10x wat ik aan reizen mis wanneer ik thuis ben

Zelf kamp ik na een reis telkens opnieuw met de travel blues. Lastig. Ik krijg altijd een harde klap van de realiteit wanneer ik terug thuiskom na een plezant tripje, en dan besef ik dubbel zo goed waarom ik er telkens weer zo graag op uit trek. Hier volgen de tien dingen die ik aan reizen mis eens ik terug thuis ben.

01. DE VRIJHEID
Elke dag met een gerust gevoel kunnen wakker worden en vervolgens simpelweg mogen kiezen wat je gaat doen. Is dat nu lekker lui de volledige dag op het strand gaan liggen, de stad intrekken en gaan shoppen, of iets compléét anders. Het maakt allemaal niet uit. De keuzes zijn eindeloos! En it’s all up to you. Héérlijk!

02. DE DIVERSITEIT AAN CULTUREN
Ik vind het enorm fascinerend om te zien hoe wij als mensen zo’n compleet andere manier van leven hebben, en tegelijkertijd toch allemaal hetzelfde zijn. Dat is iets dat mij erg vaak opvalt. Zo kan je, op reis in een ver land, iemand’s huis binnenstappen en in eerste instantie het gevoel krijgen dat je op een andere planeet bent beland. Tot je de mensen in kwestie wat beter leert kennen en merkt dat je diep vanbinnen eigenlijk allemaal hetzelfde bent. Heel mooi vind ik dat.

03. DE RUST IN MIJN HOOFD
Die druk uit het dagelijkse leven valt bij mij vaak instant weg wanneer ik in een vreemd land arriveer. Je hoeft op reis namelijk niet per sé iets te doen, en je hebt geen grote verplichtingen. Geen last meer op je schouders en geen zorgen meer in je hoofd. Of zo ervaar ik dat toch altijd. Reizen is voor mij de ideale manier om rust te vinden. Heel aangenaam.

04. ALTIJD WAKKER WORDEN MET MOOI WEER
Thuis hou ik wel van de verschillende seizoenen en kan ik de diverse weersomstandigheden wel appreciëren, maar op vlak van reizen hou ik alleen maar van zon. Wakker kunnen worden, wetende dat het sowieso mooi weer gaat zijn… heerlijk vind ik dat. En dan liefst van al met de zee in de buurt zodat je ook regelmatig een heerlijk zeebriesje doorheen je haren voelt waaien, en het ontspannende geluid van de aanspoelende golven op de achtergrond hoort. I say YES!

05. CONSTANT LEKKER ETEN
Of dat nu op hotel is, of in lokale restaurantjes, of als het gaat om snacks uit de supermarkt. Dat maakt allemaal niet uit. Het is gewoon fijn om nieuw eten te kunnen ontdekken en elke maaltijd opnieuw iets te hebben om naar uit te kijken. Hm hmm.

06. DE ZELFZEKERHEID
Op reis, zéker wanneer je solo reist, ben je verplicht voor jezelf te zorgen. En dan pas merk je dat ook jij, in je uppie, alles aankunt. Wat je ook meemaakt, eender welke hindernissen je ook tegenkomt op je pad… je zult merken dat, ook in je eentje, alles altijd wel goed komt. Zelfzekerheid-boost? Check!

07. AVONTUUR
Wanneer ik te lang thuis ben word ik onrustig en heb ik het gevoel dat ik het meest saaie leven aller tijden heb. Ik moet er af en toe tussenuit kunnen trekken om nieuwe plaatsen te ontdekken en nieuwe dingen te leren kennen. Dat houdt me rustig en levenslustig tegelijkertijd.

08. GEEN HUISHOUDELIJKE TAKEN
Of alleszins toch véél minder, want ook op reis blijf ik van orde en netheid houden en ruim ik op wat er op te ruimen valt. Maar hoe dan ook is het wel fijn om me geen zorgen te moeten maken om de wekelijkse schoonmaak, of om de was, of de afwas, of… . Extra fijn natuurlijk.

09. LEVEN UIT EEN KOFFER
Dat heeft wel iets, vind ik. Zo leven uit een koffer. Je moet het stellen met wat je bij je hebt. Geen keuzestress omdat je te veel kleding in je kast hebt hangen en simpelweg kiezen uit de enkele outfits die je mee hebt gebracht. Gemakkelijk!

10. VLIEGEN
De vliegreis (voornamelijk heen natuurlijk!)… dat is hetgeen waar ik altijd het meest naar uitkijk. No joke! Voor mij is een vakantie niet écht compleet zonder start in het vliegtuig. Ik vlieg namelijk super graag. Het feit dat je in de lucht verplicht bent om ettelijke uren niets te doen zorgt voor rust in mijn hoofd, en maakt dat ik ook effectief kan ontspannen. Thuis heb ik het daar namelijk altijd moeilijk mee; ik gun mijzelf geen vrije tijd en wil altijd bezig zijn met nuttige dingen. Die vliegreis is dus altijd hemels voor mij.

Wat mis jij het meest aan reizen wanneer je thuis bent? Of ben jij niet zo’n reiziger en mis jij helemaal niets?

Comments (5)

 • Darina

  1 maart 2019 at 06:05

  Herkenbaar 🙂 ik mis dan vooral de vrijheid en de rust. Thuis heb je toch veel verplichtingen, heerlijk als je je daar even aan kan ontrekken.

 • Wendy

  1 maart 2019 at 09:31

  Ik mis vooral het uit mijn koffer kunnen leven en de vrijheid. Met vliegen heb ik niet zoveel – ik ben een treinreiziger, maar buiten m'n vakanties om zit ik ook best vaak in de trein – dus in plaats daarvan zou ik "inspiratie" op 10 zetten. Op reis vind ik het véééél makkelijker om te schrijven/bloggen dan wanneer ik thuis ben.

 • Simone Vissers.com

  1 maart 2019 at 10:52

  Ja, heeel herkenbaar! De rust in mijn hoofd en het lekkere eten.

 • Evelyne Vergote

  1 maart 2019 at 13:02

  Wanneer ik op reis ben kan ik wel genieten van het rustige leventje ipv de rush rush die je dan thuis hebt. En toch.. na een tijdje begin ik net dat te missen op reis.

 • Rachel Kromdijk

  2 maart 2019 at 08:30

  Heel herkenbaar al zou ik zelf heel graag een keer alleen willen reizen, maar dat keuren mijn ouders en vriend niet goed haha vooral niet in de tijd van nu zeggen ze dan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn VERONA dagboek (Deel 1)

Volgende bericht

Mijn VERONA dagboek (Deel 2)