Mijn TOP 10 bezienswaardigheden in SINGAPORE

Singapore heeft mij op veel vlakken aangenaam verrast. Je kan er lekker eten, fijn winkelen en erg veel toffe en interessante bezienswaardigheden gaan bezoeken. Dat had ik in eerste instantie niet verwacht. Ik dacht dat het een land was waar niet al te veel te beleven viel; een plek die ideaal was om enkele dagen te verblijven wanneer je er, bijvoorbeeld, een tussenstop maakte met het vliegtuig. Maar niets bleek minder waar te zijn. Singapore is, ook voor een vakantie van langere duur, een erg toffe plek om te verblijven. Hieronder volgen mijn tien favoriete bezienswaardigheden.

BUGIS STREET MARKET
Bugis Street Market is één van de grootste, goedkoopste en meest druk bezochte overdekte markten in Singapore. Je kan er haast alles vinden dat je je maar kan voorstellen. Van eten tot sapjes tot kleding tot accessoires tot souvenirs. Evenals kappers, manicurestalletjes en piercing shops. Er staan meer dan 800 kraampjes, dus daar ben je wel even zoet mee. Omdat ons hotel er niet ver vandaag lag, zijn we vrijwel dagelijks eens over de markt gewandeld. Gezellig! En interessant om te zien wat er allemaal verkocht wordt.

Verder liggen er vlakbij Bugis Street Market ook nog enkele grote shopping malls (Bugis Junction en Bugis+), waar we ook geregeld wat tijd gespendeerd hebben. Al was het maar om er wat te gaan eten of drinken. Keuze genoeg!

GARDENS BY THE BAY
Gardens by the Bay is een 101 hectare groot park in Singapore, met als doel de levenskwaliteit in de stad te verbeteren door meer groen te voorzien. Men wilt in Singapore graag dat je het gevoel krijgt dat je een stad in een tuin bezoekt; dus hoe meer natuur, hoe beter. In het volledige park wordt er bovendien ook erg duurzaam omgegaan met energie en water, en kan je op verschillende plekken tips vinden om zelf ook wat duurzamer te leven. Helemaal top!

Verder is Gardens by the Bay simpelweg een érg mooi park om eens gezien te hebben. Bijna magisch, zelfs. De botanische tuinen die je binnen kan bezoeken (Cloud Forest en Flower Dome), de mooi aangelegde tuinen en vijvers buiten, de Super Tree Grove met de Treetop Skywalk, en de Super Tree Grove Light Show die elke avond maar liefst twee keer wordt gehouden. Het is allemaal de moeite waard.

Ik kan alleen maar aanraden om minstens een half dagje op je planning vrij te houden voor Gardens by the Bay. Het is er ontzettend aangenaam vertoeven. Al was het maar om er tussen de tropische planten te slenteren en de geuren ervan op te kunnen snuiven. Eens in het park aangekomen zal je wel merken dat je je hier niet snel zal vervelen. Er valt overal wel wat te zien en te doen. Echt fantastisch.

ART SCIENCE MUSEUM
Musea bezoeken is niet meteen mijn meest favoriete bezigheid ooit, maar het Art Science Museum in Singapore is er toch eentje waar zelfs ìk mijn ogen heb uitgekeken. Er worden regelmatig verschillende tentoonstellingen gehouden, maar de permanente expositie ‘FUTURE WORLD: Where Art Meets Science‘ vond ik (op het moment dat ik er was) toch wel het leukst van allemaal. Wat een unieke ervaring was dat, zeg. Er zijn een heleboel interactieve zones voorzien, wat ervoor zorgt dat het Art Science Museum een geweldig uitstapje is voor het hele gezin. Jong en oud kan zich er vermaken in de ruimtes die je soms het gevoel geven dat magie écht bestaat. Een grote aanrader.

ORCHARD ROAD
Orchard Road is een meer dan twee kilometer lange winkelstraat die onder de echte shopping queens wel bekend staat als hét paradijs op vlak van winkelen. Voornamelijk het winkelcentrum ‘Ion Orchard’ is een opvallend complex. Bestaande uit glas, marmer en staal ziet het er langs de buitenkant uit als een futuristisch kunstwerk. Met maar liefst acht verdiepingen kan je hier bovendien ook best wel wat tijd spenderen.

En dan heb ik het nog niet gehad over àl de andere shopping centrums die je in Orchard Road kunt vinden. Te gek voor woorden! Dat moet je eens meegemaakt hebben. Zelfs als je niet van shoppen houdt kan je hier je ogen de kost komen geven. Al was het maar om naar de prachtige gebouwen te kunnen kijken, of om mensen te komen observeren.

MACRITCHIE TREETOP WALK
Het MacRitchie natuurreservaat is twaalf hectare groot en is voornamelijk bekend vanwege zijn TreeTop Walk. Doorheen het hele park zijn er verschillende wandelroutes voorzien (van 3km tot 11km), waarbij de TreeTop Walk er eentje is van 6km en ongeveer 2 à 3 uur lang duurt. Wat deze wandeling zo speciaal maakt is een 250m lange brug die de twee hoogste punten in het reservaat met elkaar verbindt. Prachtig uitzicht gegarandeerd!

Let wel op de openingstijden van de brug. Je kan er namelijk niet altijd op, en er wordt effectief streng omgegaan met de openingsuren. Gesloten = gesloten!

