... is dat niet zo makkelijk. Het is een vicieuze cirkel, zeg maar. Ik voel mij slecht - grijp naar eten - voel mij daardoor nog slechter - grijp naar nog meer eten - voel mij nog slechter - ... . En dat patroon is moeilijk te doorbreken.

Gelukkig heb ik wel genoten van het warme weer. We aten geregeld gezellig buiten, hebben gebarbecued, en er stonden overal pioenrozen. Poessie, mijn sidekick, was er ook steeds bij.

Hmm. Niets zo fijn als zomers weer en in de tuin kunnen gaan zitten. Doordat ik minder tijd online spendeerde, had ik wel meer tijd om wat boeken uit te lezen. Ontspannend! Al was 'De zelfmoord van de meisjes' misschien niet meteen het ideale exemplaar voor mij om te lezen nu ik mij niet zo bijster goed in mijn vel voel zitten. Oeps. 

Ik las ook eindelijk 'Het meisje in de trein' uit, en vond dat daar heel wat stukken tekst in stonden die mij aan mezelf deden denken. 'Het heeft iets troostends om onbekenden veilig thuis te zien zitten.', bijvoorbeeld. Dat is exact wat ik altijd denk. Ik word er op de één of andere manier rustig van wanneer ik mensen thuis zie zitten. Heel gek, en ik dacht ook oprecht dat ik de enige was met dat gevoel. Niet dus, want het meisje in de trein voelt het ook ;)

Verder ben ik tegenwoordig ook helemaal verslingerd aan iced Nespresso's. Super lekker met dit warme weer.

Poessie. Altijd aan mijn zij. Tenzij ze wordt afgeleid door mijn vis en daar maar naar blijft staren alsof het haar volgend hapje is. Haha.

Wat een werkje! De parket in onze woonkamer werd volledig onder handen genomen en daar heb ik aan mee geholpen. Alles werd uit de kamer gehaald (en dat was véél!) zodat de vloer optimaal geboend en vernist kon worden. Letterlijk àlles dat in onze woonkamer stond, dat staat er nu bovendien volledig gepoetst terug. Een fijn gevoel, maar intensief was het zeker wel.

Nadien gingen we als beloning op zoek naar nieuwe matten voor in de woonkamer, dus dat was wel leuk. Van shoppen word ik nu eenmaal gelukkig ;) De nieuwe matten zijn dan ook besteld en zijn alweer iets om naar uit te kijken. Spannend!

Bezoekje aan de dierenarts? Check! Mijn oudste schildpad is verkouden en dat probleem raakt maar niet opgelost. Dit is, voor zover ik mij kan herinneren, al zijn vierde antibioticakuur. Wat een drama. Ik weet ook niet of het nut heeft om een dierenarts op te zoeken die gespecialiseerd is in landschildpadden. Want kan die effectief meer doen dan antibiotica geven? Moest er iemand dus informatie of tips hebben - laat het gerust weten! 

Ontspannen met een gezichtsmasker en aardbeien en rabarber uit de tuin. Heerlijk!

En de maand afsluiten met een lekker ijsje in het zonnetje.

Verder wil ik toch ook nog even meegeven dat ik vind dat de negatieve dingen des levens, zoals het hebben van een dipje bijvoorbeeld, ook gedeeld mogen worden. Zowel online als offline, trouwens! Ik begrijp heel goed dat positiviteit belangrijk is, maar men kan de wereld niet continue doorheen een roze bril bekijken. We zijn allemaal gewoon maar mensen, éh. Daar waar er hoogtepunten zijn, zijn er nu eenmaal ook dieptepunten. Ik denk dat wat meer open- en eerlijkheid daarover iedereen goed kan doen.

Bedankt voor het lezen!


10 opmerkingen

 1. Ik had je al gemist. Balen dat je in een behoorlijke dip zit, maar ik ben met je eens dat dat wel eerlijk gedeeld mag worden. Het ijs ziet er trouwens wel aanlokkelijk lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Heel lief van je. En fijn dat je mijn mening deelt over het feit dat de mindere dingen ook weleens eerlijk gedeeld mogen worden. Het is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn.

   Verwijderen
 2. Een hele mooie boodschap op het einde en helemaal waar, hoe vervelend ik het ook vind dat je in een dipje zit. Ik hoop dat het snel weer beter met je gaat! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zonder dieptepunten geen echt hoogtepunten denk ik. Helaas heb je daar niet heel veel aan op het moment dat je in een dip zit. Neem tijd voor jezelf en hopelijk voel je je snel weer wat beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het volledig mee eens. Bedankt voor de lieve reactie!

   Verwijderen
 4. Heel veel courage gewenst! Het is zeker jammer dat je een dipje hebt en zoiets wens je niemand toe. Het erkennen en toelaten bij jezelf is al een hele grote stap. Hopelijk vindt je ook handvaten die je kunnen helpen om uit je dal te kunnen klimmen. Ik leef met je mee <3
  Veel beterschap ook voor je schildpad. Zo sneu als je zelf helemaal niks kunt doen hé. Jammer genoeg heb ik ook geen tips voor je.
  Ik ben zelf ook terug actiever aan het lezen. Geeft zoveel voldoening! Ik kan je trouwens de app vakantiebieb aanraden (staan 50 gratis e-books op).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg bedankt voor de lieve reactie!! En inderdaad... het feit dat ik besef dat het even wat minder gaat is voor mij al wel een stap in de goede richting. Ook bedankt voor je tip over de app vakantiebieb. Die kende ik nog niet en ga ik dus zeker eens bekijken. Super interessant!

   Verwijderen
 5. Leuke sneakers! Ik moet ook dringend eens op zoek naar nieuwe ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Laat zeker eens een fotootje zien als je er nieuwe hebt gevonden. Vind ik tof ;)

   Verwijderen