Travel bucket list – Huur een vakantiehuis in Frankrijk

Mijn travel bucket list is, zoals sommigen onder jullie misschien al wel hebben opgemerkt, eindeloos. Iets wat ik wél al van mijn lijstje heb kunnen schrappen dat is het huren van een vakantiehuis in Frankrijk. Jaarlijks trekken mijn ouders namelijk naar La Douce France en dan ga ik maar al te graag mee. Voornamelijk omdat ze daar altijd een vakantiehuisje huren. Niets zo leuk als kunnen ontspannen op een plekje waar je van niemand anders last hebt, en waar je volledig je eigen ding kan doen. 


Bijzonder plekje in m’n hart
Frankrijk heeft een bijzonder plekje in m’n hart. We gaan er al jarenlang elke zomer op familievakantie, dus ik heb er ook al heel wat interessante steden en pittoreske dorpjes kunnen ontdekken. Maar bovenal kom ik er elke keer weer volledig tot rust. De typische sfeer die er in de lucht hangt, de geur van lavendel, de lokale marktjes, het lekkere eten,… . Voor mij voelt dat altijd een beetje als thuiskomen. Heerlijk.

Sans soucis
Sans soucis. Oftewel ‘zonder zorgen’. Met die ingesteldheid trek ik altijd op vakantie naar Frankrijk. Om daar dan optimaal te kunnen profiteren van het rustige leven in een vakantiehuisje. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om elke dag een uitstapje te maken, en mij achteraf neer te ploffen bij het zwembad. Of om een boek te kunnen lezen op het terras met de zon die ondergaat op de achtergrond. Op zulke momenten voel ik mij echt als God in Frankrijk. Puur genieten.

Het plannen
Persoonlijk vind ik het ook altijd leuk om onze jaarlijkse familievakantie te helpen plannen. Voornamelijk voor het zoeken van de geschikte vakantiewoning (het meest belangrijke gedeelte natuurlijk) maak ik wel wat tijd vrij. Om dat proces wat vlotter te laten verlopen maak ik graag gebruik van websites met gedefinieerde zoekfuncties. Via Interhome kan je bijvoorbeeld erg makkelijk aangeven wat je in een vakantiewoning zoekt. Denk aan de regio, reisperiode, privé-zwembad, afstand tot zee,… . En vervolgens krijg je een lijst voorgeschoteld met huisjes die aan al jouw wensen voldoen. Easy peasy.

De voordelen
Ik kan zo’n vakantie hoe dan ook alleen maar aanraden. Naar mijn ervaring heeft het huren van een vakantiewoning dan ook een heleboel voordelen. Er is voor ieder wel wat wils, het komt vaak voordeliger uit (zéker wanneer je in groep reist en de huurprijs verdeeld kan worden), en je kan doen wat je wil vanwege de privacy. Daarbovenop beland je vaak tussen de locals. Ideaal om veel bij te leren over het land waarin je verblijft, en de gewoontes van de inwoners te leren kennen. Ik vind dat altijd interessant.

>> Lees hier meer over al de voordelen van een vakantiehuis!


Ik kan alvast niet wachten om mij ook dit jaar weer even terug te trekken in een vakantiehuis in Frankrijk, een nieuwe Franse streek te leren kennen, en opnieuw volledig tot rust te komen.

Wat vind jij van het huren van een vakantiehuisje? Yay or Nay?
(In samenwerking met Interhome)

Comments (4)

 • Darina

  12 juni 2019 at 05:29

  Heerlijk om je zo onder te dompelen in la douce France, ik kom er ook maar al te graag. Heel vroeger heb ik weleens een vakantiehuisje gehuurd en ik denk dat ik dat weer een keer ga doen. Het is me toen heel goed bevallen.

  1. HosteSarah

   20 juni 2019 at 10:22

   Mij bevalt dat ook altijd heel goed. Toen ik jonger was trokken we altijd naar vakantiehuisjes in Spanje, wat ook leuk was. Frankrijk heeft echter een speciaal plekje in mijn hart omdat die sfeer daar mij echt wel aantrekt. Ik kan daar volledig tot rust komen. Heerlijk!

 • Naomi

  12 juni 2019 at 07:30

  Vakantiehuisjes zijn voor mij favoriet, als ik dan toch op vakantie ga (wat niet mijn allergrootste hobby is). Ik ben zéker niet van het kamperen, want ik houd van luxe op vakantie. Een vakantiehuis is daarvoor echt ideaal.

  1. HosteSarah

   20 juni 2019 at 10:23

   Inderdaad. Ik hou ook van wat luxe. Kamperen is daarom ook niet meteen mijn ding 😉 En als je, zoals mij, ook gesteld bent op je privacy dan is zo'n huisje echt ideaal! Voor mij voelt zo'n vakantie altijd een beetje aan als de hemel op aarde 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Give her the right jewelry and she can conquer the world

Volgende bericht

Project S. - Wat je niet weet over afvallen