Verder is het park een grote aanrader op vlak van dieren spotten. Wij zagen er verschillende soorten vogels, varanen, schildpadden en apen. Super plezant!

Tip! Neem voldoende water, snacks en zonnecrème mee voor tijdens je wandeling.

LAU PA SAT
Smakelijk én goedkoop eten in Singapore? Dan moet je in één van de vele hawker centers zijn. Dat zijn namelijk plaatsen waar je allemaal eetkraampjes kan vinden onder één dak. Plezant hoor! En lekker. Wij hebben in Singapore verschillende hawker centers bezocht en kwamen tot de conclusie dat Lau Pa Sat onze favoriet was. Het is er mooi ingericht en was er ook properder dan in de andere food courts die we gezien hebben. Verder was het aanbod best gevarieerd, en kon je er zelfs relatief veel vegetarische opties vinden. Helemaal top!

Het gebouw ligt bovendien midden tussen de wolkenkrabbers in downtown Singapore, wat voor een unieke sfeer zorgt. ’s Avonds wordt de straat achter het gebouw daarbovenop ook afgesloten, en omgetoverd tot een Satay Street. Dan kan je er dus allerlei soorten saté gaan eten. Interessant voor de liefhebbers.

SENTOSA ISLAND
Net buiten de stad ligt Sentosa Island; één van de grootste eilanden van Singapore. En hoewel ‘Sentosa’ ‘rust en vrede’ betekent in het Maleisisch, is dat allesbehalve een goede omschrijving voor het eiland. De plek is namelijk zo toeristisch dat zelfs locals er graag op vakantie gaan. Je hebt er dan ook een dertigtal attracties (waaronder Universal Studios en het Trick Eye Museum), enkele kunstmatig opgespoten stranden, een hele hoop eetgelegenheden, een gigantische Merlion (de mascotte van Singapore),… . Meer dan genoeg om je een dagje te vermaken!

Een speciale plek waar plezier gegarandeerd wordt. Er wordt niet voor niets naar gerefereerd als ‘The State of Fun‘.

LITTLE ARABIA
Little Arabia, ook wel Kampong Glam genoemd, is een authentieke wijk waarin er een erg fijne sfeer hangt. Het was ook daar dat ons hotel lag, en dat is ons enorm goed bevallen.

Zo heb je er Arab Street; met allerlei Oosterse winkeltjes en Arabische restaurantjes. De spectaculaire Sultan Moskee, die een bezoekje ook meer dan waard is. En Haji Lane en Bali Lane; de straatjes die steeds meer en meer bekendheid werven vanwege hun hippe bars en boetiekjes. En vooral ook door de kleurrijke graffiti die je er werkelijk overal tegenkomt.

Een wijk naar m’n hart, Little Arabia.

LITTLE INDIA
Een kleine tien procent van de bevolking in Singapore is Indiaas, wat ervoor heeft gezorgd dat Little India ontstond. De wijk geeft een klein inkijkje in de Indiase cultuur, en van zodra je er arriveert komt de geur van kruiden en bloemen je al tegemoet. Met wat geluk ben je er zelfs getuige van een mooie ceremonie. Verder is Little India helemaal niet zo groot en heb je er alles snel gezien. De Sri Veeramakaliamman tempel is er de meest bekende bezienswaardigheid en is dus zeker een must-visit.

Verder moet je in Little India ook het Indiase eten eens geproefd hebben. Dat is, eerlijk waar, om duimen en vingers van af te lekken. Zo ontzettend lekker!

En voor de liefhebbers… voor henna tattoos ben je in Little India aan het juiste adres. Die kan je hier op verschillende plekken laten zetten!

CHINATOWN
De grootste bevolkingsgroep in Singapore (ongeveer 75%) is Chinees. Chinatown is daarom ook een druk bezochte, grote wijk in Singapore. Je kan er heel wat leuke kraampjes vinden, overal hangen er rode lampionnen, eettentjes zijn er méér dan voldoende en er is zelfs een hawker center te vinden (Maxwell Food Court). Bovendien kan je er ook enkele mooie, interessante tempels gaan bezoeken. Er valt hier dus heel wat te beleven.

Ik vond het alvast een niet te missen halte tijdens ons bezoekje aan Singapore. Chinatown heeft mij aangenaam verrast met z’n kleurrijke huisjes en traditionele winkeltjes. Heerlijk om hier gezellig doorheen de straatjes te kunnen slenteren en alle geuren, kleuren en geluiden in je op te kunnen nemen. In mijn ogen een hele grote aanrader!

>> Zin in meer Singapore? Bekijk hier mijn reisvideo!Comments (2)

 • Naomi

  6 mei 2019 at 06:24

  Je kunt daar gewoon de halve wereld zien. Ik ben zelf een huismus, maar ik vind het heerlijk om via je foto's met je mee te reizen. Zie ik toch nog wat van de wereld;).

  1. HosteSarah

   7 mei 2019 at 17:12

   Klopt volledig! In Singapore ervaar je inderdaad een hele hoop verschillende culturen op een unieke manier. Alsof je je in elke wijk in een compleet ander land bevindt. Heel speciaal. Ook super fijn om te horen dat je kunt meegenieten door het zien van mijn foto's. Da's tof!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

5x redenen waarom ik nog steeds blog

Volgende bericht

Instagram-waardige plekjes in Singapore