10x mijn favoriete lijstjes

Om mijn chaotische gedachten optimaal te kunnen organiseren hou ik graag lijstjes bij. Mooie notitieboekjes en leuke pennen spreken mij dan ook altijd meteen aan. Dat moment waarop je voor het eerst in een nieuw schrift kunt beginnen schrijven, met de juiste pen in de hand, dat vind ik heerlijk. Daar kan ik van genieten. Omdat het er in mijn hoofd zo rommelig aan toegaat vind ik het noodzakelijk om, waar het kan, orde en netheid te voorzien in mijn leven. Ik heb dat nodig. Op die manier kan ik, met mijn chaotisch brein, toch een relatief georganiseerd bestaan leiden. Hieronder volgen de lijstjes die ik het liefst bijhoud.


01. TO DO
Een simpel maar wel heel praktisch lijstje is het to do lijstje. Elke avond schrijf ik op wat ik de dag nadien wil verwezenlijken zodat ik zeker niets vergeet. Het doorstrepen van alles wat ik gedaan heb neem ik er uiteraard graag bij. Dat is misschien nog wel het leukste aan het bijhouden van zo’n lijst.

02. SUPERMARKT
Meestal wordt er bij ons thuis ééns per week uitgebreid naar de supermarkt gegaan, dus dan zorg ik ervoor dat ik gedurende de hele week een lijstje bijhoud met alles wat ik tegen dan mee naar huis moet brengen. Is de pot choco leeg? Dan noteer ik dat meteen zodat ik in de winkel geen nieuwe pot in de kar vergeet te leggen. Dit lijstje hou ik overigens niet bij op papier (zoals ik met mijn to do lijst wel altijd doe), maar via de app ‘Wunderlist’. Mijn telefoon heb ik standaard bij in de winkel dus op die manier kan ik mijn winkellijstje in ieder geval nooit vergeten. Handig!

03. TO WATCH
Zowel via IMDB, als via Netflix, als op papier hou ik bij welke films ik nog graag wil zien. Ik vind het interessant om op de hoogte te blijven op vlak van de laatste nieuwe blockbusters en weet, vanwege mijn to watch lijstjes, altijd welke films er in de cinema draaien.

04. FILMS DIE IK GEZIEN HEB
Net zoals ik graag op de hoogte blijf van de laatste nieuwe films die hot en trending zijn, vind ik het ook fijn om bij te houden welke films ik al gezien heb. Ik geef elke film die ik bekeken heb ook altijd een cijfer zodat ik, als ik de film in kwestie ooit nog eens opnieuw wil zien, meteen weet of ik het een aanrader vond of niet. Zulke dingen vind ik leuk om te onthouden.

05. BOEKEN DIE IK HEB GELEZEN
Ook de boeken die ik heb gelezen hou ik bij in een lijstje met een cijfer. Puur omdat ik dat fijn vind om te onthouden. Goodreads is voor zo’n lijst overigens de ideale plek, vind ik. Makkelijk en overzichtelijk. Ideaal!

06. TRAVEL BUCKET LIST
Eentje die maar blijft groeien! Oeps. Mijn travel bucket list is dan ook eindeloos. Hier op mijn blog hou ik een ingekorte versie bij, maar achter de schermen heb ik een lijst waaraan ik continue nieuwe plekken en leuke activiteiten blijf toevoegen. De wereld moest maar zo mooi niet zijn, éh 😉

07. RECEPTEN
Ik kom altijd zoveel lekkere gerechtjes tegen! Op andere blogs, op Pinterest, op YouTube,… . Al die recepten bewaar ik dan maar in een mapje op mijn laptop in de hoop ze zelf ook ooit allemaal eens te kunnen maken. Hm hmm.

08. BLOG IDEEEN
Een lijstje waar ik niet meer zonder kan en dat ik voornamelijk schriftelijk bijhoud. Mijn blog ideeën.
Hoewel er in mijn telefoon ook een heleboel concepten staan uitgewerkt als het op blog-artikelen aankomt, vind ik het toch leuk om in een schrift al mijn ideeën op één plek te kunnen bundelen. Dat werkt voor mij iets overzichtelijker.

09. WISHLIST
Mijn wishlist staat op Pinterest en hou ik bij voor gelegenheden als Kerstmis of mijn verjaardag. Wanneer mensen mij dan vragen wat ik graag wil hebben, dan kan ik altijd naar dat lijstje verwijzen. Ik vind dat gemakkelijk. Veel staat er echter niet op. Ik probeer heel kieskeurig te zijn en er enkel items op te zetten die ik goed kan gebruiken of simpelweg écht heel graag wil hebben.


10. ACTIVITEITEN 
Mijn activiteiten-lijstjes zijn opgedeeld per seizoen. Ik heb er dus eentje voor de zomer, de herfst, de winter en de lente. Kristof en ik maken in het weekend al eens graag een uitstapje. En omdat we vaak niet wisten wat te doen of waar precies naartoe te trekken heb ik deze lijstjes gemaakt. Er staan verschillende wandelingen op, pretparken die ik nog eens wil bezoeken, eettentjes die ik wil uittesten,… . Als we nu niet weten wat doen kan ik er dus altijd mijn lijstjes bijhalen. Top!

Welke lijstjes vind jij handig om te gebruiken? 

Comments (8)

 • Darina

  19 april 2019 at 07:41

  Ik hou ook van lijstjes en houd vooral de boodschappen bij, dingen die ik wil en moet doen, en notities voor mijn blog en boek.

  1. HosteSarah

   24 april 2019 at 09:05

   Oeh, ja. Zo'n lijstje voor een boek lijkt me super interessant. Zeker om later, nadat het boek volledig af is, nog eens terug te bekijken.

 • Mei Qi

  19 april 2019 at 11:07

  ik gebruik af en toe to do lijstjes als ik bijvoorbeeld veel moet leren of te doen heb. Maar ik houd me er vaak niet aan haha dus bij mij hebben ze niet veel nut :’)

  1. HosteSarah

   24 april 2019 at 09:04

   Haha. Dan werkt zo'n lijstje misschien eerder deprimerend? Zolang je maar doet waar jij je goed bij voelt 😉

 • Evelyne Vergote

  19 april 2019 at 14:19

  Een ToDo-list hou ik ook bij. Is anders niet meer bij te houden. Ook een lijstje met blog-ideeën hou ik bij in mijn gsm.

  1. HosteSarah

   24 april 2019 at 09:03

   Handig, éh. Ik zou niet meer zonder beiden kunnen.

 • sharon

  22 april 2019 at 19:01

  Een activiteitenlijstje vind ik echt een leuk idee. Ga ik ook eens mee beginnen. Dank je wel voor de tip :). Momenteel heb ik vooral restaurant lijstjes 🙂 en een Travel Bucket list

  1. HosteSarah

   24 april 2019 at 09:02

   Jij bedankt voor de lieve reactie! Restaurant lijstjes vind ik ook een goed idee. Bij mij staan de restaurants die ik wil bezoeken nog verspreid op mijn activiteitenlijstje. Daar kan ik dus nog een apart lijstje voor voorzien. Top.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Het minder leuke aan reizen...

Volgende bericht

Filmtoppers #16 - Dramafilms