My life in pictures #52 - Eten, opruimen en dierenliefde

Een maandoverzicht vol eten, opruim-foto's en dierenliefde. The usual dus. Veel speciale dingen heb ik niet gedaan de afgelopen maand. Ik probeer meer en meer te genieten van de kleine dingen in het leven en dat doet deugd. Een beetje onder het motto: 'When life gives you lemons, make lemonade.' Ik probeer er simpelweg het beste van te maken.

Beginnen deed ik de maand bij Ellis Gourmet Burger in Maasmechelen Village, samen met Kristof. Daar gingen we de alom bekende Beyond Burger eens proeven. Dat is namelijk een vegan burger die zo erg op vlees lijkt dat ie zelfs door échte vleeseters gesmaakt zou moeten worden. Nu weet ik zelf absoluut niet meer hoe echt vlees smaakt, maar deze burger was hoe dan ook heel lekker. En sowieso ook véél beter voor dier en milieu dan een vleesburger. Aanrader!

Na het eten gingen we nog wat shoppen in Maasmechelen Village, om vervolgens naar de bioscoop te gaan. Genieten met een grote zak popcorn erbij. Hmm.

Oh, hemel. Dan ben ik toch niet de enige die zich daar al zo lang vragen bij stelt. Ik heb het bijvoorbeeld altijd super vreemd gevonden dat je vanuit Brussel vaak goedkoper naar Amsterdam kan reizen met het vliegtuig, dan met de trein. Dat ze die vluchten niet zomaar kunnen afschaffen begrijp ik volkomen, maar dat ze de prijzen van vliegreizen vs. treinreizen maar niet aanpassen begrijp ik niet zo goed. Moet een treinreis, die beter is voor het milieu dan een vliegreis, niet standaard goedkoper zijn?! (Lees het artikel op de foto hier!)

Chocolate chip pindakaas koekjes maken. Lekker! En bakken vind ik altijd zo'n rustgevende bezigheid. Zalig om mijn hoofd eventjes te kunnen legen.

En voilà... opruimsessie #1. Ik heb zoveel nagellak maar vind het moeilijk om die goed op te ruimen. Al die kleurtjes heb ik ooit echt wel met veel plezier gebruikt, weet-je-wel. Dit keer probeerde ik hoe dan ook heel selectief te zijn en de kleuren die ik toch nooit draag meteen aan de kant te leggen. Die felle kleurtjes die ik vroeger graag zag... die passen nu gewoon niet meer bij mij. De kleurtjes waar ik over twijfelde testte ik nog eens uit op mijn nagels, waardoor ik al snel een erg speciale manicure kreeg. Haha.

Opruimsessie #2. Of toch zoiets. Ik maakte mijn Chanel parfum én mijn favoriete Dior mascara op. Zo jammer. Ze staan alvast beiden weer op mijn wishlist hoor!

Geen opruimsessie, maar een schoonmaaksessie. Het proper maken van mijn aquarium vind ik echt een vreselijk klusje. Al is het achteraf wel altijd leuk om te kunnen zien hoe gelukkig mijn beestjes rondzwemmen/kruipen in hun proper huis. Kijk hoe schattig mijn slak is, trouwens. Ik kan daar echt naar blijven kijken. 

Gelukkig kan ik af en toe ook ontspannen met een hele hoop lekker eten. Mijn dieet heeft er de afgelopen maand aan moeten geloven. Oeps. Al dat lekkers ook. Zeker van de kleine chocolade paaseitjes kan ik tegenwoordig niet afblijven. Die krengen steken constant mijn ogen uit. Urgh.

Al is het niet altijd ongezond en mag mijn portie vitaminen tegenwoordig ook niet meer ontbreken. Fruitsla begin ik steeds lekkerder en lekkerder te vinden. Hmm.

Regenachtige, grijze dagen zorgen voor fijne dagjes binnen. En voor regenbogen! Mooi om naar te kunnen kijken. Verder keek ik ook naar een aflevering Temptation Island terwijl ik een overheerlijke veggie kebab at. Heerlijk.

