Activiteiten in DUBAI – Mijn bucket list

Een heleboel mensen denken aan een luxueuze, dure stad wanneer ze aan Dubai denken. Er wordt daarom ook al vaak afgehaakt met het boeken van een reisje, nog voor men goed en wel weet wat er effectief allemaal te beleven valt in de stad waar alles ‘groot, groter, grootst’ is. Gelukkig kan je een reisje naar deze Arabische Emiraat zo goedkoop of zo duur maken als je zelf maar wilt. Er zijn namelijk ook voldoende bezienswaardigheden in Dubai die helemaal niets kosten. Hoe dan ook… ik vind het altijd een ontzettend aangename plaats om te vertoeven. De mensen zijn er erg vriendelijk en er valt bijzonder veel te zien en te beleven. Omdat men er zo op vernieuwing gericht is, zijn er ook constant voldoende nieuwigheden te ontdekken bij elk bezoekje. Hieronder volgt alvast mijn (never ending!) Dubai bucket list! Onderwerp van vandaag? De activiteiten!

ACTIVITEITEN IN DUBAI

Hop-On Hop-Off bus. Een leuke en makkelijke manier om een stad te ontdekken is met de Hop-On Hop-Off bus. Zo’n bus rijdt langs de meest bekende bezienswaardigheden en je kunt zo vaak in- en uitstappen als je maar wilt. Tijdens de rit krijg je bovendien een gratis hoofdtelefoon waardoor er informatie gegeven wordt over alles wat je onderweg tegenkomt. Handig.

Woestijn safari. Breng wat tijd door in de woestijn tijdens een ‘woestijn safari’. Racen door de zandduinen, sandboarden, op een kameel rijden, henna uitproberen, barbecuen,… . Afhankelijk van welke tour jij regelt kan het àllemaal.

Ballonvaart. In een luchtballon over de woestijn vliegen? In Dubai kan het! Geniet van de rode zandduinen en spot wilde gazellen en kamelen vanuit de lucht. Pure ontspanning.

Skydive Dubai. Eentje voor de adrenaline junkies onder ons. Als je ergens leuk kunt gaan parachutespringen… dan is het hier wel. Tijdens je sprong heb je namelijk een prachtig uitzicht over het aangelegde palmeiland ‘Palm Jumeirah’. Een unieke locatie die ervoor heeft gezorgd dat skydiven in Dubai ontzettend populair is geworden.

Xline Dubai Marina. s’ Werelds langste zipline die een stad doorkruist? Uiteraard kan je die in Dubai vinden! De Xline in Dubai Marina heeft een lengte van één kilometer en laat je in enkele seconden van 0 km/u naar 80 km/u naar beneden glijden. En als je durft kan je onderweg ook nog even (snel!) genieten van het adembenemende uitzicht. Want dat is echt wel de moeite waard!

XDubai slingshot. Opnieuw eentje voor de durvers onder ons. De XDubai slingshot is een menselijke katapult waarbij je afgeschoten wordt aan een topsnelheid van 100 km/u.

Maak een helikoptervlucht. Een meer rustige manier om Dubai vanuit de lucht te bekijken is vanuit een helikopter. Sit back and relax. (En voel jezelf ook eventjes een heuse VIP als je opstijgt vanaf een helipad om over de stad te gaan vliegen!)

Maak een vlucht met een watervliegtuig. Een extra unieke en onvergetelijke ervaring is het maken van een rondvlucht met een watervliegtuig. Vlieg over alle hoogtepunten van Dubai, of trek een dagje naar Abu Dhabi (vervoer terug naar Dubai wordt dan inclusief geregeld via de weg). Het is zo eens wat anders.

Privé sightseeing per luxe boot. Nog een bijzondere manier om Dubai te leren kennen is over het water; per luxe boot om specifiek te zijn. Opteer voor een kort ritje, of spendeer wat meer uren op het water en geniet van een inclusief ontbijt/diner. Het is maar wat jij leuk vindt.

Ga jetskien. Kwestie van ook eens zelf naast de meest bekende bezienswaardigheden te kunnen racen.

Neem de monorail naar het palmeiland. Vanwege het panoramische uitzicht op o.a. Hotel Atlantis, wordt de monorail naar het palmeiland als een attractie op zich gezien. Leuk om eens meegemaakt te hebben.

Dubai Opera. Op korte afstand van de Burj Khalifa bevindt zich de Dubai Opera. Gemaakt in de vorm van een dhow (een traditioneel Arabisch zeilschip) wordt het gebouw gebruikt als theater, concertzaal en als ruimte voor tentoonstellingen.

