Instagram-waardige plekjes in Singapore

Cliché, ik weet het, maar Singapore is het meest Instagram-waardige land dat ik al ooit bezocht heb. Vrijwel overal waar je staat is er wel iets mooi te zien. Van kleurrijke gebouwen tot artistieke muurtekeningen, tot futuristische kunstwerken en authentieke winkeltjes. Ik vond het daarom weleens leuk om de meest Insta-worthy plekjes die ik bezocht heb vandaag met jullie te delen. 

ArtScience Museum – FUTURE WORLD: Where Art Meets Science
Zowel de buiten- als de binnenkant van het ArtScience Museum in Singapore zijn de moeite waard. De architectuur van het gebouw is gebaseerd op een lotusbloem, en dat ziet er alleen maar spectaculair uit. Vlak voor het museum vind je bovendien een grote vijver vol met lotusbloemen, wat er uiteraard ook erg Instagram-waardig uitziet. De meest spectaculaire foto’s kan je echter in het museum zelf maken. de Permanente tentoonstelling ‘FUTURE WORLD: Where Art Meets Science‘ is voorzien van een heleboel interactieve zones waar je de meest originele kiekjes ooit kan maken. Het is er plezant voor jong én oud, en je krijgt er af en toe het gevoel dat magie écht bestaat. Zalig!

Tip! Je kan altijd op je stappen terugkeren en de zones opnieuw bezoeken. Wees dus niet ongerust als het je niet meteen lukt om de perfecte foto te maken. Zo ben ik ook meerdere keren door het Crystal Universe gewandeld omdat er constant véél te veel volk voor mij liep om er een leuke foto te kunnen maken.

Gardens by the Bay – Cloud Forest
Er zijn verschillende botanische tuinen te vinden in Gardens by the Bay. Mijn favoriet bij uitstek was de Cloud Forest; waarin je een gigantische waterval ‘beklimt’, om dan via een prachtige route weer naar beneden te wandelen. Ik vond dat echt een hele toffe ervaring. En die waterval zorgt ook voor hele leuke foto’s.

Gardens by the Bay – SuperTree Grove
De SuperTree Grove is een futuristisch bos in Gardens by the Bay dat bestaat uit metalen bomen. De SuperTrees zijn tussen de 25m en de 50m hoog en voorzien heel wat schaduw in het park. En dat kan in een land als Singapore, waar het vrijwel altijd warm is, wel tellen. Vrijwel overal waar je hier staat kan je interessante foto’s voorzien. Afhankelijk van waar je je bevindt kan je ook het Marina Bay Sands hotel, en de skyscrapers van de stad mee op de foto zetten.

Ook de Treetop Skywalk, een wandelpad in de lucht dat ervoor zorgt dat je tussen de verschillende metalen bomen door kan wandelen, zorgt voor originele foto’s. Inclusief een mooi uitzicht over de stad.

Marina Bay
Marina Bay is een typische hotspot bij de Singapore River. Zo vind je er aan de ene kant van het water het Merlion Park, waar je de alom bekende mascotte van Singapore kunt fotograferen. Aan de andere kant van het water is er het gigantische Marina Bay Sands Hotel én het spectaculaire ArtScience Museum. De rivier oversteken kan je makkelijk doen via de Helix Bridge; een voetgangersbrug die heel wat mee heeft van een DNA-streng. Op eender welke plek je dus ook staat; overal heb je hier een mooi uitzicht.

Verder vind je in Marina Bay ook nog The Shoppes; een weelderig luxe shoppingcentrum waarin je ook tal van leuke Instagram-waardige foto’s kan maken.

Bugis Street Market – Spiral Stairs
Bugis Street Market is één van de grootste, goedkoopste en meest druk bezochte overdekte markten in Singapore. Je kan er haast alles vinden dat je je maar kan voorstellen. Er staan dan ook meer dan 800 kraampjes, dus daar ben je wel even zoet mee. Op vlak van foto’s kan je er, in een klein straatje achter alle marktkraampjes, enkele gekleurde spiraalvormige trappen terugvinden. Leuk om eens gezien te hebben. 