En nog even over Temptation... ik vind het helemaal niet storend dat de kandidaten dit seizoen geen straffe stoten (lees: stommiteiten) uithalen. Ik vind dat net eens verfrissend. Er bestaan dus nog jonge mensen die niet meteen zwichten voor een ander. Het kan natuurlijk nog allemaal mislopen, maar enfin. Waar ik mij eerder aan stoor is aan de presentatoren van het programma. Het is natuurlijk hun job om hier en daar wat olie op het vuur te gooien d.m.v. hun uitspraken, maar toch. Soms vind ik dat ze zo erg overdrijven dat het irritant wordt. Spijtig.

Charcoal maskertje voor mijn puisten en mee-eters, en vervolgens ontspannen voor de tv. Tot ik besloot aan opruimsessie #3 te beginnen. Dit keer nam ik (een deel) van onze dvd's onder handen. Onze dvd-speler staat opgeborgen op zolder dus naar dvd's kijken we sowieso nooit meer. Alles in één keer wegdoen vond ik wel aan de moeilijke kant, dus voor nu besloot ik 1/3de van onze 'collectie' naar de Kringwinkel te brengen. Dat is toch al dat.

 Frietjes van de frituur. En asperges. Yummie. Als ik maar kan eten ;)

En onze kat is exact hetzelfde; gelukkig als ze kan eten! Als ze honger heeft dan blijft ze je aanstaren en luid miauwen tot je haar volgt tot in de keuken. En dat gestaar en gemiauw valt echt niet te negeren. Soms is dat best irritant. Zo was ik onlangs super aandachtig naar de documentaire 'Leaving Neverland' aan het kijken, en kon ik simpelweg niet verder kijken omdat ze achter mijn scherm bleef zitten met die 'Ik-wil-eten'-blik van haar. Tja... dan moet je opstaan, éh. Alles voor de kat (die maar al te goed doorheeft dat het haar keer op keer weer lukt om mij te overtuigen!).

En wie we blijkbaar niet meer moeten overtuigen omtrent dolfinaria is Ben Weyts! Yay, omdat hij (eindelijk) een uitdoofbeleid voor het dolfinarium in Brugge wil. De dieren er goed blijven verzorgen en niet verder kweken is in mijn ogen altijd de beste oplossing geweest om zo'n zaak stop te zetten. Ze uitzetten in het wild gaat niet, opvangcentra voor dolfijnen zijn er niet, en ze uitleveren aan andere dierentuinen zou betekenen dat ze gewoon verder worden gebruikt in de industrie en het dierenleed dus ook gewoon doorgaat. Een logische keuze dus, dat uitdoofbeleid. En hoewel ik het tijd vond dat er iets aan gedaan werd (al staat er volgens mij nog niets op papier en blijft het voorlopig bij woorden?), vind ik het toch erg moedig van Ben Weyts om zich over deze situatie uit te spreken. Nu ja, je moet wat als minister voor Dierenwelzijn natuurlijk!

Wilde dieren horen niet thuis achter tralies (of glas of hekken of wat het tegenwoordig ook allemaal is om het er zo 'natuurlijk' en 'diervriendelijk' mogelijk uit te laten zien). Of het nu gaat om dolfijnen, of panda's of olifanten. Die dieren zitten daar niet voor hun plezier, maar voor het onze. Gelukkig beginnen steeds meer mensen dat te beseffen en ben ik hoopvol naar de toekomst toe op dat vlak. Er zal volgens mij ooit een tijd komen dat alle dierentuinen zullen uitdoven. Ik geloof daarin!

Ik hoef alleszins niet naar de dierentuin te trekken, want ons huis is er in feite ook eentje. Ik kom overal wantsen tegen en heb er afgelopen maand alweer een tiental buitengezet. Want hoe graag ik ook dieren zie... deze beestjes kom ik liever niet om de haverklap tegen in mijn kamer. Daar ben ik niet de grootste fan van. 

Shoppen in Maasmechellen Village (zo leuk daar!) en nadien McDonalds gaan eten samen met mama. Gezellig.

En een dagje relaxen en gaan uit eten bij Baracca in Leuven. Aanrader! Echt lekker daar. Verder word ik ook meer en meer een Libelle lezer. Wie had dat ooit gedacht, éh? Mijn jongere zelf in ieder geval niet!

