Filmtoppers #14 – Chick flicks

Af en toe een typische chick flick? Dat moet gewoon kunnen. Zelf kijk ik graag eens naar zo’n film waarbij ik mijn verstand op nul kan zetten. Hier volgen enkele leuke meidenfilms die ik recentelijk nog heb bekeken. 

THE PRINCESS DIARIES (IMDB: 6,3/10)
Mia woont in San Francisco en gaat daar ook naar de middelbare school. Als buitenbeentje wordt ze gepest door medeleerlingen en kan ze enkel rekenen op de vriendschap van haar beste vriendin Lilly en diens broer Michael. Wanneer ze vlak voor haar zestiende verjaardag plots bezoek krijgt van haar oma, maakt haar leven ineens een complete ommezwaai.

Een leuke film die makkelijk wegkijkt. Ik kan, zowel het eerste als het tweede deel (Royal Engagement), blijven kijken zonder het verhaal beu te worden. Helemaal top dus!

LIFE OF THE PARTY (IMDB: 5,5/10)
Wanneer Deanna (Melissa McCarthy) in de steek wordt gelaten door haar man besluit ze terug naar de universiteit te trekken om haar studie te hervatten. Daar komt ze toevallig in dezelfde klas terecht als haar dochter, die daar helemaal niet zo blij mee is. Een grappige, iet-wat cliché film die ik met momenten echt wel aandoenlijk vond.

GOOISCHE VROUWEN (IMDB: 6,2/10)
Zo’n typische eenvoudige verstand-op-nul-en-kijken film. Over vier beste vriendinnen die het thuis allemaal nogal moeilijk hebben, en daarom met z’n allen besluiten om er eventjes tussenuit te trekken.   Ze hebben nood aan vakantie en willen kunnen bekomen van alle problemen uit het dagdagelijkse leven. Parijs lijkt hun daar de ideale plek voor. Geen speciaal verhaal, maar wel licht verteerbaar en grappig.MAGIC MIKE (IMDB: 6,1/10)
Over mannelijke stripper Mike, wiens droom het is om een eigen bedrijfje te starten in zelfgemaakte meubels maar daar geen budget voor heeft. In de tussentijd probeert hij hier en daar wat bij te klussen, en zo werkt hij o.a. ook als danser in een stripclub gericht op vrouwen. Wanneer hij de nieuwe danser Adam onder zijn hoede neemt om hem alle kneepjes van het vak aan te leren, leert hij ook al snel diens zus kennen.

Niet meteen de film met de meest fantastische inhoud, maar hoe dan ook fijn om eens te kijken tijdens een meidenavondje. Als je begrijpt wat ik bedoel 😉 Wat ik wel een interessant weetje vond is dat de film gebaseerd is op de jeugd van Channing Tatum (Mike), die in zijn jeugdjaren ook gewerkt heeft als stripper in Florida.

LEGALLY BLONDE (IMDB: 6,3/10)
Elle Woods, een populair tienermeisje, wordt gedumpt door haar vriendje en besluit hem daarom te volgen naar Harvard waar hij rechten studeert. Vastberaden haar grote liefde terug te winnen zet ze alles op alles om zelf ook toegelaten te worden tot deze prestigieuze universiteit. Een heerlijke, ontspannende film waarbij Elle Woods (Reese Witherspoon) je makkelijk voor zich weet te winnen.

Wat is jouw favoriete chick flick?


Comments (4)

 • Darina

  22 februari 2019 at 06:08

  Leuke filmtips. Ik heb laatst Clueless gekeken, een wat oudere film maar vond het wel leuk 🙂

 • Evelyne Vergote

  22 februari 2019 at 14:01

  Aah love it, chickflick's. Legally Blonde en Gooische Vrouwen heb ik gezien 😉

 • Rachel Kromdijk

  22 februari 2019 at 14:59

  Magic Mike vond ik toen zo'n tegenvaller haha ik hou echt van een film met inhoud en dat had deze echt niet haha dan vind ik step up weer leuker om te kijken! Princes Diaries blijft fantastisch!

 • Mevrouw Marloes

  25 februari 2019 at 17:47

  Life of the party ken ik niet! Lijkt me een grappige film. De andere heb ik wel gezien, vooral Legally Blonde vind ik een leuke film 🙂

  Liefs,
  Marloes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

10x snelle blijmakers!

Volgende bericht

Project S. - Mijn dieet 1 jaar later!