A few of my favorite things #9 – Juni 2019

Aangezien ik de laatste tijd niet zo goed in mijn vel zit, vond ik het extra leuk om eventjes stil te staan bij mijn favoriete dingen. Er zijn altijd wel wat lichtpuntjes in het leven. Hoe klein of hoe irrelevant ook. Je leest er hieronder meer over.

ETEN & DRINKEN

Barbecue
Ik barbecue enorm graag wanneer het lekker warm is buiten. Allemaal gezellig op het terras, onder de parasol, en eten maar. Hmm. Heerlijk. Met frisse salades, koude aardappelen, groentjes en veggie burgers. En enkele lekkere drankjes, uiteraard. Zo fijn! Ik vind het ook altijd extra leuk om de tafel dan mooi te dekken met aangepaste servetjes en dergelijke. Om helemaal in sfeer te komen. Genieten.

Koude schotel met frietjes
De laatste tijd heb ik al enkele keren een vegetarische koude schotel met frietjes besteld in onze plaatselijke kebabzaak. En telkens weer heeft mij dat ontzettend goed gesmaakt. Voor mij is dat echt een nieuwe ontdekking want vroeger bestelde ik dat helemaal nooit, en ging ik steevast voor een portie frietjes of pizza of kebab. Moest je dus eens iets nieuw willen proberen op vlak van eten? Zo’n schotel uit de kebabzaak kan ik alleen maar aanraden. Yum.

Rabarber
Wanneer er rabarber in de tuin staat… dan moet en zal ik rabarber eten. Samen met wat suiker (ik gebruik Canderel) is dat de ideale snack. Super lekker. En verfrissend. Hmm.

TVBig Little Lies
Big Little Lies is gebaseerd op de gelijknamige roman van Liane Moriarty. En hoewel het boek ook een aanrader is, wil ik het hier toch even hebben over de serie. In het gezellige kustplaatsje ‘Pirriwee’ lijkt iedereen het goed voor elkaar te hebben. Tot er op de basisschool een verdacht overlijden plaatsvindt. Spannend, grappig, vernieuwend, super goed geacteerd, mooi gefilmd,… . Echt een leuke serie!

Love Island
Eén van mijn grootste guilty pleasures is reality tv. En laat Love Island daar nu een ideaal voorbeeld van zijn. Van oorsprong is het een Brits reality datingprogramma, maar dit jaar werd er voor het eerst ook een Vlaams-Nederlandse versie uitgezonden. Tien jonge vrijgezellen worden in een vakantiehuis gedropt en moeten, om in het huis te mogen blijven, koppels met elkaar proberen te vormen. Heerlijk om naar te kijken. En interessant om te zien hoe verschillend mensen kunnen zijn. Ik vind dat de perfecte ontspannende tv.

MUZIEK

Miley Cyrus – Mother’s Daughter
Straffe madam, die Miley! In haar laatste videoclip maakt ze een feministisch statement met boodschappen als ‘Not an object‘, ‘Sin is in your Eyes‘, en ‘Feminist AF‘. Iedereen heeft namelijk het recht om te zijn wie hij of zij is. Gelijke kansen en vrijheid voor ons allemaal. Er zal altijd wel iemand zijn die commentaar heeft, dus we kunnen maar beter doen waar we ons goed bij voelen. (Zolang we daar niemand mee kwetsen, uiteraard!) Kijk naar Miley; die doet ook gewoon haar ding. En hoe!

DIVERSEN

Musical 40-45
De spektakel-musical 40-45 is er eentje die je gezien moet hebben. Wat een voorstelling, zeg! Ik heb daar echt enorm van genoten. Het verhaal speelt zich af in Antwerpen, net na de Eerste Wereldoorlog. De broers Staf en Louis, die vooraleer onafscheidelijk waren, worden door het aanbreken van de Tweede Wereldoorlog uit elkaar gedreven. Een emotioneel verhaal dat je, vanwege de rijdende tribunes en de individuele hoofdtelefoons, extra intens kan beleven. Sensationeel. Adembenemend. Een grote aanrader!

Design Home
Normaliter ben ik niet zo’n game-fanaat en over het algemeen staan er daarom ook nooit spelletjes op mijn telefoon, maar voor de app ‘Design Home’ heb ik toch een uitzondering gemaakt. Je kan er dagelijks een bepaald aantal kamers inrichten die aan enkele vereisten moeten voldoen (Bijvoorbeeld: ‘Requirements: Style with a yellow sofa.’) en vervolgens kan je daar geld en prijzen mee winnen om verder en verder mee te geraken in het spel. Plezant!

