A few of my favorite things #8 – Mei 2019

Van leuke tv-programma’s en series, tot interessante muziek, tot mooie bloemen. Dit zijn mijn favorieten van de afgelopen maand.

TV

Eurovisiesongfestival
Naar de halve finales kijk ik niet, maar de finale (dus het échte Eurovisiesongfestival!) kijk ik wel erg graag. Een show die via muziek zoveel mensen kan samenbrengen? Dat vind ik tof! En bovendien is het, naar mijn mening, ook interessant om te zien wat voor nummers al de landen inzenden. (Mocht België nu eens wat leukere liedjes beginnen in te zenden, het zou nòg toffer zijn!) Daarbovenop kijk ik ook altijd uit naar de wereldster die elk jaar komt optreden. Dit jaar was dat Madonna en, ondanks de kritiek op haar zang, vond ik haar show ontzettend boeiend om naar te kijken! Die outfits alleen al. Fantastisch! Oh ja, en Nederland heeft uiteraard super verdiend gewonnen. Wat een leuk nummer!!

NETFLIX

The Society
Een serie naar m’n hart, The Society. Wanneer een groep tieners terug in het rijke dorpje ‘West Ham’ arriveert na een schoolreis, blijkt dat alle inwoners op mysterieuze wijze verdwenen zijn. Ze besluiten met z’n allen een mini-maatschappij op te richten om chaos te voorkomen, maar dat loopt alles behalve van een leien dakje. De serie wordt omschreven als drama – sciencefiction – mysterie, en bestaat momenteel uit één seizoen. En daar heb ik met héél veel plezier naar gekeken. Ik vroeg me constant af hoe ik zou reageren in bepaalde situaties, en hoe ik zo’n mini-maatschappij zou aanpakken mocht ik aan de leiding staan. De serie zet je dus zeker aan het denken. Ik kan al niet wachten op een tweede seizoen!

MUZIEK

Avicii – SOS ft. Aloe Blacc
Kippenvel krijg ik van dat liedje. Ongeveer een jaar na het overlijden van Avicii, oftewel Tim Bergling, verscheen het nummer ‘SOS’. De tekst zou Bergling niet lang voor zijn dood geschreven hebben, waardoor het liedje extra hard binnenkomt. Morgen wordt er een volledig nieuw album gereleased dat ‘TIM’ zal heten. De opbrengst daarvan gaat naar de Tim Bergling Foundation; een stichting die zich inzet voor mentale gezondheid en zelfmoordpreventie.

DIVERSEN

Dubbele tulpen
Een dubbele tulp is simpelweg een tulp met dubbel zoveel bloemblaadjes, waardoor de bloem in volume toeneemt. In mijn ogen lijken ze een beetje op pioenrozen (die ik dus ook erg mooi vind!). Helemaal fan van!

Bioscoop + snacks
Ik ga heel graag naar de bioscoop. Voor mij is dat de ideale manier om te ontspannen omdat je er niet afgeleid kàn worden tijdens de film. Daarbovenop vind ik de bioscoop-snacks (en dan vooral de popcorn!) super lekker. Genieten hoor!

Wannes, The Voice van Vlaanderen
In mijn vorige favorieten artikel vermeldde ik The Voice van Vlaanderen al. Wel… Wannes, één van de kandidaten van dit seizoen, sprong er voor mij helemaal uit. Niet per sé door zijn stem (hoewel die ook mooi klinkt hoor!), wél door zijn persoonlijkheid. Wannes lijkt namelijk gemaakt om op een podium te staan en show te verkopen. Zijn gedrevenheid werkt ook aanstekelijk, vind ik. Hij weet wat hij wilt en hij gaat daar volledig voor. Dat is mooi om te zien. Zulke mensen vind ik ontzettend inspirerend!!

Comments (6)

 • Darina

  5 juni 2019 at 05:21

  Mooie favorieten! Die tulpen lijken mij heel bijzonder, ik ga eens kijken of de bloemist ze hier ook heeft.

  1. HosteSarah

   7 juni 2019 at 14:55

   Dankjewel. Die tulpen vind ik echt een aanrader. Ze hebben qua uiterlijk wat weg van pioenrozen, maar houden veel langer/makkelijker. Zo fijn!

 • Naomi

  5 juni 2019 at 07:40

  Van die tulpen had ik nog nooit gehoord, maar ze zijn prachtig. Ik kan ook echt genieten van bossen bloemen in huis.

  1. HosteSarah

   7 juni 2019 at 14:56

   Ik had tot voor kort ook nog nooit van dubbele tulpen gehoord. Echt blij dat ik ze nu kan. Helemaal fan van!

 • Wendy

  5 juni 2019 at 18:23

  Wat een bijzondere bloemen inderdaad! Nog nooit van gehoord… En ik heb de finale van het Eurovisie Songfestival dit jaar niet gezien, en daar baal ik ENORM van! Uitgerekend de eerste keer in 44 jaar dat "wij" eens winnen, was ik met iets anders bezig…

  1. HosteSarah

   7 juni 2019 at 14:57

   Oh nee! Dat is inderdaad balen!! Hopen op snel een nieuwe overwinning dan 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Dromen over mooi wonen - Mijn ideale keuken

Volgende bericht

Give her the right jewelry and she can conquer the world