My life in pictures #50 - Januari

Januari is voor mij voorbij gevlogen en viel verrassend goed mee. Normaliter voel ik mij na de feestdagen nogal somber, maar deze maand heb ik daar vrijwel geen last van gehad. De nodige stress en mijn slechte gezondheid (halleluja!) uitgezonderd, heb ik best genoten van de afgelopen weken. 

Nieuwjaar! Eén januari vind ik altijd een leuke dag. Meestal hoef ik dan niets te doen en kan ik simpelweg genieten van een lui dagje vol lekker eten (oftewel overschotjes van oudejaarsavond). Zalig.

Hmm. Als het maar eten is! En uiteraard is Poessie er dan ook bij.

Nog een lekker dessertje meepikken en terwijl Kendall Rae's nieuwste conspiracy video bekijken. Ik vind die theorieën altijd zo interessant. En bovendien is het, naar mijn mening, ook belangrijk om af en toe eens verder te kijken dan je neus lang is.

En toen was het weer van dat. Tijd voor de dokter. Ik eindigde 2018 al met een aanhoudende blaasontsteking en was blij dat ik na de feestdagen opnieuw bij mijn huisarts terecht kon. Ik liet bloed prikken en kreeg al snel een heleboel medicatie mee naar huis vanwege verschillende mankementen. Niet zo tof natuurlijk. Helaas bleef mijn blaasontsteking aanhouden en heeft het maar liefst zeven (!) kuren geduurd voordat ik volledig ontstekingsvrij was. Plezant is anders.

Daarbovenop heb ik het gevoel dat er nog steeds iets niet volledig in orde is in mijn onderbuik. En dat is heel vervelend want na al die bezoekjes aan de huisarts de afgelopen maand, kan er natuurlijk niet veel meer onderzocht worden. En wat nog vervelender is, dat is dat ik het niet kan laten om al mijn symptomen te googelen en daardoor mezelf compleet gek te maken. Ik heb mij ondertussen al met 1001 verschillende aandoeningen gediagnosticeerd de voorbije weken en dat is zo stresserend!

Een aflevering Thuis kijken om te proberen te ontspannen. 

 En knuffelen met de liefste ❤︎

En ook wat gezonder beginnen te eten om ervoor te zorgen dat mijn lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Dat is iets waar ik al heel mijn leven veel te weinig op let. Tegenwoordig eet ik graag een grote portie fruitsla als ontbijt (of als tussendoortje). Super lekker. Dat Marokko Munt theetje van La Place is ook een aanrader trouwens. Hmm. 

Mijn opruimwoede is ook nog alom tegenwoordig hoor. Ik begrijp soms niet dat er effectief nog kleding in mijn kasten hang na alles wat ik al heb weggedaan. Ook tijdens deze opruimsessie kon ik weer twee volle vuilniszakken aan het goede doel doneren. Dat voelde fijn!

De kerstboom afbreken nam ik, net zoals vorig jaar, ook dit keer weer voor mijn rekening. Ik vind dat plezant om te doen. Opruimen, éh. Het is mijn ding blijkbaar écht hélemaal. 

Nadat ik onze woonkamer volledig kerst-vrij had gemaakt zag alles er ontzettend kaal (en ongezellig!) uit, en besloten we naar enkele tuin- en decoratiewinkels te trekken. Plezant. En ook aan de kat werd er gedacht. Altijd fijn om nieuwe dierenspullen in huis te kunnen halen vind ik.

Ja, WAT?! Als Thuis-kijker vond ik dit best wel heftig. Ik had in de verste verte zien aankomen dat Sandrine uit de serie zou verdwijnen en ging er dus nog vanuit dat ze gewoon weer wakker zou worden. Zoals dat in series meestal gaat, weet-je-wel. Maar niet dus. Dat was me wat. 

Yummie. Van Kristof kreeg ik een overheerlijk taartje, en mama zorgde voor bloedappelsienen in huis. Zo lekker!

