10x tips voor het bezoeken van Aquaventure in Dubai!

Onlangs had ik het er al kort over in mijn review over hotel Atlantis, The Palm; het Aquaventure waterpark. Aangezien wij in Atlantis verbleven kregen we gratis toegang tot het waterpark, en dat was natuurlijk heel leuk meegenomen. Want hoewel ik niet de grootste waterrat ben, heb ik mij daar toch ontzettend geamuseerd. Na er verschillende dagen op rij te zijn geweest, heb ik dan ook enkele tips verzameld. We kunnen elkaar maar helpen. Aquaventure is namelijk enorm populair, en vooral ook groot. 17 hectare om precies te zijn. Op voorhand een beetje plannen is dus zeker nuttig om je tijd ter plaatse extra goed te kunnen besteden. Hier volgen alvast mijn tien tips! 

01. Wees er op tijd bij
Het waterpark opent ’s morgens om 10u, dus zorg dat je tegen dan al klaar staat aan de ingang! Aquaventure is een drukbezochte plek in Dubai. Vlak na de opening kan je nog wat profiteren van de kalmte. Zelf vond ik het fijn om meteen de Lazy River in te duiken en op mijn gemakje wat rond te dobberen zonder al te veel volk rondom mij. Kristof daarentegen liep liever meteen naar zijn favoriete glijbanen zodat hij daar niet (te lang) moest aanschuiven.

Vergeet ook niet om je handdoek op een ligstoel te leggen. ’s Morgens heb je nog keuze genoeg, maar van zodra het volk begint binnen te stromen zijn alle stoelen binnen no-time bezet. Kies dus meteen een stoeltje uit dat je goed bevalt zodat je daar gedurende de hele dag terug naartoe kunt trekken.

Info: Handdoeken zijn beschikbaar tegen betaling. Voor hotelgasten zitten ze in de prijs inbegrepen.

02. Draag waterschoenen
Waterschoenen zijn in Aquaventure zeker geen overbodige luxe. De grond is overal héél warm, en kan hier en daar ook glad zijn. Je kunt de schoentjes tevens ook aanhouden in attracties, waardoor je je geen zorgen moet maken om slippers die je moet achterlaten in de daarvoor voorziene kastjes die je voor elke attractie ziet staan. Het is gewoon gemakkelijk om waterschoenen te dragen, zeg maar. Een hele hoop mensen doen het ook gewoon, dus je zult zeker niet de enige zijn.

Info: Waterschoentjes kan je in Aquaventure kopen voor zo’n €25. (Of op voorhand, thuis, in o.a. de Decathlon!)

03. Maak gebruik van je polsbandje
Aan de ingang van Aquaventure krijg je meteen een polsbandje, dat je de hele dag om je pols moet houden. Op dat bandje kan je namelijk een bepaald budget zetten (voor hotelgasten worden de kosten doorgerekend naar de kamer), waardoor je er alles in het park mee kan betalen. Heel handig, want op die manier moet je niet met cash of creditkaarten door het park beginnen te lopen. Overschot aan geld krijg je natuurlijk gewoon terug op het einde van de dag.

04. Breng alleen het hoognodige mee
Lockers zijn (tegen betaling, met je polsbandje) wel beschikbaar, maar niet per sé nodig als je niets waardevol meebrengt. Zo hebben wij de eerste dag gebruik gemaakt van een locker (één kleintje was voor twee personen voldoende!), en hebben we de dagen nadien onze spullen simpelweg op onze strandstoel laten liggen. Dat is natuurlijk op eigen risico, maar als je niets bijzonder meebrengt dan kan er ook niets bijzonder verdwijnen.

05. Lees op voorhand de veiligheidsvoorschriften
Vooraleer je naar Aquaventure trekt kan je best de veiligheidsvoorschriften al eens doorlezen. Zo mag je geen selfiesticks gebruiken, zijn hoedjes en zonnebrillen in attracties verboden, en zijn er regels op vlak van lengte / leeftijd / gewicht. Dat zijn dingen die handig zijn om op voorhand te weten. Persoonlijk vind ik de veiligheidsvoorschriften die je online kunt vinden niet ontzettend uitgebreid, maar in het park zelf wordt dat helemaal goedgemaakt. Voor elke attractie kan je een bordje vinden met daarop alle informatie (met daarop wat mag en wat niet mag), en overal is er personeel dat je met alle plezier van de wereld zal verder helpen moest je vragen hebben. De mensen zijn daar namelijk echt ontzettend vriendelijk.

Info: Bepaalde glijbanen hebben niet alleen een maximum- maar ook een minimum gewicht. Let daar dus ook op!

06. Let op je zwemkledij
Niets zo fijn als je in een waterpark geen zorgen te moeten maken om je zwemkledij. En ik spreek uit ondervinding. Draag een bikini of een zwembroek die goed blijft zitten. Kwestie van gênante situaties te vermijden. Als je begrijpt wat ik bedoel.

07. Maak gebruik van de buggy’s
Zoals ik hierboven al aangaf… Aquaventure is groot. Er rijden niet voor niets buggy’s rond die je van de ene naar de andere attractie kunnen vervoeren. En aangezien het in Dubai altijd ontzettend warm is zijn zulke karretjes wel handig, zo af en toe.

08. Ontspan in de Lazy River
De Lazy River is een attractie van zo’n tweetal kilometer lang, en duurt ongeveer 45 minuten eer je volledig rond bent. Je moet simpelweg lekker lui in je zwemband gaan liggen en je vervolgens maar laten meestromen door het water. Helemaal mijn ding! Af en toe kom je ook weleens in een stroomversnelling terecht (The Torrent en The Rapids), en dat zorgt dan voor wat afwisseling in je traject. Sowieso mijn favoriete attractie in Aquaventure. Ik heb daar echt van genoten.

09. Ga relaxen op Aquaventure Beach
Het strand dat aan het waterpark grenst vond ik een grote aanrader. Zelf ben ik niet de allergrootste waterrat, dus al die glijbanen was ik na een uurtje of twee altijd al beu. Kristof daarentegen kon zich uren (en uren en uren) vermaken in het waterpark, waardoor ik op mijn eentje enkele keren op het strand bij Aquaventure ben gaan liggen. Weg van de drukte, lekker rustig. Alsof niemand in het waterpark interesse had in het strand, want ik was er vrijwel altijd alleen (met de lifeguard). Héérlijk.

10. Extra activiteiten
Verder kan je van je dagje Aquaventure zeker ook nog profiteren van wat extra activiteiten. Als je daar dan toch bent kan je er maar beter alles uithalen, denk ik dan. Ga (tegen betaling!) op Shark Safari, roggen voederen, zip-linen,… . Indien je hotel Atlantis ook bezoekt, dan is The Lost Chambers Aquarium ook weleens een bezoekje waard. (Al stelde ik mij wél vragen bij het zien van zoveel vissen achter glas en werd het na een tijdje een beetje deprimerend, not gonna lie!) Verder zijn de restaurants in Atlantis sowieso ook aanraders. Reserveer op voorhand een tafeltje en… geniet!

Ben jij te vinden voor waterpretparken? Of zegt dat jou niet meteen iets? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

10x items waar ik nooit zonder reis

Volgende bericht

Bezienswaardigheden in DUBAI - Mijn bucket list