Hotels in DUBAI – Mijn bucket list

Een heleboel mensen denken aan een luxueuze, dure stad wanneer ze aan Dubai denken. Er wordt daarom ook al vaak afgehaakt met het boeken van een reisje, nog voor men goed en wel weet wat er effectief allemaal te beleven valt in de stad waar alles ‘groot, groter, grootst’ is. Gelukkig kan je een reisje naar deze Arabische Emiraat zo goedkoop of zo duur maken als je zelf maar wilt. Er zijn namelijk ook voldoende bezienswaardigheden in Dubai die helemaal niets kosten. Hoe dan ook… ik vind het altijd een ontzettend aangename plaats om te vertoeven. De mensen zijn er erg vriendelijk en er valt bijzonder veel te zien en te beleven. Omdat men er zo op vernieuwing gericht is, zijn er ook constant voldoende nieuwigheden te ontdekken bij elk bezoekje. Hieronder volgt alvast mijn (never ending!) Dubai bucket list! Onderwerp van vandaag? Hotels waarin ik graag (nog) eens wil verblijven!

HOTELS IN DUBAI

Atlantis, The Palm. Volledig geïnspireerd op de mythe van Atlantis, is Atlantis, The Palm een hotel om niet snel meer te vergeten. Het is groot, roze en vooral heel indrukwekkend. Door de iet-wat afgelegen ligging op de top van het aangelegde palmeiland ‘Palm Jumeirah’, is Atlantis uitermate geschikt voor een heerlijke hotelvakantie. Zelf zou ik alleen al voor het eten in buffetrestaurant Kaleidoscope willen teruggaan. Dat was hèmels!

Ook het Aquaventure waterpark, dat bij het hotel hoort en gratis is voor hotelgasten, is erg leuk voor jong én oud. Ik ben niet de allergrootste waterrat en heb mij daar toch enkele dagen goed weten te amuseren. Aanrader.

Extra! Lees mijn uitgebreide Atlantis review hier!

The Royal Atlantis Resort & Residences. Naast hotel Atlantis wordt er momenteel gewerkt aan een gloednieuw project, namelijk The Royal Atlantis Resort & Residences. Een erg luxueus gebouw waarin zowel service-residenties als gastenkamers en suites zullen komen. Je kunt er dus niet alleen op hotel, je kunt er effectief ook gaan wonen. Say what? Ultra-modern, ultra-groot en ultra-luxe. Ik ben hier ontzettend benieuwd naar.

Shangri-La. Eentje waar ik al jaren van droom; het Shangri-La hotel in Dubai. Recht in het centrum gelegen en dus ideaal om erop uit te trekken. Voorzien van alle gemakken, en kamers met uitzichten om U tegen te zeggen. Die luxe daar… dat wil ik ook weleens meemaken.

Jumeirah Zabeel Saray. Op de buitenring van Palm Jumeirah ligt het Jumeirah Zabeel Saray hotel. Geinspireerd door het Ottomaanse Rijk is dit een waar Oosters paleis met een schitterend uitzicht over de skyline van Dubai. De ideale plek om even tot rust te kunnen komen.

Kempinski Hotel & Residences Palm Jumeirah. De Kempinski-keten heeft mijn hart volledig gestolen. Alles is er altijd tip-top in orde en de service is continue uitmuntend. Je krijgt er sowieso waar voor je geld, zeg maar. In Dubai ligt het Kempinski Palm Jumeirah hotel, net zoals het Jumeirah Zabeel Saray hotel, op de buitenste ring van het palmeiland waardoor je er van een prachtig zicht over de skyline van de stad kunt genieten. Ook de mooi aangelegde tuinen, het verzorgde zwembad en het lekkere eten zorgen hier voor een ultieme luxe-ervaring om niet snel te vergeten.

Jumeirah Al Naseem at Madinat. Gelegen aan een 2km lang privéstrand tegenover de Burj Al Arab, is het Jumeirah Al Naseem hotel de ideale uitvalsbasis om een strandvakantie te combineren met enkele culturele uitstapjes in Dubai. Bovendien is het nabijgelegen Wild Wadi waterpark gratis toegankelijk voor hotelgasten, dus dat is ook leuk meegenomen.

