Bezienswaardigheden in DUBAI – Mijn bucket list

Een heleboel mensen denken aan een luxueuze, dure stad wanneer ze aan Dubai denken. Er wordt daarom ook al vaak afgehaakt met het boeken van een reisje, nog voor men goed en wel weet wat er effectief allemaal te beleven valt in de stad waar alles ‘groot, groter, grootst’ is. Gelukkig kan je een reisje naar deze Arabische Emiraat zo goedkoop of zo duur maken als je zelf maar wilt. Er zijn namelijk ook voldoende bezienswaardigheden in Dubai die helemaal niets kosten. Hoe dan ook… ik vind het altijd een ontzettend aangename plaats om te vertoeven. De mensen zijn er erg vriendelijk en er valt bijzonder veel te zien en te beleven. Omdat men er zo op vernieuwing gericht is, zijn er ook constant voldoende nieuwigheden te ontdekken bij elk bezoekje. Hieronder volgt alvast mijn (never ending!) Dubai bucket list! Onderwerp van vandaag? De bezienswaardigheden!

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DUBAI

Burj Khalifa. Je reis naar Dubai is niet compleet zonder een bezoekje aan de hoogste toren ter wereld. Op de 124ste verdieping (452 meter hoog!) van de toren bevindt zich de populaire attractie ‘At The Top’, waar je een fantastisch 360 graden panoramisch uitzicht hebt over de stad. De entree kan je vinden in de Dubai Mall, maar let wel; aangezien het winkelcentrum zo groot is moet je waarschijnlijk eventjes zoeken. Wees dus voorbereid en kom ruim op tijd!

Extra! De Burj Khalifa heeft ook een tweede observatiedek genaamd ‘At The Top, Burj Khalifa SKY’. Dit bevindt zich op de 148ste verdieping (555 meter hoog!) en is daarmee het hoogste observatiedek ter wereld. Je betaalt er wat meer voor, maar krijgt in ruil ook meer luxe én een privé gids. Bovendien zit de entrée voor de virtuele attractie ‘Dubai, A Falcon’s Eye View’ ook in de prijs begrepen. In deze virtuele attractie bekijk je Dubai door de ogen van een valk die over de meest bekende bezienswaardigheden vliegt.

Dubai Fountain. Naast de Burj Khalifa en de Dubai Mall ligt de Dubai Fountain; de grootste en duurste fonteinshow ter wereld, en daarom meteen ook één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Dubai. Met een lengte van 275 meter en water dat maar liefst 140 meter omhoog kan worden gespoten, is dit wel een spektakel. Je kunt de show overigens gratis bekijken vanuit het winkelcentrum zelf, of langs de kant van het water. Als je aan het water gaat staan, zorg er dan zeker voor dat je niet recht voor het winkelcentrum blijft staan maar wat verder doorloopt. Dan sta je niet meer in de drukte en kan je de show op je gemak bekijken.

Extra! De Dubai Foundain Boardwalk is een 272 meter lang looppad dat zich tussen de fonteinen bevindt. Op die manier kan je de spektakelshow van éxtra dichtbij meemaken. Meer interesse in een rustgevend boottochtje tijdens de show? Dat kan ook. Met de Dubai Fountain Lake Ride beleef je de fonteinen vanuit een traditionele abra boot. Het is maar wat jij leuk vindt.

Dubai Water Canal. Een 3,2km lang aangelegde waterweg die ervoor heeft gezorgd dat een groot deel van Dubai nu een eiland is geworden. Door de aanwezigheid van tal van hotels, restaurants en winkels aan weerszijden van het kanaal is deze plek ondertussen ook uitgegroeid tot een hotspot voor zowel locals als toeristen. Verder zijn er diverse voetgangersbruggen die je een mooi uitzicht bieden op voorbijvarende boten, en is er een waterval gebouwd (aan de Sheik Zayed Bridge) die met een constante beweging 24u/dag tienduizenden liters water uit het kanaal pompt. Fijn om eens gezien te hebben.

Extra! Mooie plekjes om foto’s te maken kan je vinden in de omgeving van/op de voetgangersbruggen over de Dubai Water Canal. (O.a. de Tolerance Bridge en de Twisted Bridge.)

