5x redenen waarom ik nog steeds blog

Mijn inspiratie voor dit artikel komt volledig bij ZoSammieEnzo vandaan; zij schreef vorig jaar namelijk een artikel waarin ze het had over het feit dat ze telkens weer terug begint te bloggen, ondanks tijdsgebrek hier en daar. Simpelweg omdat het blijft kriebelen. En dat herkende ik helemaal. Ook bij mij blijft het namelijk kriebelen. Bloggen ziet er misschien easy peasy uit, maar vraagt veel meer tijd dan je zou denken. Het is op zich een hobby als een ander, dus je moet er effectief wel gepassioneerd door zijn om er jarenlang mee bezig te kunnen blijven. De redenen waarom ik er nog steeds niet de brui aan heb gegeven lees je hieronder.

01. Ik kan me creatief bezighouden
Dat ik mijn ei kwijt kan door te bloggen heb ik al vaker aangegeven. Ik ben een creatief persoon en uit mezelf dan ook het meest makkelijk op een creatieve manier. Schrijven, foto's voorzien, aan de lay-out sleutelen,... . Dat zijn dingen waar ik mij graag mee bezig hou.

02. Het zorgt voor houvast
Aangezien ik altijd op dezelfde dagen publiceer en daarom ook met een schema werk (zo gemakkelijk!), zorgt mijn blog voor wat houvast in mijn leven. Ik heb telkens weer iets leuk om naar uit te kijken. Zoals ik al zei... het is op zich ook gewoon een hobby als een ander, het bloggen. Zoals er bij een ander 3 keer per week 'fitness' op de kalender staat ingepland, staat er bij mij een nieuwe blog om te schrijven.

03. Ik ontwikkel nieuwe vaardigheden
Als ik terugkijk naar de beginperiode van mijn blog vind ik het verbazingwekkend wat voor grote stappen ik al gezet heb. HTML codes, SEO, fotografie en fotobewerking, schrijfvaardigheid, (professionele) mailtjes beantwoorden op de correcte manier, pitchen,... . Ik ben op al die vlakken enorm ontwikkeld in vergelijking met enkele jaren geleden. En dat helemaal op mijn eentje. Daar ben ik best trots op.

Wat ik bovendien ook fijn vind is het feit dat ik zo graag verder wìl ontwikkelen op vlak van mijn blog. Ik doe nu bijvoorbeeld automatisch mijn best om elke foto die ik maak ook effectief mooi te maken, terwijl ik daar vroeger niet eens bij stilstond. Het feit dat ik positief handel met mijn blog in het achterhoofd en op die manier alleen maar dingen bijleer, is voor mij dus zeker ook een grote drijfveer om te blijven bloggen.

04. De leuke mails die ik ontvang
Tegenwoordig kijk ik elke dag met veel plezier naar mijn inbox. Ik krijg regelmatig leuke berichtjes vanwege mijn blog en dat is echt plezant! Dus bij deze: bedankt daarvoor ❤︎ Ook het feit dat ik af en toe mailtjes krijg van bedrijven die met mij willen samenwerken vind ik alleen maar bemoedigend. En leerrijk. En interessant.

05. Ik vind het leuk om mijn leven te delen
Sommige mensen vinden het heel gek, maar ik vind het fijn dat ik mijn leven (gedachten, gevoelens, ervaringen, foto's,...) op deze manier kan delen. Want wie kan er anders meegenieten van al mijn goed gelukte foto's, buiten de enkelingen die mijn fotoalbums te zien krijgen? Exact. Niemand. En dat zou ik zonde vinden. Net zoals ik het zonde zou vinden als mijn gedachten opgesloten zouden blijven in mijn hoofd. Op de één of andere manier vind ik het dus bevrijdend dat ik al datgene van mezelf dat ik wìl delen, ook effectief kàn delen met de rest van de wereld.

Over naar jou: wat vind jij van bloggen? YAY or NAY?


13 opmerkingen

 1. Herkenbaar :) Ik heb ook een grote passie voor bloggen en alles daar omheen. Zeker omdat je veel nieuwe dingen kunt leren, maakt het steeds leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! Dat steeds bijleren van nieuwe dingen vind ik ook een enorm fijn aspect aan bloggen. Nooit gedacht dat ik er effectief zoveel van zou leren. Heel leuk :)

   Verwijderen
 2. Bij mij is het vooral mijn liefde voor schrijven. Ik werk alleen niet met een schema, maar schrijf wanneer ik zin heb. Leuk dat je merkt dat je veel ontwikkelingen hebt doorgemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar dat kriebelen en de liefde om te delen :) Dus yay.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Precies dat laatste is waarom ik bloggen het allerliefste doe :D En dat is denk ik ook de reden dat ik aan veel mensen niet vertel waarom ik een blog heb, omdat ik denk dat ze het niet snappen. Soms hoor ik bijvoorbeeld collega's praten over iemand die veel deelt op Facebook 'Alez, die mens deelt heel zijn leven, waarom doe je dat toch?' en dan denk ik, hm ja, laat maar :p Haha. Maar alles wat er bij komt kijken is ook héél tof. Ik ben me nu ook wat aan't verdiepen in CSS en HTML en 't is zo leuk om te merken dat ik zelf dingen kan veranderen enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exact! Ik hoor dat ook wel vaker. Niet iedereen begrijpt waarom een ander wél graag zoveel van zichzelf deelt op het internet. Dat is meteen ook één van de redenen waarom ik dus ook tegen vrijwel niemand vertel dat ik een blog heb.

   Verwijderen
 5. Bij het bloggen hou ik vooral van schrijven en foto's uitzoeken/maken. En je hebt gelijk wat betreft een vaste planning. Ik heb er sinds kort voor gekozen om pas om de 2 dagen te bloggen ook in het weekend. Waardoor mijn artikels eigenlijk niet altijd op de zelfde dag verschijnen, maar toch op een vast tijdstip. Snap je het nog? Ha, ik vind het gewoon goed voor mezelf om het zo te doen en ik denk dat ik het nog lang zo ga houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen! Ik ben nog maar kort bezig alleen merk wel nu al dat ik het een leerzame en vooral super leuke hobby vind! Aan de andere kant merk ik ook nu ik het heel druk heb met het schrijven mijn scriptie en het mooie weer, dat ik liever niet weer achter de laptop zit. Maar dat is ook oké natuurlijk, ik vind het net als jij zegt ook heel leuk ervaringen, gedachtes etc. te delen dus komt vanzelf weer :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Die zin om te bloggen komt vanzelf wel weer. En het moet ook gewoon plezant blijven. Als je het te druk hebt en niet per sé veel zin hebt om achter je laptop te kruipen om te bloggen, dan moet je dat ook niet doen. Zolang je er maar plezier aan beleeft :)

   Verwijderen
 7. Bloggen is inderdaad een hobby zoals een ander ;) ik blog voornamelijk om mijn ei kwijt te kunnen. Als iets op papier of dus op de blog staat geschreven is het uit mijn hoofd en dat geeft rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit zijn de meest mooie dingen waardoor je wilt blijven bloggen, mee eens dus! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat ik je inspi was :) Hier is het ook nog steeds hetzelfde al blog ik wel stukken minder. Het blijft leuk als ik weer voor ga zitten.

  BeantwoordenVerwijderen