A few of my favorite things #6 – Maart 2019

Het is alweer een jaar geleden dat ik mijn laatste few of my favorite things met jullie deelde. Hoog tijd voor een update dus. Van lekker eten tot tv-programma’s tot leuke plekken om te gaan shoppen. Al mijn favorieten van de afgelopen maand komen in dit artikel aan bod. Alvast veel leesplezier!ETEN EN DRINKEN

Smoothie Bowls

Hoewel ik ook enorm graag pizza en ijsjes eet (so guilty!), voel ik mij toch véél beter in mijn vel wanneer ik gezonder en volledig plantaardig eet. Vandaar werk ik tegenwoordig elke dag een smoothie bowl naar binnen als ontbijt of als lunch. En ik vind het nog lekker ook. Grote aanrader! Persoonlijk combineer ik graag banaan, sinaasappel en bevroren bosbessen. Af en toe voeg ik ook een handjevol spinazie toe (dat proef je niet in zo’n smoothie bowl!) om wat extra ijzer binnen te krijgen. Ik voeg dat allemaal samen in de blender en klaar is kees. Als topping vind ik kiwi trouwens erg lekker. Of noten, pitten en zaden. Of een combinatie van dat alles 😉 Yummie.

Monin Siroop
Van de Monin siroopjes ben ik al langer fan. Ze bestaan in 1001 smaakjes en zijn lekker in koffie’s, cocktails, smoothies,… . Zelf gebruik ik de light varianten (voornamelijk de vanille!) graag in mijn Nespresso. Dat is zò lekker!

TV

De Mol

Wat een spannend programma is dat toch, éh?! Hoewel je volgens mij als kijker dé mol niet kunt ontdekken (ze kunnen eender wie verdacht maken door de manier van monteren, toch?) blijf ik het elke aflevering zenuwslopend vinden. Daarbovenop vind ik het ook fascinerend om te zien hoe mensen zich tijdens alle opdrachten gedragen. Soms kan dat zo grappig zijn. En het feit dat de hele reeks zich dit keer weer maar eens in zo’n mooi land (Vietnam) afspeelt is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Leaving Neverland
Ik denk dat we ondertussen allemaal al wel over deze spraakmakende (vier uur durende!) documentaire over Michael Jackson gehoord hebben. Waarin twee mannen (Wade Robson en Jimmy Safechuck) beweren gemanipuleerd en seksueel misbruikt te zijn geweest door Jackson.
Een mening vormen over hetgeen je te zien krijgt vind ik, persoonlijk, nogal moeilijk. Er wordt sowieso gelogen door een hele hoop mensen, maar door wie precies gaat volgens mij nog lang (al dan niet voor altijd?) een groot raadsel blijven.

Iedereen beroemd
Als tiener draaide ik altijd met mijn ogen wanneer mijn ouders naar, toen nog, ‘Man bijt hond’ aan het kijken waren. Ik vond dat zo’n saai programma. Dat ‘Iedereen beroemd‘ nu op mijn favorieten-lijstje staat had ik dus nooit kunnen voorspellen. Of het ligt aan het feit dat ik ouder ben geworden en andere interesses heb, of aan het programma dat er misschien op is vooruit gegaan (?) dat weet ik niet. Maar hoe dan ook kijk ik elke dag opnieuw uit naar ‘Iedereen beroemd’. Ik vind het verfrissend dat je daarin gewone mensen te zien krijgt; echte mensen die hun dagdagelijkse leven leiden. Vooral de rubrieken ‘Homo universalis’ en ‘Op kot’ wil ik absoluut niet missen. Van die laatstgenoemde rubriek zou ik zelfs met gemak een volledige reeks op tv kunnen volgen. Ik vind dat echt tof om naar te kijken, die studenten.

NETFLIXThe OA
Normaal ben ik niet de grootste sciencefiction liefhebber, maar van The OA was ik meteen helemaal weg. Wat een fantastische, unieke serie! Seizoen één bekeek ik enkele jaren geleden al, en sindsdien heb ik vol verwachting uitgekeken naar seizoen twee. Gelukkig werd dat recent op Netflix gezet. En wauw… ook daar heb ik vol spanning naar gekeken. Het programma gaat over leven in verschillende dimensies, en dubbelgangers en mysterieuze verdwijningen. Het hoofdpersonage, the OA (= the Original Angel), is Prairie. Een blind meisje dat zeven jaar vermist werd en nu terug komt opduiken mét een prima werkend zicht. Je wilt gewoon blijven kijken om te weten te komen hoe de vork precies in de steel zit. Heerlijk! Héle grote aanrader dus, deze reeks.