Dubai Frame. De Dubai Frame is een recente (2018) trekpleister die zich op de grens van Oud- en Nieuw Dubai bevindt. Het opvallende gouden ‘kader’ bestaat uit twee torens van 150m hoog, die met elkaar verbonden zijn via een 93m lange brug die volledig uit glas bestaat. Een panoramische lift brengt je op 75 seconden maar liefst 48 verdiepingen omhoog, waarna je optimaal kan genieten van een uitzicht over zowel het traditionele als het moderne Dubai. Zalig.

Al Bastakiya. Al Bastakiya is een historische woonwijk in Dubai die in schril contrast staat met al de moderne architectuur die de stad te bieden heeft. Opvallende wolkenkrabbers en bling-bling zal je hier niet terugvinden. Wel traditionele huizen in kleine steegjes.

Dubai Museum. Bij Al Bastakiya ligt het Al Fahidi Fort, waarin het Dubai Museum is gevestigd. Het fort stamt uit 1787 en werd indertijd gebouwd ter verdediging van de stad. Het museum wordt gebruikt om de geschiedenis van Dubai uit de doeken te doen, en om bezoekers te informeren over de recente ontwikkelingen en eventuele toekomstplannen van de stad.

The Walk (Jumeirah Beach Walk) + Jumeirah beach. Het wandelpad ‘The Walk’ ligt langs het strand, in Dubai Marina. Je vindt er tal van hotels, restaurants en winkels en zult er gegarandeerd een heleboel spectaculaire auto’s spotten. Het is hier dan ook een kwestie van zien en gezien worden. Het aangrenzende Jumeirah Beach is dan weer een fraai zandstrand waar je heerlijk kan vertoeven, met op de achtergrond een heleboel skyscrapers. Een unieke, aangename plaats. Dat is zeker!

Dubai Marina. Dubai Marina is de grootste kunstmatige waterstad ter wereld. Het is hier zowel overdag als ’s avonds fijn vertoeven, maar wanneer het tijdens de avonduren wat afgekoeld is komen locals en toeristen samen en is de sfeer er optimaal. Ga een hapje eten op de Marina Walk en geniet van het mooie uitzicht, flaneer over de Jumeirah Beach Walk, boek een boottochtje (naar o.a. het Palm Jumeirah eiland of de Burj Al Arab), huur een jetski, ga naar het strand of bezoek de Dubai Marina Mall. Keuze genoeg. Er valt hier eindeloos veel te zien en te beleven!

Jumeirah Mosque. De Jumeirah Moskee is de grooste moskee van Dubai, en volgens velen ook één van de mooiste. In traditonele stijl gebouwd in 1976, en groot genoeg voor 1200 bezoekers. Indrukwekkend. En bovendien ook toegankelijk voor iedereen. Met uitzondering van vrijdag kan je de moskee dagelijks bezoeken via een rondleiding die georganiseerd wordt door het Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding; een organisatie die is opgericht om de Islam wat meer uit te leggen aan bezoekers.

Burj Al Arab. De Burj Al Arab is een luxueus hotel dat wordt gepromoot als enige zeven sterren hotel ter wereld. Het bevindt zich op een kunstmatig eilandje dat met een brug verbonden is aan het vasteland. Het werd gebouwd in de vorm van een zeil van een Dhow (een traditioneel Arabisch schip) en is 321m hoog. Enkel hotelgasten, genodigden en bezoekers die een reservatie hebben (in één van de restaurants, de Skyview Bar of in de Talise Spa) krijgen toegang tot het domein. Privacy gegarandeerd.

Bluewaters Island. Voor de kust van de Dubai Marina ligt het kunstmatig aangelegde Bluewaters Island. Met ruim 150 restaurants en winkels, de Ain Dubai, enkele luxe hotels en een beach club met verschillende zwembaden zal je je hier niet snel vervelen.

Ain Dubai. Het grootste reuzenrad ter wereld? Check! Of toch bijna, want op Bluewaters Island is dit rad momenteel nog in volle opbouw. Met een hoogte van 210m en 48 capsules waarin totaal 1400 mensen kunnen stappen, is dit wel een serieuze attractie die je al van ver kunt zien staan. Spectaculair!

Ken jij nog leuke bezienswaardigheden in Dubai? 

Bron tekst (en tevens erg uitgebreide online Dubai reisgids!): https://www.allesoverdubai.info

Comments (1)

  • Darina

    8 februari 2019 at 06:09

    Genoeg te beleven! Het lijkt mij geweldig om vanaf grote hoogte van het uitzicht te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

10x tips voor het bezoeken van Aquaventure in Dubai!

Volgende bericht

Deze boeken las ik in 2018