Jumeirah Beach Hotel. Het Jumeirah Beach Hotel is een futuristisch hotel in de vorm van een golf, en is er hoe dan ook eentje dat opvalt. Het is een typisch vakantiehotel dat met zijn ligging aan Jumeirah Beach, tegenover de Burj Al Arab, ideaal is voor zowel strandgangers als mensen die de stad graag willen ontdekken. Verder zijn er vijf zwembaden aanwezig, 13 restaurants en bars, en krijg je gratis toegang tot het nabijgelegen Wild Wadi waterpark. Top!

The Waldorf Astoria Jumeirah. Op de oostelijke boog van het palmeiland vind je The Waldorf Astoria Jumeirah. De twee fraaie zwembaden, het lange zandstrand, het uitzicht over de stad en de Arabische Golf, de restaurants en bars, en de Waldorf Astoria Spa doen je hier helemaal tot rust komen.

Sofitel The Palm Resort. Als Polynesisch themaresort met voldoende tropische accenten, waan je je in het Sofitel The Palm Resort in een compleet andere wereld. Voorzien van alle gemakken kan je hier heerlijk relaxen en uitgebreid eten in één van de 14 restaurants en bars. Om dan van het wellnesscentrum nog maar te zwijgen… .

The One & Only Royal Mirage. The One & Only Royal Mirage werd in typische Arabische stijl gebouwd en bestaat uit maar liefst drie delen (The Palace, Arabian Court en The Residence & Spa) die elk een eigen sfeer uitstralen. Gelegen aan Jumeirah Beach en voorzien van alle luxe en comfort. Een waar paradijs als je het mij vraagt.

Mövenpick Ibn Battuta Gate. Het Ibn Battuta Gate hotel ligt niet nabij alle bekende bezienswaardigheden, maar vind ik toch een grote aanrader. Het is een prachtig complex met luxe kamers en heerlijke restaurants, en vooral de prijs-kwaliteitverhouding is uitmuntend. Tegenover het hotel ligt bovendien de Ibn Battuta Mall (leuk!) en ernaast kan je de metro nemen (handig!). Ook is er een gratis shuttlebusje dat je op twintig minuten tijd naar de Ocean Beach Club op Palm Jumeirah brengt. Daar worden handdoeken en strandstoelen voorzien voor hotelgasten en kan je dus heerlijk relaxen.

Extra! Lees mijn Mövenpick Ibn Battuta Gate hotel review hier!

Burj Al Arab. Het enige hotel ter wereld dat wordt gepromoot als zevensterren hotel. Wie wilt daar niet eens gaan overnachten?! Het interieur is rijkelijk versierd met o.a. bladgoud en marmer, en er is een diepzeeaquarium voorzien dat meer dan één miljoen liter water bevat. Ik weet niet precies wat ik mij exact moet voorstellen van een hotel met zoveel luxe, maar benieuwd ben ik er zéker wel naar. De Burj Al Arab… een droom van velen, denk ik.

LEES OOK:
Shoppen in DUBAI – Mijn bucket list
Bezienswaardigheden in DUBAI – Mijn bucket list
Activiteiten in DUBAI – Mijn bucket list


Als jij nog leuke hotels kent in Dubai, laat het dan zeker achter in de reacties hieronder. Tips zijn altijd welkom!Comments (2)

 • Kaylin

  19 februari 2019 at 19:47

  Je zal nog een aantal keer moeten terug gaan :p Volgende week gaan ze in "de wereld rond met 80-jarigen" op vtm ook naar Dubai. Ik ben benieuwd hoe die ouderen gaan reageren.

  1. HosteSarah

   19 februari 2019 at 20:09

   Haha, inderdaad. De EuroMillions winnen staat ook gelijk op mijn lijstje 😉
   En, jaa… super leuk! Ik zag tijdens de reclame op tv dat de 80-jarigen naar Dubai trekken in de volgende aflevering. Daar ben ik ook benieuwd naar. Wordt weer een leuk tv-avondje denk ik!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn reisapotheek must-haves!

Volgende bericht

10x snelle blijmakers!