Mijn festival must-haves

Hoewel het al een tijdje geleden is dat ik nog naar een festival ben geweest, ben ik toch een festival-liefhebber. Niet het type dat dagenlang ter plekke rondhangt en op de camping in een tent blijft overnachten, wel het type dat er graag eens een dagje op uit trekt om er de sfeer op te gaan snuiven en even al mijn zorgen te kunnen vergeten. Dat is voor mij al meer dan voldoende. Hieronder volgen mijn absolute must-haves voor zo’n dagje op de festivalweide. 

Dé ideale festival-outfit
Eerder schreef ik al eens een artikel waarin ik mijn ideale festival-outfit, inclusief accessoires, beschreef. En daaraan is nog steeds niets veranderd. Ik hou van comfortabele kleding en veel laagjes; een topje, een t-shirt en een vestje zodat ik kleding makkelijk kan aan- of uittrekken naargelang het weer. Ook enkele leuke accessoires (ik ben fan van armbandjes en oorbellen!) mogen niet ontbreken. Een zonnebril kan ik ook niet missen en makkelijke schoenen die vuil mogen worden zijn een absolute must.

Crossbody bag
Een tasje dat juist groot genoeg is om een minimum aan spullen in te bewaren, dat is voor mij het ideale festival-tasje. Hoe meer dingen je met je meesleurt, hoe vervelender. Vind ik toch. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook erg hippe heuptasjes verkrijgbaar, wat ook super makkelijk is om met je mee te dragen op een festivalweide. Zolang het maar comfortabel aanvoelt en niet in de weg zit tijdens het dansen 😉

Telefoonbescherming
Ik vind het sowieso leuk om mijn telefoonhoesje te coördineren met mijn outfit, maar belangrijker is het natuurlijk om ervoor te zorgen dat je telefoon ook optimaal beschermd is. Op zo’n festivalweide kan het er namelijk nogal wild aan toegaan dus je kan daar maar beter op voorzien zijn. Zo durf ik de iPhone XS van mijn vriend alleen maar met een gerust hart te gebruiken wanneer die voorzien is van een stevig telefoonhoesje. Dat voelt toch net iets veiliger aan. En aangezien ik de telefoon van mijn vriend àltijd gebruik om foto’s mee te maken (want: betere camera dan mijn telefoon!), is die bescherming dus noodzakelijk. Op HoesjesDirect.nl kan je alvast een ruim assortiment aan smartphone, laptop en tablet accessoires terugvinden. Van iPhone XS en iPhone XS Max telefoonhoesjes, tot trendy Smartphone Rings en PopSockets, tot iPhone XS Max screenprotectors. Voor elk type telefoon is er een uitgebreide collectie aan accessoires te vinden. Heel handig!

Cash
Mijn portefeuille laat ik thuis omdat die op een festival toch niet nodig is. Ik zorg ervoor dat ik enkel mijn paspoort en voldoende cash geld op zak heb. Op die manier kunnen er in ieder geval geen bankkaarten of dergelijke gestolen worden. Dat is voor mij altijd al een grote zorg minder.

(Check voor de zekerheid wel even de website van het festival waar je naartoe trekt want op sommige plekken heb je je bankkaart wél nodig omdat cash niet overal aanvaard wordt!)

Handspiegeltje, haarelastiekjes, pleisters en medicatie, papieren zakdoekjes, deodorant
Dingen die standaard in mijn handtas zitten en die ik vaak gebruik, of die mij simpelweg een geruster gevoel geven als ik ze bij heb. Die papieren zakdoekjes zijn mij op openbare toiletten (zéker op die van festivals!) trouwens al méér dan eens van pas gekomen. Lifesavers. En wanneer het is toegestaan neem ik gegarandeerd ook een mini deodorant spuitbusje mee, maar tegenwoordig zijn die vaak verboden op festivals. In dat geval opteer ik voor een kleine deo stick.

Lippenbalsem
Een lippenbalsem mét spf is voor mij een echte must. Het gevoel van droge lippen vind ik ontzettend vervelend, en door de zon krijg ik daarbovenop snel last van koortsblaasjes. Charmant, ik weet het. Maar het is nu eenmaal zo. Zo’n beschermende lippenbalsem moet ik dus sowieso op zak hebben!

