Dromen over mooi wonen – Mijn ideale keuken

Dat ik niet kan wachten om mijn toekomstige woning in te richten en te decoreren naar eigen smaak, dat is een feit dat zeker is. Voorlopig moet ik het jammer genoeg nog even stellen met moodboards maken op Pinterest. Daar heb ik reeds voldoende inspiratie kunnen opdoen waardoor ik ondertussen wel goed weet wat ik graag zie en wat ik niet zo graag zie. Ik kan ondertussen al helemaal voor ogen zien hoe al mijn toekomstige kamers er (hopelijk ooit!) gaan uitzien. Vandaag wil ik jullie daarom eens een kijkje laten nemen in mijn ideale keuken. 

Gebruiksvriendelijk
Mijn eerste en meest belangrijke puntje is gegarandeerd gebruiksvriendelijkheid. Een keuken moet groot genoeg zijn om al je materiaal goed (en georganiseerd!) in op te kunnen bergen, je apparaten moeten deftig werken en op de juiste hoogte geplaatst zijn, en er moet voldoende werkruimte zijn. Zo staat een kookeiland zeker op mijn wishlist voor optimaal comfort in de keuken.

Warm en uitnodigend
Tijdens mijn zoektocht naar keuken-inspiratie spotte ik deze landelijke keukens. Ik ben helemaal te vinden voor de rustieke, landelijke stijl dus dat soort keukens spreekt mij volledig aan. Ze zien er warm en uitnodigend uit, en worden daarbovenop steevast bestempeld als echte ‘leefkeukens’ vanwege de knusse en warme sfeer. Compleet mijn ding.

Lichte keuken, donkere vloer
Neutrale, lichte kleuren en een donkere, klassieke vloer. Zo stel ik mij mijn droomkeuken voor. Niet al te veel gedoe; simpele kleuren en degelijke materialen.

Aangepaste decoratie
Wanneer er in een ruimte aan de details wordt gedacht, dan maakt dat mij blij. Daarom vind ik het ook belangrijk om decoratie te voorzien die bij mijn droomkeuken past. Handdoeken in dezelfde kleur als de muren, en een fruitmand die bij de landelijke stijl van de keuken aansluit bijvoorbeeld. Dat maakt het plaatje compleet.

Mooi servies
Je keukenkasten moeten natuurlijk ook gevuld geraken. Persoonlijk vind ik het tegenwoordig erg leuk (en belangrijk!) om mij bewust bezig te houden met hetgeen ik allemaal in huis haal. Een beetje meer minimalistisch leven zorgt namelijk voor minder chaos in mijn hoofd. Zo kan je, bijvoorbeeld, jarenlang genieten van een degelijke klassieke serviesset. Bij Villeroy & Boch hebben ze altijd verschillende collecties die je voor alle gelegenheden kan gebruiken. Handig!


KitchenAid
En dan last but not least… een KitchenAid. Ik bak graag dus een een KitchenAid staat al langer op mijn wensenlijstje. In mijn ideale keuken staat er dus gegarandeerd een mooie parelmoer versie op het aanrecht. Voor mij is dat dé ultieme keukenrobot. Wat een droom!

>> Wil je meer weten over hoe mijn droomwoning eruit ziet? Lees hier over mijn ideale slaapkamer, of bekijk mijn moodboards op Pinterest

Hoe ziet jouw ideale keuken eruit? Ik ben benieuwd. 

(In samenwerking met Siematic Keuken Ontwerpers.)

Comments (4)

 • Darina

  3 juni 2019 at 05:39

  Wat een leuk artikel. Wij zijn momenteel bezig met een nieuwe keuken uitzoeken. Ik wil sowieso geen bovenkastjes meer en een lichte keuken. Leuk om mee bezig te zijn 🙂

  1. HosteSarah

   7 juni 2019 at 14:53

   Oeh, veel plezier en succes met het uitzoeken van de nieuwe keuken. Inderdaad leuk om mee bezig te zijn 🙂

 • Naomi

  3 juni 2019 at 07:49

  Heerlijk om al te dromen over hoe je huis eruit moet zien. Ik vind het in een keuken ook heel belangrijk dat er voldoende werk- en opbergruimte is. Nu heb ik eigenlijk net te weinig werkruimte. En ja, als ik dan toch ga dromen, lijkt een woonkeuken me wel heel erg gaaf. Ik denk dat ik dan toch vooral in de keuken zou 'leven' en minder in de woonkamer.

  1. HosteSarah

   7 juni 2019 at 14:54

   Dat denk ik van mezelf ook. Mocht ik zo'n leefkeuken hebben, ik denk dat ik er ook een groot deel van mijn tijd zou spenderen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

Mijn avondroutine - Tips

Volgende bericht

A few of my favorite things #8 - Mei 2019