En last but not least… ook jullie, als lezers van mijn blog, wil ik toch eventjes vermelden hier. Ik verdween zomaar, uit het niets, eventjes van de blog-radar en toch zijn jullie mijn blog blijven volgen. Dat had ik écht niet verwacht. Bedankt dus om hier wat rond te blijven hangen. Alsook bedankt voor de super lieve reacties! Ik apprecieer dat allemaal enorm!!

❤︎

Comments (14)

 • Darina

  5 juli 2019 at 06:34

  Mooie favorieten! Ik vind bbq’en ook altijd zo gezellig.

  1. HosteSarah

   23 juli 2019 at 10:07

   Dankjewel. Ik kijk er nu alweer naar uit om nog eens te bbq'en met dit mooie weer 😉

 • Naomi

  5 juli 2019 at 09:01

  Die musical lijkt me echt indrukwekkend mooi. En verder altijd leuk om favorieten te lezen.

  1. HosteSarah

   23 juli 2019 at 10:08

   Dankjewel. Die musical is echt de moeite waard!

 • Sanne

  5 juli 2019 at 10:11

  Love Island is ook echt een van mijn guilty pleasures. Vind wel vooral de buitenlandse versies leuk! Krijg bij dat soort Nederlandstalige programma's om de een of andere reden toch best wel wat plaatsvervangende schaamte. Ik heb zelf dit jaar nog geen een keer gebarbecued. Zonde eigenlijk! Toch maar eens doen.

  1. HosteSarah

   23 juli 2019 at 10:09

   Haha, van die plaatsvervangende schaamte heb ik geen last 😉 Ik kijk al die versies gewoon graag.
   En hopelijk komt het er, met dit mooie weer, wel van om toch te bbq'en! x.

 • Kaylin

  5 juli 2019 at 11:45

  De reacties en het volgen zijn zeer graag gedaan. Het is dan ook de moeite waard om jou te volgen 🙂 <3
  Respect voor Miley! Ik vind dat zij op een goede manier is omgegaan met haar succes op jonge leeftijd. Ze durft ook haar eigen ding te doen + ze kan echt wel mooi zingen ook. Haar liedjes uit de film The Last Song zijn ook zo puur met die piano!

  1. HosteSarah

   23 juli 2019 at 10:11

   Dat is echt heel lief. Bedankt! En inderdaad. Ik vind ook dat Miley dat goed doet. Ze blijft zichzelf, ondanks alle heisa rondom haar. Die liedjes uit The Last Song vind ik trouwens ook nog steeds zo mooi. (En de film ook!) Ik kan daar naar blijven luisteren/kijken 🙂

 • Louise

  5 juli 2019 at 13:23

  Yay, barbecue! Dat ga ik morgen voor het eerst doen dit jaar 🙂 En fijn lijstje, die favorieten. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt <3

  1. HosteSarah

   23 juli 2019 at 10:11

   Bedankt! Heel lief. Hopelijk heeft de barbecue gesmaakt! x.

 • Evelyne Vergote

  5 juli 2019 at 18:25

  Die rabarber met suiker moet ik echt eens gaan proberen, denk ik telkens ik je er over hoor vertellen (of liever lees :p) Ik eet het zeer graag gekookt bij mijn aardappelen, mmm.

  1. HosteSarah

   23 juli 2019 at 10:11

   Zéker eens proberen. Dat is echt super lekker!

 • Irene

  5 juli 2019 at 21:14

  Ben ook fan van Miley én de clip! Ik heb ook even Love Island gekeken maar ik vind het wat too much dat dat elke avond op tv is. Heb ik geen tijd voor dus ik heb het nu ook al een week of twee niet meer gezien. En die rabarber, nooit geweten dat je dat zo kon eten. Mijn mama maakte altijd confituur van rabarber maar daar was ik niet zo'n fan van :p

  1. HosteSarah

   23 juli 2019 at 10:14

   Voor Love Island zat ik elke avond klaar in de zetel. Haha. Ik vond het juist fijn dat dat elke dag op tv kwam. En die rabarber hebben wij altijd zo gegeten hier. Ik vind dat zo lekker met wat suiker erbij. De moeite waard om eens te proberen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Filmtoppers #18 - Waargebeurde verhalen

Volgende bericht

Mijn festival must-haves