Neusinhaler
Tip! Zorg ervoor dat je een neusinhaler op zak hebt! Ik heb er standaard eentje bij omdat dat mij helpt op vlak van paniekaanvallen, hoofdpijn, reisziekte én een verstopte neus. Zo’n inhaler kan je bovendien een (kleine) energieboost geven, en ruikt alleen maar lekker. Op festivals kan dat ding dus goed van pas komen. Mijn favoriete neusinhalers bij uitstek zijn overigens de originele Thailand Poy-sians. Grote aanrader!

Kauwgom
Want ik denk dat we allemaal graag rondlopen met een frisse adem, right? 😉

(Extra) Desinfecterende handgel, verfrissend oogserum, zonnecrème
Moest ik nog wat plaats over hebben in mijn tas dan neem ik ook graag een kleine desinfecterende handgel en een mini verfrissend oogserum mee. Niet per sé noodzakelijk, maar wel handig om op zak te hebben. Zeker zo’n oogserum met een stalen balletje kan voor een zalig oppeppend gevoel zorgen. Heerlijk.

En bij zonnig weer wordt er natuurlijk ook aan zonnecrème gedacht.

Wat is jouw grootste festival must-have? 

(In samenwerking met HoesjesDirect.nl)

Comments (10)

 • Naomi

  15 juli 2019 at 06:37

  Ik ben absoluut geen liefhebber van festivals, maar wát een goed idee om naar drukke plekken gewoon alleen wat cash mee te nemen. Heel simpel, maar toch nooit bij nagedacht;).

  1. HosteSarah

   23 juli 2019 at 10:24

   Ja, éh. Ik doe dat dus ook. Ik voel me altijd veiliger wanneer ik niet àl mijn belangrijke spullen (uit bijvoorbeeld mijn portefeuille) bij me heb. Ik neem simpelweg mee wat nodig is.

 • Darina

  15 juli 2019 at 07:41

  Ik ga nooit naar festivals, maar waar ik ook heenga, ik neem altijd wel wat van bovenstaande lijst mee.

  1. HosteSarah

   23 juli 2019 at 10:25

   Doe ik ook standaard. Hoe groter mijn handtas, hoe meer ik erin gooi 😉

 • Irene

  15 juli 2019 at 11:48

  Als je in België ergens heen gaat is het sowieso aan te raden om cash mee te nemen want je kan bij veel plekken toch niet met de kaart betalen :p En ik heb net nooit cash mee :p haha. Ik heb wel altijd water mee, zakdoeken, lipbalsem en iets van kauwgom of muntjes maar ik ga amper naar festivals.

  1. HosteSarah

   23 juli 2019 at 10:22

   Of net niet. Ik hoorde onlangs dat je op sommige plekken juist niet makkelijk met cash kan betalen en je dus echt wel een bankkaart nodig hebt. Je kan dus maar beter op voorhand de website van het festival waar je naartoe trekt eens goed nalezen. Haha.

 • Evelyne Vergote

  15 juli 2019 at 18:11

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik behalve vorig jaar nog nooit op een festival geweest ben. Wel al op de weide wanneer het festival werd opgebouwd (wij wonen op een worp van de festivalweide Torhout-Werchter 🙂 ) en vorig jaar en dit jaar Land of Love (Tomorrowland in Torhout :p) Ik mag weer aan de ingang staan 😉 Mijn outfit is supercomfy 😉

  1. HosteSarah

   23 juli 2019 at 10:17

   Dat mijn outfit comfortabel is dat vind ik ook belangrijk. Veel plezier aan de ingang. Daar kan je de sfeer van het festival toch ook al wat opsnuiven 😉

 • Eva Cardol

  19 juli 2019 at 12:09

  Die handgel is echt handig met die vieze dixie toiletten altijd haha!

  1. HosteSarah

   23 juli 2019 at 10:16

   Haha. Inderdaad. Al vind ik het ook niet super noodzakelijk om mee te nemen omdat je (of zeg maar, ik) op zo'n festival toch altijd zo snel vuil wordt. Maar als er nog plaats is in mijn tas dan gaat het sowieso wel mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

A few of my favorite things #9 - Juni 2019

Volgende bericht

S.O.S. introversie - Ik weet niet wat ik zeggen moet