The Mick
Wanneer haar rijke zus wordt gearresteerd, wordt Mickey gevraagd om voor diens drie verwende kinderen te zorgen. Mickey is echter nogal onbezonnen en heeft niet veel verantwoordelijkheidszin, dus dat loopt al snel volledig uit de hand. Een grappige, luchtige serie waarvan elke aflevering maar 20 minuutjes duurt. Ideaal om tussendoor te kijken wanneer je eventjes aan niets wilt denken. Helaas staat er maar één seizoen (van de twee) op Netflix, dus dat is wel een minpuntje. Ik kan alvast niet wachten tot dat tweede deel ook gedeeld wordt.

The Disappearance of Madeleine McCann
Een documentaire naar m’n hart, deze over Madeleine McCann. Hoewel ik de zaak vanaf het begin goed heb gevolgd, kwamen er in de documentaire toch nog dingen naar boven die ik niet (meer) wist. Super interessant. Het enige dat ik jammer vond was dat niet aan bod kwam hoe de ouders van Maddie zich nu voelen. Die wilden namelijk niet meewerken aan de documentaire uit schrik dat de hele reeks de zoektocht naar hun dochter zou hinderen. Ik hoop alleszins nog steeds op een wonderbaarlijke hereniging tussen Madeleine en haar ouders.

YOUTUBE


Groots worden door klein the blijven! – Podcast met Oliver Op de Beeck
Ooit, jàren geleden, ben ik met Oliver in contact gekomen via Twitter of Youtube. Ik weet niet meer hoe of wat precies, maar ik herinner mij wel nog dat hij indruk op mij maakte door de professionele manier waarop hij alles aanpakte. We zijn bevriend geraakt op Facebook en sindsdien ben ik hem blijven volgen. Ondertussen heeft hij, samen met zijn zakenpartner William, een goed draaiend bedrijf uit de grond gestampt (online marketingbureau ‘Kreatix‘). Over zijn manier van aanpakken vertelt hij in deze video. Super interessant en erg leerrijk. De moeite waard om eens te bekijken of te beluisteren!

DIVERSENMaasmechelen Village
Maasmechelen Village is een luxe outlet shopping gelegen in een erg gezellige winkelstraat in Maasmechelen. En hoewel ik de winkels er, voor mijn portemonnee in ieder geval, nog steeds duur vind… vind ik het er altijd gezellig vertoeven. Wij combineren een uitstapje naar The Village graag met een lekker etentje en een uitstapje naar de Euroscoop (die vlak naast de winkels ligt). Ideaal!

Wat zou jij momenteel bovenaan in je favorieten-lijstje zetten?

Comments (4)

 • Kaylin

  1 april 2019 at 19:16

  Ik herinner me je vorige "a few of my favorite things" niet en als ik het open doet het ook geen belletje rinkelen. Misschien volgde ik je toen nog niet? Ik vind dit soort artikelen allezins heel leuk en mag je zeker meer frequent doen 😉 Ik was de laatste tijd grote fan van Studio Tarara. Vond ik een top programma. Die muziek van de 90's is echt geweldig en het verhaal zat goed ineen.

  1. HosteSarah

   4 april 2019 at 18:04

   Heel erg bedankt voor de feedback! Ik schrijf dit soort artikelen ook graag, dus leuk om te horen dat je ze fijn vindt om te lezen. Dat hou ik zeker in mijn achterhoofd 🙂
   Studio Tarara heb ik helaas gemist. Had ik geweten dat het zo'n aanrader was dan had ik zeker ook gevolgd. Misschien dat het weleens wordt heruitgezonden ofzo. Best wel benieuwd naar nu 🙂

 • Darina

  2 april 2019 at 07:23

  Leuk om te lezen! De smoothie bowls klinken heerlijk, wil ik ook meer gaan eten.

  1. HosteSarah

   4 april 2019 at 18:01

   Bedankt! Naar mijn smoothie bowl kijk ik elke dag uit. Nooit gedacht dat ik dat zo lekker zou vinden 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

❤︎ Letters to Juliet

Volgende bericht

20x mijn favoriete bezienswaardigheden in VERONA