Voor diegenen die het trouwens nog niet was opgevallen... je kan je vanaf nu inschrijven voor de HosteSarah nieuwsbrief. Als je je e-mail invult krijg je simpelweg elke week één mailtje met daarin al mijn gepubliceerde artikels van de voorbije week. Ik vond dat wel leuk voor de mensen die mijn blog volgen, maar geen Bloglovin' of Feedly (of dergelijke) gebruiken. Dan is het wel handig om op de hoogte te blijven via e-mail, denk ik.

 Knuffelen met de liefste!

Tegenwoordig kan ik trouwens ook weer knuffelen met mijn schildpadden, want die zijn allebei goed en wel uit hun winterslaap ontwaakt. Zo blij! Ze zijn nog niet heel actief, maar wonen wel alweer in hun buitenverblijf. Verder gaf ik ze ook enkele keren een badje (in lauwe melk, aangezien hun vorige eigenaar dat ook altijd deed na hun winterslaap en ze dat dus gewoon zijn), en vond ik dat super grappig om naar te kijken. Mijn oudste schildpad stak met momenten zijn volledige kop in de melk en genoot er echt van. Mijn kleinste schildpad stond er letterlijk bij en keek ernaar. Die vond het maar een vreemde bedoening.

En toen kwam de hond van één van onze buren op bezoek. Super schattig! Al werd ik na een tijdje compleet gek van al dat haar en gelik. Mensen die ruivende (grotere) honden in huis hebben... chapeau hoor. Ik hing na twee minuten al volledig vol haar en heb mij na één bezoekje van de hond meteen gewassen (want al dat gelik... brrr) en omgekleed. Wat een werk, wat een gedoe. Ik kan me niet voorstellen zelf zo'n dier in huis te hebben. Hoe vaak moet je je huis (én jezelf!) dan schoonmaken?!

Opwarmen voor de open haard en een overheerlijke smoothie bowl (plus koffie!) naar binnen werken. Met dat koude weer van tegenwoordig kan dat deugd doen!  

En de maand afsluiten deed ik zoals ik de maand begon; met een film in de bioscoop. Kristof en ik gingen naar Dumbo kijken want daar was ik heel benieuwd naar. Als kind vond ik dat altijd zo'n trieste tekenfilm dat ik er, net zoals naar 'Bambi' en 'Frank en Frey', niet graag naar keek. En ook deze versie was met momenten héél triest, maar wel érg mooi! 's Avonds aten we vervolgens zelfgemaakte pizza. Altijd lekker. 

Heb jij de nieuwe versie van Dumbo al gezien? 

6 opmerkingen

 1. Mooi overzicht. Je bent lekker bezig met opruimen. Dat is een project waar ik ook aan wil beginnen, al heb ik mijn kleding al allemaal uitgezocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opruimen is voor mij eerder een hobby. Ik word daar op de één of andere manier altijd gelukkig van ;) Jij bent toch ook al goed bezig aangezien je je kleding al hebt aangepakt! Succes nog met al de rest!

   Verwijderen
 2. Wat een leuk overzicht! Ik moest wel lachen om dat badje melk: voor ons mensen zou dat echt decadentie ten top zijn, badderen in melk :D Heel herkenbaar jouw opmerkingen over: Bambi, Dumbo, Frank en Frey, paaseieren :) En dan bij die laatste ook nog overal nieuwsberichten zien van hoeveel calorietjes erin zitten :( Ook moet ik bekennen dat ik wel een van die mensen is die gestopt is met Temptation kijken, omdat het saai werd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad... die nieuwsberichten met daarin al de calorieën die in zulke chocolade paaseitjes zitten heb ik ook gelezen. Ik vind het eerlijk gezegd een beetje onnozel dat daar op die manier over geschreven wordt; ik wil echt niet weten hoeveel van zulke eitjes ik mag eten vooraleer ik één kilo bijkom. Halleluja. Deprimerend. Haha.

   Verwijderen
 3. Wat een leuke maand! Ik ben afgelopen maand ook weer eens naar de cinema geweest sinds tijden. Ik doe dat eigenlijk veel te weinig, maar heb het vroeger eigenlijk teveel gedaan, dus het compenseert zichzelf weer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Dan maar wat vaker naar de cinema trekken ;) Ik vind dat echt een ontspannen bezigheid. Vroeger deed ik het juist bitter weinig; naarmate ik ouder word vind ik het plezanter worden om rustig naar een film te kunnen kijken met een grote zak popcorn erbij ;)

   Verwijderen