10x tips voor een extra vrolijk Pasen

Met de paasdagen in het vooruitzicht vind ik het leuk om wat vooruit te plannen. Zo’n lekker lang paasweekend biedt namelijk heel wat mogelijkheden. Ik vind het alvast fijn om het tijdens zulke feestdagen extra gezellig te kunnen maken, en ervoor te zorgen dat iedereen het naar z’n zin zal hebben. Dus voilà… hier volgen mijn tien tips om het paasfeest dit jaar éxtra vrolijk te maken. 

01. Decoreer het huis
Pasen is hét moment om de lente in huis te halen en om sfeer in huis te brengen door wat meer kleur toe te voegen aan je interieur. Alles wat geel is zorgt voor een extra tikkeltje meer paassfeer, dus op dat vlak kan het zeker al niet fout lopen. Qua bloemen zijn tulpen, narcissen, hyacinten en pioenrozen altijd een goed idee. Beeldjes van kippen en konijntjes zijn ook leuk meegenomen. En een mooi versierde paasboom kan absoluut ook nooit kwaad. Leef je helemaal uit en maak er iets mooi van!

02. Stuur eens een kaartje
We sturen elkaar gemakkelijk een kaartje voor Kerst en Nieuwjaar, maar doen het op de één of andere manier niet snel voor Pasen. En dat is op zich wel jammer. Als we elkaar fijne feestdagen kunnen wensen tijdens de eindejaarsperiode, dan kunnen we dat ook tijdens de paasdagen. Met zo’n typische paaskaart vrolijk je elkaar alleen maar op. Hoe leuk is dat?!

03. Organiseer een paasbrunch
Voorzie diverse soorten brood, verschillende soorten beleg, koffiekoeken, gebakjes, macarons, fruitsla, lekkere sapjes, koffie en chocolademelk. En voor de liefhebbers misschien de nodige bubbels. Als je graag in de keuken staat dan kan je de dag op voorhand ook aan het bakken slaan, en zelfgemaakte cake of koekjes voorzien. Om dan de eitjes niet te vergeten; hardgekookt, zachtgekookt en van chocolade. Uiteraard! Wie houdt er niet van zo’n goed gevulde tafel, éh?!

04. Uitgebreid dineren
Zelf houden wij ervan om elk jaar met Pasen uitgebreid te dineren met de familie. Hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Alles erop en eraan. Om iedereen op een leuke manier voor zo’n diner uit te nodigen kan je bijvoorbeeld persoonlijke uitnodigingen versturen. Het plezier van een feestje begint namelijk al bij de voorbereiding, éh. Via Kaartje2go kan je aan de slag gaan met het maken van een uitnodiging die volledig bij jouw feest past. Ik vind dat tof. En wat ik zelfs nòg toffer vind, dat is het voorzien van de menukaart op tafel. Ook die kan je makkelijk zelf maken via Kaartje2go, om dan vervolgens een leuk plaatsje op je tafel te geven. Super origineel en ideaal om je etentje een leuke extra touch te geven!

05. Maak een wandeling door het bos
Om het vele eten wat te laten zakken kan je wat frisse lucht gaan opsnuiven en een wandeling door het bos gaan maken. Daar knapt een mens van op. Zelf vind ik het leuk om tijdens zulke momenten stil te staan bij de dingen waar ik dankbaar voor ben. Op Pasen vieren we bijvoorbeeld de verrijzenis van Jezus. Voor mij staat dat voor hoop, voor een nieuw begin. Ik vind dat heel mooi om over na te denken.

06. Bezoek het Keukenhof
Van 21 maart tot en met 19 mei is het Keukenhof in Lisse dit jaar weer the place to be voor al de bloemenliefhebbers onder ons. Laat je inspireren door de 7 miljoen kleurrijke bloemen en snuif er de heerlijke geur van de lente op. Of ontdek de bollenvelden in de omgeving via een auto- fiets- of wandelroute. Ligt dat wat te ver uit de buurt voor jou? Ook het Hallerbos in Halle is de moeite waard. Daar kleurt het bos in de lente namelijk sprookjesachtig blauw omwille van de vele hyacinten die er dan in bloei staan. Al kan je, om teleurstelling te voorkomen, op voorhand best even een kijkje nemen op de website om de exacte bloeiperiode van de hyacinten te volgen. Die is namelijk afhankelijk van het weer en daarom, logischerwijs, ook elk jaar verschillend.

07. Ga een ijsje eten
Of het weer nu meevalt of tegenzit; er zijn voldoende gezellige plekken om een ijsje te kunnen gaan eten. Genieten is de boodschap!

08. Ga lammetjes spotten
Tijdens de lente zie je ze overal vrolijk ronddartelen; de lammetjes. Net zoals kippen en konijntjes zijn ze dan ook onlosmakelijk verbonden met Pasen. En hoewel ik absoluut geen fan ben van de achterliggende gedachte (die lammetjes dienen voor de slacht, let’s be real), vind ik ze absoluut wel vrolijk om naar te kijken. Mocht het kunnen… ik zou ze allemaal zélf in huis nemen om ze te voorzien van een lang en gelukkig leven!

09. Verf eieren
Naast het verstoppen van paaseieren voor de kinderen (en die vervolgens enthousiast te gaan zoeken!), is het ook een traditie om eitjes te verven. Een activiteit die plezant is voor jong en oud. Er bestaan verschillende manieren om paaseieren te verven en te versieren, dus laat je creativiteit de vrije loop gaan en maak er iets uniek van.

10. Relax
Relaxen! Naast lekker eten is dat misschien wel mijn absolute favoriete bezigheid met Pasen. Tijdens het verlengde paasweekend moet er namelijk helemaal niets gebeuren, en dat is erg fijn. In mijn hoofd zorgt dat voor rust. Dat geeft mij een reden om te kunnen ontspannen. Wanneer we uitgegeten zijn plof ik maar al te graag in de zetel met een spannende film of een leuke serie. Zo’n dagje relaxen kan enorm veel deugd doen!

Wat zijn jouw plannen voor Pasen? (In samenwerking met Kaartje2go.be)

Comments (5)

 • Darina

  10 april 2019 at 07:27

  Hele fijne dingen om te doen tijdens de Paasdagen. Het Hallerbos lijkt me prachtig!

 • Evelyne Vergote

  10 april 2019 at 12:22

  Met Pasen waren we altijd samen bij oma om koffie en taart te eten. Sinds vorig jaar is dit niet meer mogelijk en dit jaar gaan we eten met mijn nonkeltje 🙂 Een traditie om in ere te houden, vinden we. Tussen Kerst en Nieuw & Pasen 🙂

 • Rachel Kromdijk

  11 april 2019 at 10:50

  Een wandeling door het bos en eindigen met een ijsje, klinkt goed! thanks voor de tips.

 • Kaylin

  14 april 2019 at 16:39

  Ik moet werken op Pasen en Paasmaandag maar ik vind het wel fijn dat ons huis wat gedecoreerd is met kuikentjes en ander gerief 🙂

 • Pippi

  15 april 2019 at 21:17

  Ja wat een gezelligheid! Ook hier staat de paastak weer 🙂 Bedankt, Liefs Pippipirate

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn ultieme VERONA stadsgids

Volgende bericht

Mijn Singapore reisvideo!