Filmtoppers #19 - Televisiefilms

Televisiefilms worden gemaakt om rechtstreeks op tv uitgezonden te worden. Ze worden dus (meestal) niet vertoond in de bioscoop. Vaak wordt er op dit type films een beetje neergekeken omdat ze niet altijd even denderend zijn. En dat is natuurlijk jammer. Ik moet toegeven dat ook ik niet elke tv-film even goed vind, maar af en toe zit er toch ook weleens een uitzondering bij. De volgende titels vond ik alvast allemaal wél het bekijken waard! 

DEATH CLIQUE (IMDB: 5,6/10)
De rivaliteit tussen drie beste vriendinnen escaleert en leidt uiteindelijk tot moord. Een typische tv-film die door het spannende verhaal, dat bizar genoeg gebaseerd is op waargebeurde feiten, boeiend blijft van begin tot einde.A GIFT OF MIRACLES (IMDB: 6,1/10)
Darcy, een studente die haar moeder nooit gekend heeft, vindt tijdens het opruimen van een oude kamer een lijstje met daarop spullen die haar moeder nog aan enkele specifieke personen wilde geven. Ze besluit de spulletjes naar hun rechtmatige eigenaars te brengen, en leert zo zichzelf en haar omgeving heel wat beter kennen. Een mooie film. Ideaal om eventjes aan niets te moeten denken.NOWHERE SAFE (IMDB: 5,7/10)
Nowhere Safe is wederom een film die gebaseerd is op waargebeurde feiten. Ashley wordt op de middelbare school gepest en, omdat de pesterijen zo erg worden, verhuist ze samen met haar moeder naar een ander dorpje. Eens aangekomen trekt ze er naar een nieuwe school, waar ze opnieuw met pesterijen te maken krijgt. De film focust zich volledig op het thema 'internetpesten' en is daarom voornamelijk materiaal voor jongeren, maar alsnog vond ik het een interessant (en helaas soms ook herkenbaar) verhaal. Aanrader.GARAGE SALE MYSTERY (IMDB: 7,0/10)
Garage Sale Mystery is het eerste deel uit een 15-delige 'Garage Sale Mystery' filmreeks van Hallmark. Jennifer heeft een neus voor het vinden van verborgen schatten op garageverkopen en komt zo te weten dat er heel wat mensen bestolen worden vlak nadat ze aan zo'n verkoop hebben deelgenomen. Voor één vrouw wordt het zelfs haar dood. Jennifer trekt op onderzoek uit. Niet het meest spannende mysterie aller tijden, maar sowieso wel eentje dat mij heeft weten te boeien tot het einde. En dat is toch ook al dat.ALL OF MY HEART (IMDB: 7,0/10)
Een typische romantische feel-good film waarvan je stiekem wel weet wat je kan verwachten. Daar hou ik (zo af en toe) wel van. Wanneer Jenny de helft van een oud landhuis erft, bouwt ze langzaam maar zeker een relatie op met de mede-eigenaar van het huis. En hoewel de twee elkaars tegenpolen blijken te zijn, maken ze toch de beslissing om hun nieuwe woning samen te renoveren. Heerlijk om naar te kijken!

Fun fact: er bestaan nog twee vervolgen op deze film. (All of My Heart: Inn Love en All of My Heart: The Wedding) Daar ben je dus wel even zoet mee.Heb jij een favoriete televisiefilm? 


10 opmerkingen

 1. Wat een leuk lijstje! Ik heb dit soort films al jaren niet meer gezien, maar heb een jaartje in Amerika gewoond en daar zijn dit soort "made for TV" films razend populair. Vaak waren die films wel tenenkrommend slecht, dus lijk om een lijstje te zien met films die wel een aanrader zijn. Kende er nog geen een trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wauw! Een jaar in Amerika. Klinkt heerlijk :) Ik wist ook helemaal niet dat die films daar zo populair waren. Leuk weetje! En het is inderdaad wel zo dat ik, uit alle tv-films die ik al bekeken heb, deze er echt heb moeten uitfilteren. Er bestaan effectief wel een heleboel super slechte van die films. Haha.

   Verwijderen
 2. Mooi lijstje. A gift of Miracles lijkt mij een prachtige film.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het voordeel van tv-films vind ik dat ze vaak net wat minder lang duren dan bioscoopfilms. Voor een ongeduldig type als ik is dat heel prettig;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad. Ik let soms ook wel op de duur van films. En tv-films zijn op dat vlak dan zeker wel een voordeel ;)

   Verwijderen
 4. Ik kijk eerder tv-films dan dat ik naar de cinema ga. Niet dat ik dat niet fijn vind, maar een tv-film kun je bekijken wanneer je zin hebt. Zoals nu, in de zomerperiode ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk eigenlijk nooit tv :') alleen Netflix en Videoland. Maar ik hou wel van romantische komedies/feelgood films dus all of my heart spreekt mij zeker aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met momenten kijk ik ook alleen maar naar Netflix. Al komt er dan toch altijd een tijd dat ik daar niets meer op kan vinden dat me interesseert, en dan schakel ik weer over op de tv :)

   Verwijderen