La Perle. La Perle is een indrukwekkende show vol acrobatische kunsten. Een voorstelling met een mysterieus verhaal waarin je wordt meegenomen op reis en een heleboel emoties zult ervaren tijdens de rit. Een ervaring om niet snel te vergeten!

Al Mamzar beach park. Het Al Mamzar beach park ligt vlakbij de grens met het naastgelegen emiraat Sharjah. In het park bevinden zich vijf mooie zandstranden en een zwembad, temidden van al het groen. Een oase van rust in de stad, zeg maar.

Let wel! Voor het Al Mamzar beach park moet je entree betalen. Op maandag en woensdag is het tevens Ladies Day en zijn enkel vrouwen (en jongens tot en met 6 jaar) welkom. Aangezien er ook niet zoveel eetgelegenheden in de buurt zijn wordt daarbovenop aangereden om voldoende eigen eten/drinken mee te nemen.

Kite Beach. Een mooi, levendig en populair strand waar je naar kitesurfers kunt komen kijken. Plus, je hebt er een leuk uitzicht op de Burj Al Arab en tal van eetgelegenheden. Perfect voor een beach day.

Bekijk de zonsondergang vanaf Sunset Beach. Vlak achter de Sunset Mall vind je het rustige Sunset Beach. Het is een lang en breed zandstrand dat niet zo druk bezocht wordt als de meeste andere stranden, dus de ideale plek om even tot rust te komen en van de zonsondergang te genieten.


La Mer. La Mer is een complex aan zee en is de ideale plaats om te kunnen genieten van zon, zee, strand en lekker eten. Een ruim zandstrand, diverse eetgelegenheden en trendy winkels afgewisseld door vijvers en grasvelden zorgen ervoor dat deze plaats erg aantrekkelijk is voor zowel locals als toeristen. Bovendien kan je er ook het Laguna Waterpark vinden. Qua formaat het kleinste waterpark van de stad, maar wel het enige park dat een gigantische surfmachine (WaveOZ 180) bezit. 

Last Exit Dubai food truck park. Op vier verschillende locaties in Dubai kan je de Last Exit food truck parken terugvinden. Iedere locatie heeft zo zijn unieke thema en dus ook enkele unieke food trucks. Lekker!

Global Village. Global Village is een jaarlijks terugkerend evenement in Dubai dat leuke attracties, shows, marktjes en véél eten voorziet. Er worden, door honderden verkopers, maar liefst 75 verschillende landen en culturen vertegenwoordigd. En dat is ook terug te zien in… wel… vrijwel alles. Van het decor tot de kraampjes tot het eten. Je bevindt je om de enkele minuten weer in een nieuw land. Een aangename plaats om te vertoeven en voornamelijk fijn om ’s avonds te bezoeken omdat dan alle lichtjes mooi branden. Oh, en fijn om souvenirs te kopen.


Let wel! Voor Global Village moet je entree betalen.

Dubai Miracle Garden. Het is misschien een beetje gek dat ’s werelds grootste bloementuin zich in het midden van de woestijn bevindt, maar in Dubai kunnen zulke dingen uiteraard gewoon. Hoe groter (en specialer), hoe beter. Met meer dan 150 miljoen bloemen die dan ook nog eens tot mooie figuren zijn verwerkt, kom je hier ogen tekort.

Let wel! Je kan de tuin alleen tijdens het winterseizoen bezoeken. In de zomer is het in Dubai veel te warm voor de bloemen en wordt de Miracle Garden gesloten voor het publiek.

Dubai Butterfly Garden. Direct naast de Miracle Garden ligt de Butterfly Garden; de eerste vlindertuin van het Midden-Oosten, en meteen ook alweer de grootste van de wereld. Het is een mooie indoor tuin waar je in verschillende koepels zo’n 15.000 vlinders (van ongeveer 26 verschillende soorten) zult tegenkomen. Het personeel op het domein helpt je ook graag met de interactie met de vlinders, zodat je de diertjes geen angst aanjaagt (of kwetst!) en ze simpelweg op je hand komen zitten. Leuk voor jong én oud!

Dubai Garden Glow. Dubai Garden Glow is een verlicht themapark dat bestaat uit vier delen; de Garden Glow (met verlichte kunstwerken), het Dino Park (met bewegende dinosaurussen), het Ice Park (met ijssculpturen) , en het Art Park (met kunstwerken uit gerecycleerd materiaal).