Info! De Spiral Stairs bevinden zich in een zijstraat van Victoria Street, maar zijn ook te bereiken via Bugis Street Market (achter de marktkraampjes). 

Little Arabia – Sultan Moskee
Little Arabia, ook wel Kampong Glam genoemd, is een authentieke wijk waarin er een erg fijne sfeer hangt. Eén van de meest bekende plekken is er Arab Street; een straat met allerlei Oosterse winkeltjes en Arabische restaurantjes. Ook de spectaculaire Sultan Moskee bevindt zich hier. Een prachtig gebouw dat in 1824 gebouwd werd voor de eerste sultan van Singapore. 


Ook de hoofdfoto van dit artikel is trouwens gemaakt vlakbij de Sultan Moskee.

Little Arabia – Haji Lane
Vlakbij de Sultan Moskee vind je Haji Lane; een erg kleurrijk, kunstzinnig en hip straatje. Er hangt een ontspannen sfeer en werkelijk overal is er graffiti te vinden. Het is ook daarom dat de plek zo Insta-worthy is. Al die mooie, kleurrijke tekeningen maken een foto instant interessant. 

ChinaTown – Buddha Tooth Relic Temple
In ChinaTown kan je overal kleurrijke huisjes en traditionele winkeltjes vinden. Het is heerlijk om er gezellig doorheen de straatjes te slenteren. Op vlak van foto’s kan je je er helemaal uitleven bij de Buddha Tooth Relic Temple. Dat is een erg mooie tempel die zowel aan de binnen- als aan de buitenkant interessant is om te zien. En omdat ik moeite had om het volledige gebouw op de foto te krijgen (dat is écht groot en ik ben niet de beste fotograaf), maakte ik deze foto maar. De buitenkant van de tempel was namelijk mooi versierd met rode lampionnen en roze bloemen, en locals zochten er de rust en de schaduw op. Mooi om te zien.

Info! Het gebouw dankt zijn naam aan een stukje tand van Boeddha. Dat wordt daar namelijk (o.a.) tentoongesteld.Little India – House of Tan Teng Niah
Mooie kleuren, lekkere geuren en vriendelijke mensen. Dat is Little India. The House of Tan Teng Niah is er, vanwege z’n felle kleuren, bovendien een echte eye-catcher. Deze villa met 8 kamers werd gebouwd in 1900 en was eigendom van Tan Teng Niah; een Chinese zakenman die al sinds zijn tiende in Singapore woonde en enkele winkeltjes uitbaatte in Little India. Toen hij daar zijn vrouw leerde kennen, liet hij speciaal voor haar dit huis bouwen. En voilà. Vandaag de dag staat het er nog steeds en wordt het met de dag meer geliefd vanwege z’n fotogenieke uitstraling.

Koon Seng Road – Peranakan Houses
In de regio Joo Chiat/Katong kan je de leuk uitziende ‘Peranakan’ huisjes terugvinden. Dat zijn huisjes die origineel van Chinese handelaars waren, die hun rijkdom toonden aan de hand van de gevel van hun huis. Leuk om eens gezien te hebben. 

Tiong Bahru – Eng Watt Street
Tiong Bahru is een hippe wijk met trendy shops en cafétjes. Op verschillende plekken kan je er street-art vinden, maar in dit steegje vond ik het uitzicht toch wel héél leuk. In mijn ogen is het een typisch beeld uit Singapore; hoge gebouwen en spiraalvormige trappen inclusief.

Old Hill Street – Rainbow Building
In dit gebouw is ‘The Ministry of Communications and Information’ van Singapore gevestigd. De kleurrijke ramen zorgen er echter voor dat het voornamelijk de gevel is die bekendheid blijft verwerven. 

