Filmtoppers #18 – Waargebeurde verhalen

Het is nog niet zo heel lang geleden dat ik nog eens een Filmtoppers deelde met daarin vijf waargebeurde verhalen, maar enfin. Ik vind dat soort films, gebaseerd op waargebeurde feiten, dan ook enorm interessant. Weten dat bepaalde dingen ooit echt gebeurd zijn zorgt, naar mijn gevoel, altijd voor extra spanning. Vandaag volgen hier dus opnieuw vijf waargebeurde verhalen die ik alvast de moeite waard vind.

LION (IMDB: 8,1/10)
Een dramafilm over de Indiase jongen Saroo, die op vijfjarige leeftijd verdwaald raakt in de straten van Calcutta en niet weet hoe hij terug bij zijn familie moet geraken. Uiteindelijk wordt hij geadopteerd door een Australisch koppel. Zo’n 25 jaar later besluit hij echter toch op zoek te gaan naar zijn verloren familie. Een hard, maar ook erg hartverwarmend verhaal.

CAN YOU EVER FORGIVE ME? (IMDB: 7,2/10)
Gebaseerd op de gelijknamige memoires van Lee Israel, een Amerikaanse schrijfster van biografieën. Wanneer Lee met financiële problemen te maken krijgt, probeert ze geld te verdienen op een andere manier dan weleer. Ze begint brieven te vervalsen die zogezegd geschreven zijn door overleden bekendheden, en verkoopt die aan hoge bedragen via haar vriend Jack Hock. Wanneer die echter door de FBI wordt gearresteerd komt haar bedrog al snel aan het licht.

Met Melissa McCarthy als Lee Israel werd deze film alleen maar extra leuk om naar te kijken. McCarthy zet een erg interessant en authentiek personage neer, en laat drama en humor vlot in elkaar overvloeien. Heerlijk om naar te kijken.

FATAL HONEYMOON (IMDB: 5,6/10)
Tina en Gabe Watson trekken op huwelijksreis naar Australië. Wat een droomreis zou moeten worden, wordt echter een complete nachtmerrie. Tijdens een duiksessie verdrinkt Tina namelijk in het Great Barrier Reef, en al snel ontdekt men dat er kwaad opzet in het spel is. Ik vond het spannend van begin tot einde en wilde blijven kijken om te weten te komen hoe dit hele verhaal precies ging aflopen.

ALIVE (IMDB: 7,1/10)
Deze film is gebaseerd op het boek ‘Alive: The Story of the Andes Survivors’, dat op zijn beurt gebaseerd is op verhalen van overlevenden van de vliegtuigcrash van Uruguayan Air Force Flight 571 op 13 oktober 1972. De film gaat over een rugbyteam en hun familie en vrienden, die betrokken raken bij een vliegtuigcrash. De overlevende passagiers moeten er alles aan doen om in de vrieskou te proberen overleven met de middelen die ze voor handen hebben. Enorm boeiend!

GIFTED HANDS: THE BEN CARSON STORY (IMDB: 7,8/10)
Benjamin Carson heeft geen gemakkelijke jeugd; hij groeit op zonder vader, heeft een moeilijk karakter, en bakt er op school niet al te veel van. Zijn moeder is echter vastberaden er alles aan te doen om hem een mooie toekomst te bezorgen. Ze laat hem lezen i.p.v. tv kijken, en leert hem rekenen. Na veel hard werk mag hij uiteindelijk naar Yale University, en weet hij zich op te werken tot een beroemd en succesvol neuroloog. Een inspirerend verhaal, dat is zeker.

Ken jij nog een goede film die gebaseerd is op waargebeurde feiten? 


Comments (8)

 • Naomi

  17 juni 2019 at 08:07

  Geen tips hier voor je helaas, maar van gifted hands zag ik ooit een ministukje denk ik (anders was het een verhaal dat er veel op leek;)) en dat is inderdaad een heel mooi verhaal.

  1. HosteSarah

   5 juli 2019 at 14:52

   Geen probleem 😉 Gifted Hands zeker eens bekijken als het ministukje je al aansprak. Ik vond dat alvast een erg mooi verhaal!

 • Marloes

  17 juni 2019 at 14:16

  Vooral die eerste lijkt mij heel bijzonder om te zien. Mijn vriend houdt erg van films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Ik vind zelf Intouchables het mooist. Die film heb ik denk ik al zo'n 10 keer gezien, maar hij verveelt mij nooit. De film 'Radio' heb ik laatst door mijn vriend gezien. Heel mooi verhaal. En een comedy gebaseerd op een waargebeurd verhaal is 'Tag'.

  Liefs,
  Marloes

  1. HosteSarah

   5 juli 2019 at 14:54

   Oeh, ja. Intouchables vind ik ook erg mooi. Tag vond ik ook weleens leuk om te zien. De film 'Radio' kende ik niet. Die heb ik meteen op mijn lijstje gezet. Bedankt voor de tip!!

 • Evelyne Vergote

  17 juni 2019 at 18:08

  Ik hou wel van dit soort films. Ik ken geen enkele van je lijstje, maar zal het wel bewaren om later te bekijken.

  1. HosteSarah

   5 juli 2019 at 14:54

   Fijn om te horen 🙂

 • Darina

  17 juni 2019 at 19:30

  Ik ken geeneen van deze films maar Fatal Honeymoon zou ik wel willen zien.

  1. HosteSarah

   5 juli 2019 at 14:55

   Fijn om te horen. Alvast veel kijkplezier 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Project S. - Wat je niet weet over afvallen

Volgende bericht

A few of my favorite things #9 - Juni 2019