Filmtoppers #17 – Sciencefiction

Sciencefiction is normaliter niet meteen mijn favoriete genre. Ingrijpende technologische veranderingen, gebeurtenissen uit de toekomst, gefantaseerde wezens,… . Dat gaat mijn petje al snel te boven. Toch hebben de volgende vijf films mij kunnen bekoren. Dat alleen al zegt voldoende, lijkt mij. Je leest er hieronder meer over.

JURASSIC WORLD (IMDB: 7,0/10)

Het verhaal speelt zich 22 jaar na de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film af, maar situeert zich wel op hetzelfde eiland. Jurassic World is nu een bekend en ontzettend geliefd themapark. Omdat de mensen echter gewoon beginnen te worden aan de bestaande dinosaurussen werd er een nieuw ras ontwikkeld. Een agressief wezen dat zo intelligent is dat het uit haar verblijf weet te ontsnappen wanneer het park vol bezoekers zit. 

Spannend, toch? Ik vond de film, net zoals alle andere Jurassic Park films, écht de moeite waard. Je moet ze gewoon allemaal gezien hebben!

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM (IMDB: 6,2/10)
Ook deze film vond ik de moeite meer dan waard. Vier jaar nadat het themapark Jurassic World werd vernietigd door ontsnapte dinosaurussen, proberen de dieren te overleven op het eiland ‘Isla Nubar’. Wanneer de slapende vulkaan die zich op het eiland bevindt terug tot leven komt, beslissen Owen en Claire om er alles aan te doen de resterende dino’s te redden.

INTO THE FOREST (IMDB: 5,9/10)
Nell en Eva, twee zussen die van elkaar vervreemd zijn geraakt, leven samen met hun vader in een afgelegen huis in het bos. Als gevolg van een langdurige stroomstoring moeten ze samen weten te overleven met hun slinkende voorraden en de beperkte middelen die ze voorhanden hebben.

Een sfeervolle, sobere apocalyptische film die me geen minuut heeft verveeld.

THE 5HT WAVE (IMDB: 5,2/10)
Spanning alom in deze film. De aarde wordt geconfronteerd met dodelijke aanvallen van buitenaardse wezens, die ‘De Anderen’ worden genoemd. De Anderen zien er echter uit als gewone mensen dus hoofdpersonage Cassie kan niemand meer vertrouwen. Iedereen kan namelijk zo’n buitenaards wezen zijn. 

Ik heb echt genoten van deze film. Hoewel het verhaal op zich een beetje vreemd is, vond ik de film toch mooi vormgegeven. Ook Cassie, gespeeld door Chloë Grace Moretz, vond ik erg fijn om naar te kijken. 


BIRD BOX (IMDB: 6,6/10)

Malorie, gespeeld door Sandra Bullock, moet weten te overleven in een wereld waarin een mysterieus kwaad de mensheid wegveegt. Onzichtbare wezens geven namelijk iedereen die hen aankijkt instant suïcidale neigingen. Voortaan moet de bevolking dus geblinddoekt door het leven gaan.

Goh. Bird Box was zo’n film waarvan ik op het einde dacht: ‘Huh? Wat wàs dàt?’. Ik begreep er namelijk niet al te veel van en ben meteen beginnen googelen naar de betekenis van het verhaal. Ik vond het hoe dan ook een enerverende film met een griezelig sfeertje. Af en toe waren er enkele fletse momenten, maar door het intrigerende verhaal ben ik alsnog vol spanning blijven kijken.

Heb jij Bird Box al gezien? Zo ja, wat vond jij ervan? Ik ben benieuwd.

Comments (10)

 • Darina

  20 mei 2019 at 06:08

  Bird Box heb ik niet gezien maar eerlijk gezegd spreekt het verhaal me ook niet echt aan. Into the Forest lijkt me wel ontzettend spannend.

  1. HosteSarah

   23 mei 2019 at 13:50

   Laat me weten wat je ervan vond mocht je de film ooit bekijken 😉

 • Irene

  20 mei 2019 at 07:32

  Ik heb Bird Box gezien en vond hem in vergelijking met het boek vrij flut. Het boek is 545 keer spannender vond ik. De Juressic park / world films vond ik ook geweldig!

  1. HosteSarah

   23 mei 2019 at 13:46

   Oeh, dat maakt me nu wel éxtra nieuwsgierig naar het boek 🙂

 • Naomi

  20 mei 2019 at 07:32

  Het is mijn genre ook niet echt, maar Into the Forest lijkt me wél heel mooi. Misschien moet ik die ooit eens een kansje geven.

  1. HosteSarah

   23 mei 2019 at 13:48

   Naar mijn mening is die film zeker de moeite 😉

 • Evelyne Vergote

  20 mei 2019 at 19:04

  Mijn favoriete soort is het ook niet, maar ik zag ooit The Day after Tomorrow en was helemaal verkocht aan de film (of zou Jake Gyllenhaal hier voor iets tussenzitten? haha)

  1. HosteSarah

   23 mei 2019 at 13:47

   Haha, herkenbaar 'probleem' 😉

 • Rachel Kromdijk

  20 mei 2019 at 21:52

  Bird Box vond ik heel vaag maar toch ook enorm spannend! Het einde vond ik wel echt geweldig

  1. HosteSarah

   23 mei 2019 at 13:48

   Vaag maar spannend. Exact. Dat vond ik dus ook van Bird Box. Van het einde weet ik echter nog steeds niet precies wat ik moet denken. Haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Singapore - Mijn ultieme reisgids

Volgende bericht

Mijn QATAR reisvideo!