Fort Canning Park – Pedestrian Underpass
Fort Canning Park is gelegen op een heuvel en kent dus wel wat niveauverschillen. Het is een historische site waarin je de drukte van de stad even achter je kan laten. De plek die ons voornamelijk interesseerde was één van de voetgangerstunnels die in het park te vinden is. Die ziet er namelijk erg spectaculair uit.

Info! Wij hebben de voetgangerstunnel gevonden op basis van de plattegrond die op verschillende plaatsen in Fort Canning Park te vinden is.

Sungei Buloh
Sungei Buloh is een natuurpark dat niet zo bekend is onder toeristen. Daardoor is het er altijd rustig op de goed bewegwijzerde wandelpaden. Je kan er bovendien ook veel wildlife spotten (krokodillen, apen, slangen,…), en je hebt er op verschillende plekken een mooi uitzicht over de stad.

Henderson Waves Bridge
De Henderson Waves Bridge is een 277m lange, en 36m hoge voetgangersbrug die het Mount Faber Park en het Telok Blangah Hill Park met elkaar verbindt. De interessante architectuur van de brug (gebaseerd op de golven van de zee) zorgt voor leuke foto’s. Daarbovenop kan je op deze plek ook van een mooi uitzicht over de stad én de natuur genieten.

MacRitchie 
MacRitchie is een twaalf hectare groot natuurpark waarin je een heleboel interessante dieren kunt spotten. Zo zagen wij er o.a. langstaart makaken, schildpadden en veranen. De natuur is er bovendien ook adembenemend mooi, waardoor je op de goed aangegeven wandelpaden helemaal tot rust kan komen. En uiteraard kan je hier, met zo’n magnifieke natuur, ook fantastisch mooie foto’s maken. 

Chinese Gardens – Twin Pagodas
Ze liggen een beetje buiten het meest toeristische gebied in Singapore, maar de Chinese Tuinen zijn een bezoekje hoe dan ook meer dan waard. Alles is er mooi aangelegd, en er is zelfs een opvangcentrum voor schildpadden gevestigd. Bovendien zijn er ook best wat leuke fotolocaties te vinden. Deze Twin Pagodas bijvoorbeeld. Wanneer je de trap binnenin beklimt kan je bovendien genieten van een mooi en rustgevend uitzicht over het meer van de Chinese Tuin. 

Central Perk Café
Een officieel F.R.I.E.N.D.S thema café?! Dat vind ik alleen maar tof! De hele ruimte in het Central perk Café is gebaseerd op de tv-show en er bevinden zich zelfs verschillende rekwisieten uit de reeks. Verder is ook het menu aangepast aan Rachel, Ross, Monica, Phoebe, Chandler en Joey. En worden er continue F.R.I.E.N.D.S afleveringen gespeeld op tv. Plezant. En super Instagram-waardig voor élke liefhebber van de serie.

EXTRA!
Enkele Instagram-waardige plekjes die ik bij een volgend bezoekje aan Singapore niet wil overslaan.

– Botanic Gardens: Orchid Garden
– Open dome at Sheares Link
– Library@Orchard
– Cast Iron Bridge, Bukit Timah Railway Station
– National Gallery Singapore
– Clarke Quay Rainbow Bridge
– People’s Park Complex, Chinatown
– Chijmes
– Marina Bay Sands Hotel: Rooftop pool
– Nanyang Primary school


Als jij nog Instagram-waardige plekjes kent in Singapore… laat het dan zeker achter in de reacties hieronder!Comments (2)

  • Darina

    10 mei 2019 at 07:12

    Wat een mooie plekken. Vooral de Chinese Tuinen lijken mij prachtig!

  • Naomi

    10 mei 2019 at 09:11

    Wauw, ik ben vooral een natuurliefhebber en de foto met de watervallen springt er voor mij gelijk uit. Prachtig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Project S. - Nog even over bijkomen...

Volgende bericht

Mijn weg naar meer innerlijke rust