10x snelle blijmakers!

Tussendoor flans ik op mijn blog, zo hier en daar, wat van mijn negatieve gedachten. Het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn en iedereen voelt zich weleens wat minder. Ook daar mag dan over geschreven worden, vind ik. Al neemt dat helemaal niet weg dat ik ook ontzettend gelukkig kan worden. Vaak zelfs van de meest simpele dingen. Er bestaan zoveel kleine zaken die op bijna elk moment van de dag een lach op mijn gezicht kunnen toveren. Dus voilà… vandaag volgen hier tien van mijn snelle blijmakers. 


01. Fris gewassen lakens
Onder fris gewassen lakens kunnen kruipen, liefst ook in een fris gepoetst huis nadat ik uitgebreid in bad ben geweest, vind ik een beetje de hemel op aarde. Wanneer alles er kraaknet uitziet en ook zo aanvoelt, dan voel ik mij optimaal in mijn vel. Die fris gewassen lakens zijn dan de kers op de taart.

02. Mijn huisdieren
Wanneer mijn vis bubbels begint te blazen en daar dan vliegensvlug achteraan zwemt, mijn schildpadden gezellig samen liggen te zonnebaden en onze kat heerlijk ligt te snurken op de zetel… daarvan kan mijn hart een sprongetje (of twee, drie) van geluk maken. Ik kan zo erg genieten van het geluk van mijn huisdieren. Als zij blij zijn dan profiteer ik daar van mee. Heerlijk om dieren in huis te hebben.

03. Mezelf verliezen in een goed boek
Het leven is te kort om boeken te lezen die je niet écht héél graag wilt lezen, denk ik dan maar. Vaak ben ik niet zo te vinden voor de literaire klassiekers (sorry not sorry), maar kan ik mezelf compleet verliezen in de simpele romans. Zo ben ik momenteel helemaal weg van ‘Grote kleine leugens‘ van Liane Moriarty. Wat een geweldig boek. Wanneer ik dat vastneem bevind ik me instant in een totaal andere wereld. Fantastisch.

04. Op blote voeten door het gras of op het strand lopen
Vrij kunnen bewegen en het zachte gras of lekker warme zand op het strand onder mijn voeten kunnen voelen, dat geeft mij een gelukzalig gevoel. Alsof ik op die manier beter in contact sta met de aarde en mij daarom beter in mijn vel voel. Van zodra het kan zwier ik mijn schoenen dan ook aan de kant en loop ik dus blootsvoets rond. Volgens de wetenschap zou het daarbovenop gezond zijn om je voeten te laten ademen en zo vaak mogelijk zonder schoeisel rond te lopen; dat zou een heleboel voetkwaaltjes voorkomen. Alleen maar positief dus.

05. Cadeautjes krijgen
Tja… ik krijg nu eenmaal graag cadeautjes. Het is wat het is. Wanneer iemand mij verrast met iets dat ik altijd al wilde hebben dan blijft dat mij voor de rest van mijn leven bij. Hoe simpel de verrassing in kwestie ook moge zijn. Zo kan je via websites als Greetz.be op een makkelijke manier een cadeautje voor iemand bestellen en dat aan diens deur laten bezorgen. Bloemen, ballonnen, dranken, chocolade,… noem maar op. Vooral het ruime wijnassortiment (met flessen die je zelfs volledig kunt laten personaliseren!) spreekt mij momenteel aan. Laat dat bubbelend cadeau maar tot aan mijn deur komen hoor. Hmm.

06. Uitgebreid ontbijten
De tijd nemen om ’s morgens op te staan en vervolgens uitgebreid te kunnen ontbijten. Dat vind ik plezant. Verse, zoete en hartige lekkernijen inclusief. En uiteraard ook voldoende koffie! Geen betere manier om je dag goed te beginnen dan op zo’n rustige manier.

07. De eerste zonnestralen van het jaar
Wanneer de winterse koude stilletjes voorbij trekt en de lente komt piepen dan kunnen die eerste zonnestralen mij enorm deugd doen. Het is fijn om die dikke winterjas in de kast te mogen hangen en eindelijk weer wat minder laagjes aan te moeten trekken. Die eerste zonnestralen van het jaar zorgen dan voor een extra aangenaam gevoel op de huid en geven mij telkens opnieuw weer zin in wat komen gaat.

08. Paarden
Dieren in het algemeen kunnen mij altijd wel gelukkig maken, maar paarden hebben toch een speciaal plekje in mijn hart. Zolang ik mij kan herinneren ben ik al gepassioneerd door deze edele dieren. Ze zijn zo zachtaardig en geven mij telkens opnieuw een rustgevend gevoel. Heel speciaal. Het effect dat ze op mij hebben durf ik zelfs bijna magisch te noemen. Je bent een paardenmeisje of je bent het niet, zeker?

09. De wereld ontdekken
Ik moet kunnen gaan en staan (en kunnen vertrekken!) wanneer ik wil. Die vrijheid vind ik enorm belangrijk. Lang op één plaats blijven is niet iets dat mij gelukkig maakt. Ik moet nieuwe plekken kunnen ontdekken en nieuwe mensen kunnen zien. En het leuke daaraan is dat ik daardoor telkens tot nieuwe, soms verrassende inzichten kom. De dagdagelijkse sleur en routine zorgt er thuis soms voor dat ik mezelf wat uit het oog verlies. Op reis besef ik dan weer dat ook ìk iets waard ben. Ik vind dat heel mooi!

10. Frietjes van de frituur
Naar eten kan ik altijd uitkijken, maar naar frietjes van de frituur toch net dat tikkeltje extra. Zo lekkerrr.

Wat is jouw nr. één snelle bijmaker? 

(In samenwerking met Greetz.be)

Comments (5)

 • Darina

  20 februari 2019 at 06:15

  Leuk om te lezen! Ik kan ook zo genieten van een schoon huis en de zon op mijn gezicht.

 • Evelyne Vergote

  20 februari 2019 at 09:42

  Ik kan ook zo genieten van kleine dingen. Gewoon een complimentje op zijn tijd kan mijn dag al goed maken.

 • Wendy

  20 februari 2019 at 13:25

  Herkenbaar lijstje! 😉 Vooral die laatste twee punten. Ik zou zo niet weten wat mijn nummer één snelle blijmaker is, maar een ansichtkaart krijgen (of versturen) vind ik ook leuk. En even lekker dansen / gek doen op muziek. De tekencolumns van Renske de Greeff. Bellen blazen. Zwemmen…

 • Irene

  20 februari 2019 at 17:42

  Zalig lijstje en de meeste dingen zijn heel herkenbaar. Mijn nr 1 snelle blijmaker is wel onze hond eigenlijk. Als ik een beetje sip ben kijk ik naar hem of een foto of filmpje en dan is m'n humeur ineens veel beter. Maar frietjes zijn ook altijd goed 😉

 • Kaylin

  20 februari 2019 at 20:00

  Mooie opsomming.
  Ik word blij wanneer ik op een rustige manier mijn bewoners de tijd kan geven die ze verdienen <3 Fijne, aangename samenwerkingen die vanuit het niks verlopen met m'n collega's doen ook wel deugd. Op privévlak geniet ik van zetelmomentjes met een kaars aan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

Hotels in DUBAI - Mijn bucket list

Volgende bericht

Mijn VERONA dagboek (Deel 1)