Filmtoppers #16 – Dramafilms

Van emotionele verhalen tot verhalen waarin de spanning te snijden is. Dramafilms kunnen mij vaak enorm bekoren. Ik kan mij goed inleven in personages en kan mij door zulke films, die daar dan ook op gericht zijn, helemaal laten meeslepen. De volgende films vind ik alvast allemaal aanraders… .

RAILS & TIES (IMDB: 6,8/10)
Wanneer een moeder haar auto op het spoor besluit te parkeren om op die manier een einde te maken aan haar leven, verandert het leven van de machinist van de desbetreffende trein voorgoed. Samen met zijn zieke vrouw besluit hij zich daarom over de zoon van de wanhopige moeder te ontfermen.

Een ontroerend, mooi drama dat van begin tot einde blijft boeien. Fan van.

FAR FROM THE MADDING CROWD (IMDB: 7,1/10)
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Hardy vertelt deze film het verhaal van Bathsheba Everdene, die in het Victoriaanse Engeland (1870) het hof wordt gemaakt door drie zeer verschillende mannen. Al de keuzes die ze maakt en de relaties die ze met de mannen opbouwt worden mooi in beeld gebracht. En het feit dat Matthias Schoenaerts één van de hoofdpersonages speelt zorgt ervoor dat de film extra makkelijk wegkijkt. Not even gonna lie 😉LABOR DAY (IMDB: 6,9/10)
Wanneer Henry, het zoontje van alleenstaande moeder Adele (Kate Winslet), wordt aangesproken door een man die op de vlucht is voor de politie, verandert plots alles. Door de levenslessen die hij hen bijbrengt kunnen ze elkaar al snel niet meer missen.

Een niet zo alledaags verhaal dat de nodige diepgang, spanning en romantiek bevat. Ik voelde me van begin tot eind betrokken met alle hoofdpersonages.

THE MISEDUCATION OF CAMERON POST (IMDB: 6,7/10)
Deze film speelt zich af in 1993 en vertelt het verhaal van Cameron Post (Chloë Grace Moretz), die door haar familie naar een bekeringskamp wordt gestuurd omdat ze op vrouwen valt. Daar vindt ze gelukkig wel wat steun bij enkele lotgenoten, die ervoor zorgen dat ze zichzelf weet te blijven en haar hoofd niet laat gek maken.

Een film met een zwaar onderwerp, maar met voldoende humor op de juiste momenten zodat het niet té zwaar wordt. Het feit dat er nog steeds plaatsen op deze wereld bestaan waar men effectief gelooft dat homoseksualiteit te behandelen valt… dat zet je namelijk wel even tot nadenken. Want, zoals in de film ook gezegd wordt, ‘How is programming people to hate themselves not emotional abuse?‘. Huh?

FATHERS AND DAUGHTERS (IMDB: 7,1/10)
Wanneer hij zijn vrouw verliest in een auto-ongeluk moet schrijver Jake Davis zijn 5-jarige dochtertje Katie alleen opvoeden. En daar heeft hij het allesbehalve makkelijk mee. Hij worstelt met zijn werk, zit met een groot schuldgevoel en wordt op de kap gezeten door familieleden die Katie van hem weg willen nemen. Jaren later worstelt de 30-jarige Katie (Amanda Seyfried) op haar beurt met haar eigen demonen die ze heeft meegenomen uit haar moeilijke jeugd, en kan ze zich maar moeilijk aan mensen binden.

Drama alom, dat kan ik je wel vertellen. Hoewel ik het soms misschien op het randje van té dramatisch vond, bleek het uiteindelijk toch een mooi en ontroerend verhaal. Zeker geen tegenvaller.

Heb jij een favoriete dramafilm?

Comments (4)

 • Darina

  22 april 2019 at 07:06

  Far from the madding crowd lijkt mij een mooie film. Ik kijk niet zo vaak films, meer series 🙂

 • Mei Qi

  22 april 2019 at 10:34

  Ik houd van Drama!! Ik kijk meer aziatische drama roman series haha 🙂

  1. HosteSarah

   24 april 2019 at 09:07

   Oh, super. Ik zie tegenwoordig vaker en vaker Aziatische films en series voorbij komen op Netflix. Die moet ik misschien toch maar eens een kans geven. Ik heb al meerdere mensen horen zeggen dat ze dat zo goed vinden. Benieuwd naar!

 • Mevrouw Marloes

  23 april 2019 at 09:42

  Ik ken geen enkele van de genoemde films, haha. Hou ook niet heel erg van dramafilms. Geef mij maar (romantische) komedies!

  Liefs,
  Marloes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

10x mijn favoriete lijstjes

Volgende bericht

Sfeerfoto's uit Singapore