Mooi! Al zou die roze kleur te maken hebben met luchtvervuiling en kan ik het niet helpen om daar dan ook constant aan te denken tijdens het zien van zo'n 'mooie' lucht.

Gezellig een kaarsje branden en chocolade eten. En terwijl naar Thuis kijken onder mijn Thuis dekentje. Meer moet dat voor mij niet zijn.

Al kan ik ook enorm genieten van het lezen van een goed boek terwijl het buiten vriest. Die sneeuw... daar heb ik van genoten. Zo mooi om te zien. Zolang ik er zelf maar niet door moet rijden met de auto want... brrr. Ik heb trouwens ook veel plezier gehad aan 'Voor Mij' van Jojo Moyes. Het voelde zo fijn om terug in Louisa's wereld te kunnen duiken. Heerlijk boek!

100% ik! Haha. Hier moest ik echt om lachen!

In mijn hoofd is het altijd één grote chaos, dus ik vind het belangrijk om alles heel georganiseerd aan te pakken. Lijstjes zijn daarom dan ook volledig mijn ding. Omdat mijn kijklijst op Netflix zo vol staat (ik zie daar door de bomen het bos niet meer!), besloot ik de films die ik het allerliefst (nog) eens wil zien te noteren. Handig.

Qua serie volg ik dan weer 'This is Us'. Vorig jaar bekeek ik het volledige eerste seizoen al, maar sinds kort wordt de reeks ook uitgezonden op Vitaya en ben ik opnieuw beginnen kijken. Aanrader!

Voor Nieuwjaar gingen we op bezoek bij het petekindje van Kristof, voor wie ik deze leuke eenhoorn mok kocht. Hoe mooi zien al die kinderspullen er trouwens uit tegenwoordig?! Ik zou daar zelf ook blij mee zijn. Verder at ik zulke lekkere zelfgemaakte cupcakes op ons nieuwjaarsuitje, dat ik besloot om ze de dag erna zelf ook na te maken. Heerlijk.

Van onze afgelopen vakanties maakte ik twee fotoalbums. Altijd spannend om die in de brievenbus te vinden en er voor de eerste keer doorheen te kunnen bladeren. Ik vond het bovendien altijd moeilijk om een formaat te kiezen (liggend, staand, vierkant, klein, medium, groot - zoveel keuze!) en heb nu eindelijk een look gevonden waar ik héél blij mee ben. Fijn!

En... over vakanties gesproken... deze maand trekken Kristof en ik er opnieuw op uit! Zo blij! Maar meer daarover een volgende keer ;) Van Smartphonehoesjes.nl mocht ik alvast wat leuke items uitzoeken onder het motto #GetItCovered, waardoor Kristof en ik nu beiden met een nieuw (en stevig!) telefoonhoesje op reis kunnen vertrekken. Helemaal top. 

Baby.

En dat was het dan. De eerste maand van het jaar is voorbij gevlogen voor mij. Ik was er een beetje bang voor aangezien ik januari meestal zo'n vreselijke periode vind en Blue Monday gewoonlijk al voel naderen op de tweede dag van het jaar, maar dit keer niet dus. Wat een verademing. In de hoop dat positieve gevoel vast te houden schreef ik op het einde van de maand dan ook allerlei dingen op mijn kalender waarvoor ik dankbaar ben, kwestie van de maand goed af te sluiten en mijn januari-planning niet 'zomaar' in de vuilnisbak te gooien. Op die manier heb ik toch even kunnen reflecteren over de afgelopen paar weken. Dat kan af en toe eens deugd doen.


2 opmerkingen


  1. Wat een fijn vooruitzicht dat je op vakantie gaat! Heerlijk! En ook fijn dat je van de blaasontsteking af bent, dat lijkt me echt heel naar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lust ook graag bloedappelsienen! En toevallig zitten die in mijn volgende maandoverzicht, haha.

    BeantwoordenVerwijderen