Let wel! Voor het Ice Park moet je extra entree betalen.

Ras Al Khor Wildlife sanctuary. Deze unieke bezienswaardigheid is perfect om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Ras Al Khor is een natuurreservaat dat naast enkele van Dubai’s meest drukke autosnelwegen ligt, maar toch een afgelegen oase blijkt te zijn voor trekvogels. Van reigers tot adelaars tot flamingo’s… . Met wat geluk zie je ze hier allemaal.

IMG Worlds of Adventure. Het grootste indoor pretpark ter wereld? Check! IMG Worlds of Adventure telt vier verschillende themagebieden en er zijn attracties voorzien voor jong en oud. Leuk om er, tijdens de (té) hete zomerdagen, een dagje tussenuit te trekken met het hele gezin.


Bollywood Parks. Bollywood Parks is onderdeel van Dubai Parks and Resorts (waar ook Legoland Dubai en Motiongate deel van zijn), en is een attractiepark dat volledig gebouwd is in Bollywood stijl. Het park is verdeeld in vijf verschillende zone’s, en alle restaurants staan in het teken van de Indiase keuken.

Legoland Dubai. Legoland Dubai is een attractiepark dat bestaat uit zes verschillende themagebieden en is, volgens de makers van het park, voornamelijk geschikt voor gezinnen met kinderen tussen 2 en 12 jaar oud. Het Legoland Water Park bevindt zich naast het attractiepark en is, net zoals het park, ook voornamelijk gericht op kinderen tussen 2 en 12 jaar oud.

Motiongate. Motiongate is een attractiepark waarin alle vijf de themagebieden gebaseerd zijn op de filmwereld. Zo heb je attracties (voor jong en oud!) van Madagascar, de smurfen, Shrek, Kung Fu Panda, Ghostbusters,… . Plezier gegarandeerd.

Museum of Illusions. Het Museum of Illusions is geen groot museum, maar hoe dan ook wél een bezoekje waard. De illusies zijn mooi opgezet en het personeel is erg behulpzaam en vriendelijk. Een uitstapje waar zowel kinderen als volwassen plezier aan kunnen beleven.

Aquaventure. Naast hotel Atlantis ligt waterpark Aquaventure. Op een domein van 17 hectare zal je je hier niet snel vervelen. Tegen betaling kan je er ook op Shark Safari, roggen voederen, zip-linen,… . Of breng een bezoekje aan hotel Atlantis en trek naar één van de restaurants (Kaleidoscope is een grote aanrader!), of naar The Lost Chambers Aquarium

Wild Wadi waterpark. Naast de Burj Al Arab ligt het Wild Wadi waterpark dat ontworpen is rondom het verhaal van Sinbad de Zeeman. Op een domein van 12 hectare en met maar liefst 30 attracties, kan je hier op een plezante manier komen afkoelen. Perfect voor de echte waterratten onder ons.

EXTRA


Daguitstapje naar Abu Dhabi. Vanuit Dubai kan je makkelijk een dagtrip naar Abu Dhabi maken. Daar zijn er ook meer dan voldoende leuke activiteiten die nog op mijn bucket list staan. Zo wil ik er (o.a.) graag eens een bezoekje brengen aan de Sheikh Zayed Moskee, wil ik Ferrari World weleens bezoeken en zou ik ook het Abu Dhabi Louvre graag eens zien.

LEES OOK:
Shoppen in DUBAI – Mijn bucket list
Bezienswaardigheden in DUBAI – Mijn bucket list
Hotels in DUBAI – Mijn bucket list

Als jij nog een leuke activiteit aan mijn bucket list kan toevoegen dan hoor ik het héél graag!

Bron tekst (en tevens erg uitgebreide online Dubai reisgids!): https://www.allesoverdubai.info

Comments (3)

 • Darina

  14 februari 2019 at 05:56

  Wow, die luchtballonvaart lijkt me geweldig!

 • Haseeb Uddin

  27 juni 2020 at 08:55

  Nice post! The information you provided is very helpful if someone is planning to enjoy the holidays. I think Parks in Sharjah is a better way to spend the joyful vacations.

  1. HosteSarah

   27 juni 2020 at 09:29

   Thank you so much. I’ll definitely keep the Parks in Sharjah in mind for a next visit. Great tip! Thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Deze boeken las ik in 2018

Volgende bericht

Mijn reisapotheek must-haves!